Čafte bikeri.. zaujímalo by ma, ako tvoríte panoramatické fotky, čo za program k tomu používate, ako ich spájate a príp či sa ten soft dá aj stiahnuť niekde z netu.. Vďaka
no chcem si to aj ja vyskusat,lebo mam taku funkciu vo fotaku,akurat vcera som sa o tom bavil s kamosom,tak nafotis to vo fotaku postupne aby to sedelo a dokopy to das v pc v programe (napr.ktory mas ku fotaku)
no fotak uz mam starsi a sice je tam rezim "panorama", ale nic sa mi automaticky nespoji, ani soft k tomu som nemal ktovieaky, takze preto sa pytam.. spojit si to mozem aj vo Photoshope, ale tam sa s tym chce trosku pohrat.. viem, ze existuju nejake programy na vytvaranie panoram, tak som myslel ci nema niekto nejake skusenosti, co by odporucil a tak... fotiek mam dost, len to dat nejako dokopy
vacsina novsich fotakov ma funkciu PANORAMA, a dokazes nafotit fotiek kolko chces a ono ti to pospaja. samozrejme najlepsie je robit panoramy ak mas stativ, pretoze vtedy to bude sediet na milimeter, ako fotak drzis v ruke nebude to bohvieco. taktiez je to vlastne viac fotiek a musi to svetlostou do seba pasovat, nie ze jednu budes fotit proti svetlu a bude tmavsia a druha bude normalna. potom to aj tak vyzera...ak to nevies urobit vo fotaku, su na to programy. skus ist na www.stahuj.cz a daj si hladat panorama creator alebo nieco take. a najde ti.
hm, tak som skusil ten programik zvany Panorama Perfect.. dal som si na fotaku rezim "panorama", celkom sa s tym da robit, len skoda, ze to musim potom manualne spajat.. pripajam ilustracne foto, ale nejako velmi som sa s tym nehral..
ono je skoda, ze tu sa da dat fotka s max rozmermi 1600x1600.. takze ta panoramaticka co je tu, je oproti originalu o dost zmensena, takze na takejto miniature bude asi problem kuknut na spoje a detaily okolo toho.. hehe, inak som iba na 4NP a ver, ze ja az taky pekny vyhlad nemam (aj ked sa nestazujem ).. kamko byva na 11NP a na opacnej strane, tam je pekny vyhlad
Ja mam v mojom fotaku funkciu panorama, ale ta funguje len ako akysi nahlad, ako ta panorama bude vyzerat. V skutocnosti mi teda tie fotky nespoji vo fotaku. Na to mam specialny program, ktory bol dodany spolu s nim. Vola sa ArcSoft Panorama Maker 3.5 a je celkom spolahlivy, vacsinou fotiek dokaze spojit bez viditelnych prechodov medzi nimi
ja mam taku funkciu aj vo fotaku, ale este lahsie to je v photoshope (ale asi len v novsich verziach, ja mam CS3) staci dat: file-automate-photomerge a tam potom vybrat fotky, ktore chcete spojit.
ja mam taku funkciu aj vo fotaku, ale este lahsie to je v photoshope (ale asi len v novsich verziach, ja mam CS3) staci dat: file-automate-photomerge a tam potom vybrat fotky, ktore chcete spojit.
ja mam 7.0CE.. skoda, ze to nemas po cesky, ja tu mam nieco ako Subor-Automaticky- a potom moznosti
- davka
- vytvorit droplet
- galerie pro web
- sada obrazu
- stranka miniatru II
- vicestrankovy PDF na PSD
Skusal som sadu obrazov, ale to mi da len viac obrazkov do jedneho suboru, ziadna panorama. Nadejne vyzera "davka", ale neviem co tam ponastavovat, otvori mi obrazky a potom zahlasi ze "prikaz "Prolnuti" neni prave dostupny".. ktovie co by bolo treba ponastavovat, s Photoshopom som sa nebavil peknych par rokov.. mozno tak pred 5-6 rokmi by som cosi vymyslel, ale clovek zabuda ked s tym nepracuje..
kuk na: http://risko.zuzo.sk/pano/ ale pre slabsie povahy najskor doporucujem sejvnut na disk a potom kukat v nejakom normalnom softe (irfanview) a nie v prehliadaci.
taposledna ma totiz na sirku cez 40000 px
Ja pouzivam Arcsoft Panorama Maker 3 a celkom dobre sa s tym robi. Obmedzenia nema, alebo som sa k takej velkej panorame ktora by uz nesla spravit nedopracoval a hlavne nedava ziadne loga do obrazku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale aj fotaky maju taku funkciu
ako ja neviem bo som tak este nefotil ale tak na mobiloch je to tak....
...pouzival som aj stativ
ja mam 7.0CE.. skoda, ze to nemas po cesky, ja tu mam nieco ako Subor-Automaticky- a potom moznosti
- davka
- vytvorit droplet
- galerie pro web
- sada obrazu
- stranka miniatru II
- vicestrankovy PDF na PSD
Skusal som sadu obrazov, ale to mi da len viac obrazkov do jedneho suboru, ziadna panorama. Nadejne vyzera "davka", ale neviem co tam ponastavovat, otvori mi obrazky a potom zahlasi ze "prikaz "Prolnuti" neni prave dostupny".. ktovie co by bolo treba ponastavovat, s Photoshopom som sa nebavil peknych par rokov.. mozno tak pred 5-6 rokmi by som cosi vymyslel, ale clovek zabuda ked s tym nepracuje..
hugin +
enblend =
dokonala panorama
kuk na: http://risko.zuzo.sk/pano/ ale pre slabsie povahy najskor doporucujem sejvnut na disk a potom kukat v nejakom normalnom softe (irfanview) a nie v prehliadaci.
taposledna ma totiz na sirku cez 40000 px