Ta baba sa iba pozrela sla dalej, ten v tom bielom aute sa tiez iba prizeral... Ale celkom dlho tam maju zelenu na prechode, u nas je taka, ze ledva na biku stiham prebehnut...
V BA je plno takýchto križovatiek že autá aj chodci majú zelenú, v tomto prípade však pochybil vodič pretože mal zastať pred prechodom a až potom môže ísť.
Je tam akoby prechod zvlast pre cyklistov, alebo sa mylim?.. ale takto o tom mozme iba polemizovat, u nas to takto nebyva. Vacsinou je pred prechodom znacka o ukonceni cyklocesty a tym padom musi cyklista zosadnut a po prechode tlacit. Keby si u nas takto nabural do auta na prechode pre chodcov, je to tvoja vina.
pol ten priestor kadiaľ šiel cyklista je priechod pre cyklistov, všimni si tie štvorce husto za sebou, tie označujú priechod pre cyklistov a z druhej strany je to ukončené priechodom pre chodcov.
Jednoznačne chyba vodiča, je tam priechod pre cyklistov. Aj keď mal vodič zelenú, pri odbočovaní je povinný dať prednosť chodcom (cyklistom) prechádzajúcim cez priechod pre chodcov (cyklistov), pokiaľ svieti zelená aj pre nich (v tomto prípade svietila). Ale z vlastnej skúsenosti na niektorých križovatkách dávam prednosť, aj keď som na hlavnej (konieckoncov doplatím na to iba ja).
neviem neviem ci bol na vine vodic
ak predpokladame ze obaja mali zelenu (auto urcite malo), v case odbocenia auta bol cyklista dost daleko (odhadom 10+m) od prechodu, takze auto mohlo ist
keby ten cyklista daval aspon trochu pozor co sa pred nim deje a nesiel ako blazon tak sa nic nestane
Tazko povedat, ci a ako pochybil vodic, lebo to z videa nevidno uplne, v kazdom pripade ten cyklista bol cisty blazon, pretoze vletel na cestu v case, ked musel vidiet, ze auto tam zabocuje a nemoze prejst /a vobec takou rychlostou preficat v premavke cez cestu kde mi hocico moze vletiet .., no ziletkari / . Ak ma niekto ma pocit, ze bicyklom prerazi auto .. uz sa mi 100x stalo, ze vodic blbec ma predbehne a hned zaboci doprava , pricom nie raz som siel dost rychlo. A nepomoze mi, ze som v prave, pretoze je to 100kg vs. 1500kg .. akurat je to frustrujuce, tak velmi nerad jazdim tam kde auta. Ale korculiari su este horsi .. ale zase maksi
stava sa - obcas vodic prehliadne chodca/cyklistu cez A stlpik. v tomto pripade by som daval vinu skor vodicovi, pochybujem ze sa vobec obzrel ci niekto vstupuje na priechod z akejkolvek strany, ved uz tu slecnu na priechode isiel len tak tak trafit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.liveleak.com/view?i=a2f_1399418508
Vyzerá to takto, toto je v Žiline.
A palo1707 môže priechod pre cyklistov vidieť v BA na dolnozemskej (obrázok nieje z dolnozemskej)
ak predpokladame ze obaja mali zelenu (auto urcite malo), v case odbocenia auta bol cyklista dost daleko (odhadom 10+m) od prechodu, takze auto mohlo ist
keby ten cyklista daval aspon trochu pozor co sa pred nim deje a nesiel ako blazon tak sa nic nestane
PRIECHOD pre chodcov
Pekný priechod pre chodcov v Pompejách