Môj syn je taký cestovateľ. Navštívil aj Island. Požičali si nielen auto, ale aj hodne výstroje a obišli to temer celý. Páčilo sa mu veľmi. Teraz tam chcel ísť znovu, ale z časových dôvodov to nevyšlo. Momentálne je kdesi v Taliansku, takže ti ťažko podá informácie. Študent stíha... Keby si mal konkrétne otázky, snáď mu ich nejak prepošlem, keď budem v kontakte.
Tiež si myslel, že Island je najdrahší, kým nestrávil dosť času v Nórsku.
Super vďaka. Niektorý deň sa máme stretnúť so zvyškom a trochu to prebrať, tak keby nás niečo napadlo, tak ti to skúsim poslať aby si sa ho spýtal. Zatiaľ času dosť, tak zháňame čo najviac informácií. Ceny budeme musieť nejak prekusnúť, človek tak predsa nechodí každý rok
Investovali by ste cca 160,- eur do rámu Cannondale Scalpel 2008 + tlmič, prehadzovač a kľuky k tomu? Bicykel by sa využíval ako "zimák" a nahradil by 26" HT.
dotm: cena je fajn, ale nie je to ten, co mal dolne karbonove vzpery namiesto hlavneho capu a lamali sa (scalpel) ? Na tom obrazku to nevidim. Ale podla fotky to vyzera na Mko, to ti bude male
lto: skutočnosť je taká, že je to môj bývalý rám, presne ten, čo hovoríš s karbónovými vzperami, z ktorých sa jedna odlepila a následne praskol mostík medzi nimi...tá cena by bola cena za opravu, na jednej strane ma to láka, lebo ten 26" HT je síce pomerne ľahký, ale nebaví ma to na ňom a na druhej strane, či sa oplatí do toho ísť...rám je L
volodaj Na Islande som bol v 2012 a pobehali sme cely spodok. Je uzasny, oplati sa vidiet, je to ako z ineho sveta. Ale rataj s tym, ze je riadne drahe, zatial najdrahsie kde som bol. Drahe je ubytko, sluzby, atrakcie, doprava a restauracie. Ale potraviny v obchode su celkom ok. Urcite odporucam prenajat auto, hlavne pokial ste viaceri. Ak chce vidies aj vnutrozemie (Landmannalaugar) tak urcite 4x4. Klasickym autom sa tam nedostanes (su tam brody cez rieky), je to zakazane, hrozi ti pokuta a neplati poistenie. Okrem vnutrozemia to obehnes (cely ostrov) aj beznym autom. My sme boli 2 a mali sme novu Kia Rio. Po jednej noci v stane sme v nej prespavali. Dali sme aj Landmannalaugar. Auto sme nechali v Hella a odtial si zobrali bus do Landmannalaugar a o dva dni sme sli spat (bus stal 90EUR na jedneho). Ak chces dat nejaky znamy trek a nechces spat v stane, tak odporucam rezervovat chatky uz teraz (hlavne ak ste viaceri), pocas hlavnej sezony su vypredane aj rok dopredu. My sme mali stastie a boli volne posledne 3 miesta .
Kempy maju paradne a niektore mau dobre ceny (alebo su zadarmo). Stanovat sa moze skoro vsade, len treba pytat suhlas majitela pozemku. Sezona je od maja do septembra, kedy presne, zavisi od pocasia. Istota je jul a august, je to hlavna sezona, ked je vsetko otvorene ale su tam aj najvacsie masy ludi. My sme boli koncom augusta az zaciatok septembra a nebolo tolko ludi.
Oplati sa ist co najskor, kedze ludia chodi stale viac a vlada zvazuje zaviest vstupne na niektore lokality a ceny pojdu hore.
Filip80 díky moc za info. Presne takéto niečo som hľadal. Auto sa chystáme prenajať, rovno treba vezmeme 4x4. Predbežne chceme ísť 3-4, asi tiež koniec augusta. Spanie väčšinou v stane. Presne ako píšeš, chcem ísť ďalší rok, lebo ľudí bude len pribúdať.
