Žiadna autobusová firma nebude zamestnávať roky dopredu šoférov na miesta, ktoré ešte nemá ani vyhraté. Tak to nefunguje a tak sa s tým aj v súťaži počítalo, že Arriva bude mať určitý čas na zasaturovanie vodičov.
To mi nemusíš vysvetľovať, verejného obstarávania a súťaží sa zúčastňujem... Ale existujú zmluvy o budúcich zmluvách, garantované dohody a prísľuby... Ale nie, že idem do súťaže a v rukách nemám nič, len dúfam... Chápem, že ich situácia je zložitá (inak, tiež by ma zaujímalo prečo a za akých okolností odišli, resp. boli odídení z Nitry), ale problém si zasiali na začiatku, keby mali predbežne zazmluvnených (nie zamestnaných) vodičov, tak by sa Slovak Lines/HB mohli aj roztrhať... Nuž, ale každopádne, 30 litrov každé ráno je slušný masaker...
IMHO: Arriva logicky predpokladala, ze ked vyhra, tak doterajsi dopravca uz nebude mat tolko liniek aby dokazal vyuzit vsetkych svojich vodicov a ti po prepusteni prejdu k nim.
Nestalo sa? Kde su ti vodici? Maju aj pracu alebo su len nadalej zamestnani v Slovak Lines? V biznise sa robia rozne "zakernosti", napr. akceputuje sa vlastna strata ak to dokaze vyraznejsie poskodit konkurenta. (budem drzat ludi, aj ked nemam pre nich pracu, len aby nerobili pre konkurenta) alebo pockam na ponuku ako im zachranit zadok a formou subdodavky (za vyhodnu cenu) im poskytnem svojich vodicov.
Arriva mala rovnake problemy skoro uplne vsade, kde prisla - ci uz to bolo o autobusoch alebo vlakoch.. takze to nie je nic neobvykle... a to, ze k nim nepresli vodici zo slovak lines o niecom svedci (to ze tam nepresli este stale...)
Takže podľa toho článku (blogu) je na vine Slovak Lines a nie Arriva, ktorá išla do súťaže s tým, že nemala personálne kapacity na naplnenie toho, čo garantovala v predmete súťaže, a dúfala, že ak vyhrá, tak to nejako polepí? Tak to sorry, ale to mi pripadá ako Matovičovo: "Lebo Fico"...
Samozrejme že nemala personálne kapacity. Ale mala určitý čas ktorý sa nakoniec radikálne skrátil. Tak logicky to nemohli stihnúť. Keby mal mať každý účastník súťaže zabespečené materiálne a personálne kapacity pri prihlásení do súťaže, to by sa takmer nikto takej súťaže nezúčastnil. Musí ale vedieť garantovať, že to dokáže splniť do daného termínu. Len tu sa termín výrazne skrátil.
zly nezly - mne je na grc z toho zaciatku (ak je to teda cele pravda) - ako to "kupili" hlavne koli pozemkom, postavili OC stym ze kdesi v pivnici je stanica na ktorej zachvilku nebude nikto stat lebo pytaju velke eura za vjazd/vyjazd - a ked sa im nepodarilo vyhrat sutaz a nasledne nechcene autobusy predat inemu tak budu drzat soferov aby inemu spravili zle - to sa radsej vratme do jaskyne ak je toto ok.
Chlapi a dámy, nevedeli by ste mi poradiť nejakú firmu, ktorá by mi opravila vatovu bundu? Dnes som zistil, že som asi niekam zavadil a spravila sa mi mala dierka, z ktorej číha vata. Alebo to zvládne aj nejaký krajčír? Je to celkom tenká tkanina...ďakujem
PS - Bunda nie je nejaký exkluzívny kúsok, ale kúpil som si ju len minulý rok...
Získal si 7 z 8 bodov
Skvelý výsledok! Očividne si skúsený vodič a sám dobre vieš, koľko nebezpečných situácií sa na cesta stáva – a tvoj bodový výsledok naznačuje, že mnoho z nich možno spôsobuješ sám. PZP však nehodu z vlastnej viny nevykryje, najväčší zmysel tak dáva havarijné poistenie.
atd
Mas pravdu,je to presne taka krizovatka.
Ale (mimo Vtipkara) myslim si,ze poradie v tom kvize bolo nespravne.
V tomto realnom setupe podla mňa ma prednosť auto iduce z Dubravky na Dlhe Diely,az potom posledný pôjde sprava čakajúci na Stopke z Metrologickeho ustavu/Biontu
/Pretože prednost sprava plati na križovatke bez oznacenia prednosti v jazde znackami/
Chlapi a dámy, nevedeli by ste mi poradiť nejakú firmu, ktorá by mi opravila vatovu bundu? Dnes som zistil, že som asi niekam zavadil a spravila sa mi mala dierka, z ktorej číha vata. Alebo to zvládne aj nejaký krajčír? Je to celkom tenká tkanina...ďakujem
PS - Bunda nie je nejaký exkluzívny kúsok, ale kúpil som si ju len minulý rok...
