Dnes totálne hlúpy pád na biku, ktorý zapríčinil bodavý hmyz. Nejaký okrídlený smrad sa uvelebil rovno pod mojim okom na tom najhoršom mieste...v zjazde na štrkovej ceste a v zákrute a začal bodať. Neznášam hmyz a kombinácia paniky a nemožnosti sa toho smrada rýchlo zbaviť, keďže bol za sklami okuliarov spôsobila rýchle porúčanie sa k zemi. Povrchové rany minimálne, horšie je že mi celkom slušne potiahlo koleno. Nejako som došla tých 20 km domov a teraz ľadujem a modlím sa, aby to neopuchlo, aj keď nádej je malá.
Caute. Neviem ci som v spravnej teme, ak nie tak sa ospravedlnujem. Pad 12.6.21, Diagnoza: AC luxacia II st., pomliazdenie pleca a ramena, konzervativna liecba... Otazka na Vas, ktori ste mali rovnaku diagnozu. Je normalne ze po vyse 2.mesiacoch su bolesti stale dost intenzivne? Prikladam RTG z dneska...
Zalezi ako su na tom mäkke tkaniva.To na RTG vidiet neni.Bol si aj na magnetickej?
Mna rameno boliet uz ani nikdy uplne neprestalo,ale tak fest to bolo skoro pol roka.
Daj tomu ešte čas, kĺby a väzivá sa hoja dlho. Ja vždy poviem, že si radšej niečo zlomím ako kĺb dodrbať. A druhá vec ako píše Kaper. 3 roky dozadu som mal úplne banálny pád na lyžiach z blbosti. Rameno nebolo vykĺbené, len narazené, ale 100 percentné to už odvtedy nebolo.
V bežnom živote ma to nejak extra neobmedzuje, našťastie nerobím manuálne, ale sú pohyby ktoré už robím len cez bolesť. Po MR mi povedali, že to je OK a sú len trochu zapálené úpony. Mal som teda kľud, potom rehabky. Dosť pomohli, predtým som ruku bez bolesti vyššie ako vodorovne nedvihol. A nakoniec mi povedali, že už nie som najmladší, tak nech si zvykám . Sem tam je to lepšie, že o tom ani neviem, sem tam po špecifickej záťaži horšie. Zaujímavé, že napr. teraz cez víkend som sobotu celý deň pomáhal v hore nakladať kamošovi na auto drevo na zimu (okolo 14 kubíkov) a som OK. A potom občas stačí pojazdiť väčšie bomby v rozbitom teréne a druhý deň rukou ledva hýbem. Takže nechcem strašiť, ale rátaj aj s možnosťou, že také ako pred úrazom to byť už nemusí. Takže držím palce a hlavne nezanedbaj rehabilitácie, vedia dosť pomôcť.
No praveze mne sa zda ze odkedy chodim na rehabky tak sa to zhorsilo... Cvicenie som uz aj odmietol nakolko to po odcviceni bolo fakt hodne bolestive a ruku som za sebou len vlacil... Dr.mi dnes aj povedal ze sa pri cviceni mohlo zase narusit nejake vazivo tak neviem...Laser, ultrazvuk, elektrika mi problem nerobi... Skusal som aj dvihnut nieco tazsie a hned mi tie vazy taha a boli to...
Mozno by pomohla kalistenika. Posilnit svaly okolo ramena pekne postupne. To nieje nikdy na skodu. Ja som ruku nedvihol ani po hrudnik tak som prvy tyzden necvicil vobec a potom som opatrne zacinal. Hrazda a cinky. Vzdy ale len do miernej bolesti aby som si nenatahoval liecbu. No su to dva mesiace ale kliky robit stale nemozem aj ked uz je to lepsie. Obcas to skusim tak sice klik spravim ale stale cez bolest cize ma to este cas.
Ale na hrazde uz idem naplno a aj vacsinu cvikov s cinkami. Hlavne mozem uz davat plne bunnyhopy a nie ako ozraty dedo
Toto je snimka z pred troch tyzdnov.
Vsetko uz zostava vnutri na pamiatku.Cakam na to,kedy dostanem od doktora zvolenie pouzivat nohu a zacnem sa ucit chodit.Svaly sa samozrejme snazim posilnovat v ramci moznosti.
Zalezi ako su na tom mäkke tkaniva.To na RTG vidiet neni.Bol si aj na magnetickej?
Mna rameno boliet uz ani nikdy uplne neprestalo,ale tak fest to bolo skoro pol roka.
No presne tak, tiež taka ista diagnoza, a bolo to citiť dosť dlho
Kaper Jak že ostáva nastálo. Mne to presne po roku vybrali. Odistili skrutky a takým hydraulickým basmekom to vrchom vytiahli. Ráno to išlo von a večer som išiel po svojich domov. Inak som s tým aj lyžoval a hral hokej.☺
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V bežnom živote ma to nejak extra neobmedzuje, našťastie nerobím manuálne, ale sú pohyby ktoré už robím len cez bolesť. Po MR mi povedali, že to je OK a sú len trochu zapálené úpony. Mal som teda kľud, potom rehabky. Dosť pomohli, predtým som ruku bez bolesti vyššie ako vodorovne nedvihol. A nakoniec mi povedali, že už nie som najmladší, tak nech si zvykám
Ale na hrazde uz idem naplno a aj vacsinu cvikov s cinkami. Hlavne mozem uz davat plne bunnyhopy a nie ako ozraty dedo
Toto je snimka z pred troch tyzdnov.
Vsetko uz zostava vnutri na pamiatku.Cakam na to,kedy dostanem od doktora zvolenie pouzivat nohu a zacnem sa ucit chodit.Svaly sa samozrejme snazim posilnovat v ramci moznosti.
Znama doktorka ked to videla mi tiez o tom klbe hned vravela.Kuwa
Dik.Hadam to nejako uz dopadne no...
https://mynovohrad.sme.sk/c/22721884/letecki-zachranari-ratovali-na-donovaloch-ucitela-z-lucenca-zial-zraneniam-podlahol.html
No presne tak, tiež taka ista diagnoza, a bolo to citiť dosť dlho
V zjazde na horalovi mi padla reťaz. A školacka chyba ma pali už 3ti deň