Milos21 prajem skoré uzdravenie a neboj sa, žiadna jeseň, podľa mňa v júli jazdíš. Ja som mal úraz pred 6 týždňami, keď ako napísal zihadlo 5 som sa druhýkrát narodil - zlomená kľúčna kosť, poriadne podvrtnutie krčnej chrbtice, otras mozgu a klasika -odreniny na kolenách, bedre, lakťoch, pleci. Ale mohlo to skončiť aj horšie /hlava, krk/ - prilba rozbitá. Druhý deň operácia. Od začiatku som sa snažil hýbať, aspoň prechádzky vonku, aj keď to nebolo ľahké, úplne stuhnutý krk, tŕpla ľavá horná končatina. Ale zlepšovalo sa to. Dva týždne po operácii som začal behať, to znamená 10 km a potom postupne viac resp. rýchlejšie. Po 2.5 týždni som skúsil MTB na asfalte nejakú 1.5 hodinu, ale nebolo to ono, lebo ten široký úchop mi nerobil dobre, ani naň nie som zvyknutý, lebo cesťák jazdím. Priebežne som behal, postupne prestávalo tŕpnutie a zlepšovala sa hybnosť krku. 3.5 týždňa po operácii cesťák 60 km. Tak po 4 týždňoch od operácie som už normálne jazdil, rovinky, kopce, len tie zjazdy idem teraz pomaly /aj keď pád nebol v dôsledku hrotenia v zjazde/. Po 5 týždňoch som nastúpil do roboty.
Asi som to trocha riskol s takým aktívnym prístupom, ale tak som to cítil.
Takže držím palce a skorý návrat do sedla.
milos21, aj ked som tam nebol, presne viem, co sa stalo. Akoby si opisoval moju nehodu na moto zpred neceleho roka. Ja nastastie bez skrabanca, iba silno doudierany.
Skore uzdravenie.
Skore uzdravenie a navrat na bike prajem.
Ked uz sa tak zadarilo, bral si hned aj "bonusy" = pokuta a skoda na aute?
Policajt prišiel už do nemocnice, ale poradil mi aby sme to neuzatvárali ako dopravnú nehodu pre moju vinu (kto napáli dozadu je automaticky viník, klasika), vodič nič nezíska, ja si len ešte viac uškodím, hlavne keď moja škoda výrazne prevyšuje jeho. Nakoniec sme to dali ako škodovú udalosť a platil som minimálnu pokutu. A škoda na aute, zatiaľ sa nik neozval, ak tak zavolám zamestnancovi (bolo to firemné auto). Možno tu preliačinu nebudú riešiť, ak áno mala by to vykryť moja poistka bytu, kde mám zahrnuté aj spôsobenie škody.
Ja som dnes narazil do stĺpa. Oproti išli baby a jedna mala strašne veľké... Trochu som sa zadíval, zasnil a naraz náraz. Plesk budíček. Radšej som sa rýchlo zdekoval odtiaľ...
Dnes prvy drzkopad na Banik traily pred koncom ako trail krizuje taky potocik. Totalna blbost, koleso sa mi zaseklo v tom jarku a ja som letel cez rajdy na rameno a ksichtom som pooral zem...Samozrejme, ze sa mi to cele stalo na zaver vyjazdu...
Tieto jarky ma tam vzdy mataju, nikdy neviem, ci to tam do nich mozem narvat naplno alebo nie..🧐
Kazdopadne, hlavne ze si sa tam nedolamal, na odreniny sa zabudne lahko 💪
idu sa tam riesit tie prejazdy, lebo kde nie su lavky sa to rozpadlo a aj rury praskaju...tie kamene su zakazdym inac a kolko krat aj postavene rovno proti kolesu...
Ja som pred rokmi padol pri Dunaji v BA na semafore a ani za svet vypnúť tretru z pedálu... Komédia... Potom nejaký ujo ma zdvihol a v stoji som už nejak vypol 😂
Včera podvečer na severnej zvážnici Zobora zasahovali záchranári na "helikopetre".
K príčine pádu ani k stavu cyklistu sa neviem vyjadriť. Došiel som akurát v čase, kedy z helikoptéry spúšťali záchranárku. (Môj obdiv ako ju spustili pomedzi konáre stromov)
K miestu úrazu išla od Drážoviec terénna požiarnická mašina. Zastavil ju ale padnutý strom niekoľko 100 metrov od miesta udalosti. (O prejazdnosť požiarnych lesných ciest sa v NR nik nestará.)
Dúfam, že padnuvší cyklista nie je na tom zle. (údajne bol po páde v bezvedomí, v mojej prítomnosti už biednejšie komunikoval ale nebol vôbec pohyblivý)
ja mám posledný týždeň "šťastie" na padajúce cyklistky,jedna čo išla predo mnou dostala šmyk a rozpleštila sa na zem,druhá asi príliš stačila prednú brzdu tak preletela,obom som pomáhal "oprášiť sa" , mali len malé škrabance,tvrdili že domov dôjdu samé tak azda sú v poriadku...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi som to trocha riskol s takým aktívnym prístupom, ale tak som to cítil.
Takže držím palce a skorý návrat do sedla.
Skore uzdravenie.
Ked uz sa tak zadarilo, bral si hned aj "bonusy" = pokuta a skoda na aute?
Policajt prišiel už do nemocnice, ale poradil mi aby sme to neuzatvárali ako dopravnú nehodu pre moju vinu (kto napáli dozadu je automaticky viník, klasika), vodič nič nezíska, ja si len ešte viac uškodím, hlavne keď moja škoda výrazne prevyšuje jeho. Nakoniec sme to dali ako škodovú udalosť a platil som minimálnu pokutu. A škoda na aute, zatiaľ sa nik neozval, ak tak zavolám zamestnancovi (bolo to firemné auto). Možno tu preliačinu nebudú riešiť, ak áno mala by to vykryť moja poistka bytu, kde mám zahrnuté aj spôsobenie škody.
Kazdopadne, hlavne ze si sa tam nedolamal, na odreniny sa zabudne lahko 💪
K príčine pádu ani k stavu cyklistu sa neviem vyjadriť. Došiel som akurát v čase, kedy z helikoptéry spúšťali záchranárku. (Môj obdiv ako ju spustili pomedzi konáre stromov)
K miestu úrazu išla od Drážoviec terénna požiarnická mašina. Zastavil ju ale padnutý strom niekoľko 100 metrov od miesta udalosti. (O prejazdnosť požiarnych lesných ciest sa v NR nik nestará.)
Dúfam, že padnuvší cyklista nie je na tom zle. (údajne bol po páde v bezvedomí, v mojej prítomnosti už biednejšie komunikoval ale nebol vôbec pohyblivý)