Pokial nejde o vzhlad a dierka je ozaj mala, tak to spravi kvapka laku na nechty
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To mi nemusíš vysvetľovať, verejného obstarávania a súťaží sa zúčastňujem... Ale existujú zmluvy o budúcich zmluvách, garantované dohody a prísľuby... Ale nie, že idem do súťaže a v rukách nemám nič, len dúfam... Chápem, že ich situácia je zložitá (inak, tiež by ma zaujímalo prečo a za akých okolností odišli, resp. boli odídení z Nitry), ale problém si zasiali na začiatku, keby mali predbežne zazmluvnených (nie zamestnaných) vodičov, tak by sa Slovak Lines/HB mohli aj roztrhať... Nuž, ale každopádne, 30 litrov každé ráno je slušný masaker...
v Nitre boli odídení z podobného dovodu, neuspeli vo výberovom konaní
edit:
keby ťa to skutočne zaujímalo, tak si to dvoma klikmi nájdeš
https://auto.pravda.sk/doprava/clanok/602366-parkovne-na-bicykel-euro-na-hodinu-aj-tak-vyzera-bratislavska-podpora-cyklodopravy/
v Nitre boli odídení z podobného dovodu, neuspeli vo výberovom konaní
edit:
keby ťa to skutočne zaujímalo, tak si to dvoma klikmi nájdeš
Zmluva o budúcej zmluve... A dík za info o Nitre...
Nestalo sa? Kde su ti vodici? Maju aj pracu alebo su len nadalej zamestnani v Slovak Lines? V biznise sa robia rozne "zakernosti", napr. akceputuje sa vlastna strata ak to dokaze vyraznejsie poskodit konkurenta. (budem drzat ludi, aj ked nemam pre nich pracu, len aby nerobili pre konkurenta) alebo pockam na ponuku ako im zachranit zadok a formou subdodavky (za vyhodnu cenu) im poskytnem svojich vodicov.
Samozrejme že nemala personálne kapacity. Ale mala určitý čas ktorý sa nakoniec radikálne skrátil. Tak logicky to nemohli stihnúť. Keby mal mať každý účastník súťaže zabespečené materiálne a personálne kapacity pri prihlásení do súťaže, to by sa takmer nikto takej súťaže nezúčastnil. Musí ale vedieť garantovať, že to dokáže splniť do daného termínu. Len tu sa termín výrazne skrátil.
A SL je tu ten zly???
asi som získal málo bodov ?https://www.startitup.sk/kviz-zakerne-krizovatky-a-nezname-zakony-zisti-ci-si-dobry-za-volantom-alebo-by-ti-mali-vziat-vodicak
Rovnaky hlupy text je tam aj pri 7 z 8. Je to proste reklama na poistenie/poistovnu...
Získal si 7 z 8 bodov
Skvelý výsledok! Očividne si skúsený vodič a sám dobre vieš, koľko nebezpečných situácií sa na cesta stáva – a tvoj bodový výsledok naznačuje, že mnoho z nich možno spôsobuješ sám. PZP však nehodu z vlastnej viny nevykryje, najväčší zmysel tak dáva havarijné poistenie.
atd
(Len viem,ze boris.ko dal uvodne info)
Ale existuje - Bratislava Karlova Ves
https://www.google.sk/maps/place/Karlovesk%C3%A1,+841+04+Karlova+Ves/@48.1657303,17.0461118,18z/data=!4m2!3m1!1s0x476c8b78c9ef2b9f:0x3acc9e42728d7773
Mas pravdu,je to presne taka krizovatka.
Ale (mimo Vtipkara) myslim si,ze poradie v tom kvize bolo nespravne.
V tomto realnom setupe podla mňa ma prednosť auto iduce z Dubravky na Dlhe Diely,az potom posledný pôjde sprava čakajúci na Stopke z Metrologickeho ustavu/Biontu
/Pretože prednost sprava plati na križovatke bez oznacenia prednosti v jazde znackami/
Pokial nejde o vzhlad a dierka je ozaj mala, tak to spravi kvapka laku na nechty
Pravda bude realne niekde uprostred. Jasne, ze ani Arriva tu nie je pre niekoho pekne modre oci, ale mam pocit, ze ty si toto necital: https://www.mtbiker.sk/forum/post1797884.html#p1797884
110mat110, vďaka, ale ide o prednú stranu bundy pri vrecku. Radšej to dám spraviť niekomu, čo to vie. Dierka je tak 1 cm veľká
https://r2-bike.com/CERAMICSPEED-OSPW-System-3D-printed-Titanium-Coated-Dura-Ace-9200