Zamer by som chapal u jednostranneho vybrusu ale nie u klasickeho noza, bol to proste zmetok.
To kriterium je preto, ze kazdy masiar sa uz na ucnovke uci pravidelne preostrovat na ocielke (ocelovej) a potom to robi automaticky po par tahoch nozom. Noz ma stale ostry a dlho vydrzi len to nesmie zanedbat, potom musi na brusku.
Kazdy vyrobca ma niekolko rad nozov ktore su vyrabane bud robotmi alebo najlacnejsou pracovnou silou alebo rucne kvalifikovanymi odbornikmi vo fabrikach v roznych krajinach. Reklamu si vsak robia len tym kde je najmodernejsia technologia vyroby, ved kto je zvedavy na zaprasenych cernochov v plechovom hangare dakde v afrike?
Z mojej skusenosti napr. Berghoff ma aj dobre kvalitne
noze ale aj totalne smejdy. Zato Zwilling, Wusthof, Viktorinox som este zle noze nevidel ale to neznamena , ze nemusia byt len ich nik z mojich zakaznikov nekupil. Kyoceru som videl iba v obchodoch su dost drahe a nekupuju ich ani kuchari co ku mne chodia viem, ze maju najlepsie keramicke noze a dokonca aj odolne proti lamaniu pri pade ale v rukach som ich nemal.