Vlado, ja uz som ti aj nasiel car.... Land Rover Defender.... 1550 na tyzden (koniec augusta) ..... jak zadara
inak tieto offic. pozicovne su predrazene, verim tomu ze na letisku bude poziciavat auta nejaky miestny tiger za nizsie ceny
Tesak, praveze ani nie, zial ceny su riadne vysoke. Na 4x4 jeep rataj tak 1200-1400 na tyzden. My sme dali za Kiu na 6 dni vyse 600 EUR, Oktavka bola 1200 a najlacnejsi 4x4 1400. Ale mali sme komplet poistenie. To je dolezite, lebo ani nevies ako, pride burka ci povoden a ked ti poskrabe auto, tak sa nedoplatis.
A dalsia dolezita vec, na pumpe sa plati kartou (vlastne uplne vsade, okrem sprch v Landmannalaugar tam si zober drobne, inak ti nepojde telpa voda, my sme sa pekne okaslali.). Pri tankovani ti spravi pre-check. Okolo 80-90 EUR (podla kurzu) ti zablokuje na tyzden ci dva. Ja som to nevedel a zlakol som sa,, ked mi dosla sms, takze som ani nenatankoval. Tak som musel znova a samozrejme, dalsi pre-check, takze vyse 160 EUR som mal zablokovanych a zmizlo to, az ked som bol doma.
A ak planujete stanovat, tak vo vacsich mesteckach (napriklad Hella) maju plavaren ci kupele. Vstupne sice nie je lacne, ale vyclapkat sa vonku v horucej vode je super a vnutri v sprchach mas vsetko: uteraky, sampon, mydlo, fen, usatka.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiež si myslel, že Island je najdrahší, kým nestrávil dosť času v Nórsku.
Ak sa chceš inšpirovať, tu je pár fotiek z jeho ciest: https://www.instagram.com/filip.kiss/
romanx: a co sa stalo Bikes UnLtd. s.r.o. ?
skus pozriet bubo travel organizuju zajazdy na Island ... možno tom najdeš nejaké zaujimavosti kam oni chodia
Tu je časť z Islandu, kde okrem iného spomína aj stretko so slovenskými chalanmi:
https://cyclingdutchgirl.com/2014/03/14/wheels-wind-and-a-whiteout/
Nájdeš to podľa týchto fotiek, kde jej pomáhajú s ťažkým bajkom v drsnom teréne. (Filip v zelenej vetrovke resp. v čiernom tričku)
Tohle je 15 nejúžasnějších kol, která se dají sehnat v Česku
http://cestovani.idnes.cz/nejzajimavejsi-kola-0q8-/na-kolo.aspx?c=A161017_140130_na-kolo_ptp
Kempy maju paradne a niektore mau dobre ceny (alebo su zadarmo). Stanovat sa moze skoro vsade, len treba pytat suhlas majitela pozemku. Sezona je od maja do septembra, kedy presne, zavisi od pocasia. Istota je jul a august, je to hlavna sezona, ked je vsetko otvorene ale su tam aj najvacsie masy ludi. My sme boli koncom augusta az zaciatok septembra a nebolo tolko ludi.
Oplati sa ist co najskor, kedze ludia chodi stale viac a vlada zvazuje zaviest vstupne na niektore lokality a ceny pojdu hore.
inak tieto offic. pozicovne su predrazene, verim tomu ze na letisku bude poziciavat auta nejaky miestny tiger za nizsie ceny
A dalsia dolezita vec, na pumpe sa plati kartou (vlastne uplne vsade, okrem sprch v Landmannalaugar
A ak planujete stanovat, tak vo vacsich mesteckach (napriklad Hella) maju plavaren ci kupele. Vstupne sice nie je lacne, ale vyclapkat sa vonku v horucej vode je super a vnutri v sprchach mas vsetko: uteraky, sampon, mydlo, fen, usatka.