skus tam dat nieco horlave ked to prasknes a hodi to iskru budes letiet bes sebemensej namahy
a teraz vazne... neviem co by to spravillo a tiez neviem ci to uz niekto skusal... ak by to bolo lepsie mozno by to niektori vyrobcovia uz zaviedli... (zatial o ziadnom neviem...)
navrhujem presunut do "sprostosti, hluposti" .....ale k teme.....podla mna da, ale kedze je objem ramu maly na to, aby to malo vplyv, bolo by vhodne keby si pripevnil k biku nejake pridavne "zariadenia" ..... vo vysledku by to mohlo vyzerat takto
do uvedeného biku by sa ti zmestilo v normálnom stave (plynnom) asi také množstvo plynu ako je vo vyššie zobrazenom balóniku. Tzn. tak akurát aby balónik zdvihol max. sám seba. Také množstvo plynu nezdvihne 50 gramovú záťaž, pre bike úplná zbytočnosť. Dokonca by zhotovenie vzduchotesnej kostry spôsobilo nakoniec vyššiu hmotnosť biku. Ciao.
... tiež navrhujem presunúť do "sprostosti, hluposti"
Mne to neda, ale milanko, vieš koľko stojí fľaša hélia? A vieš si tú kostru tak utesniť, aby ti z nej pomerne malé molekuly hélia nevyfučali? Ešte raz pripomínam o vzájomnej reaktívnosti niektorých ľahkých plynov (vodík), s kovmi.
da sa napustit bike author a gang plynom napr. helium??aby sa stym lepsie skaklo bolo by to lepsie??
keby mi niekto nakazal, aby som vymyslel co najvacsiu blbost, tak za celu noc by som nieco taketo nesplodil... copyrightwww.hojko.com www.hojko.com copyrightwww.hojko.com www.hojko.com
To už radšej utesniť kostru vodotesne a namiešať do nej nejaký drink.Po pol hodinovom zjazde drink bude taký zatrepaný,že kdejaký barman sa môže ísť hanbiť
no, z cisto fyzikalneho hladiska by bolo najefektivnejsie vakuum, kedze aj to helium nieco vazi. je pravda, ze je lahsie ako vzduch, ale tazsie ako nic (teda vakuum). ale zrataj si objem vzduchu v trubkach obsiahnuty a zistis, ze aj tym vakuom usetris maximalne par gramov. konkretne, keby sa do ramu voslo 5 litrov vzduchu, pri teplote 20 stupnov Celzia, normalnom tlaku (101325 Pa), by vzduch obsiahnuty v danom pristore vazil 3.11855109 gramu stoji to za to?
keby niekto chcel vzorec: 1.276/(1+0.00366*T)*(p/100000)*V
kde sa T dosadite 20+273.15, za p 101325 a za V 5. vysledok je v gramoch
No počkaj, nejak mi to s tou teplotou nepasuje. Po korekcii na 20°C a 1 atm ti vyšiel cca polovičný objem ako pri 0°C a 100 KPa. Nie je tam nejaka zrada s rozdielom teplôt? Na nete som našiel údaj hustoty vzduchu pre 20°C a velmi sa nelíšil od tej pri 0°C. Ani sa mi to nezdá, že by 20°C urobilo 100% rozdiel.
no, ale po najdeni tabuliek pre hustotu vzduchu v zavislosti od teploty a tlaku som skonstatoval, ze uvedeny vzorec je predsa len zly (fakt sa asi neda verit ani doveryhodne vypadajucim webom). hustota je pri danych parametroch 1.205025 kgm-3. tomy by zodpovedal ale tento vztah:
ρ = (ρ0 / γ.t) . (p / p0)
teda bez toho 1+ , takze porblem je vyrieseny a vysledna hmotnost by bola 6.025 gramov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a teraz vazne... neviem co by to spravillo a tiez neviem ci to uz niekto skusal... ak by to bolo lepsie mozno by to niektori vyrobcovia uz zaviedli... (zatial o ziadnom neviem...)
pripadne pouzit specialny prototyp
... tiež navrhujem presunúť do "sprostosti, hluposti"
hned si idem pre kyblik a hrablicky a prispejem aj ja nakym skvostom
ako poznam quidaaa, urcite na tie leziace hrablicky skoci a na cele mu urobia tetovanie
OT: dakujeme (asi rootovi?) za vytvorenie tejto skvelej sekcie
hrablickami do gebule som to dostal
dufam ze ziadne trvale nebudu
keby niekto chcel vzorec: 1.276/(1+0.00366*T)*(p/100000)*V
kde sa T dosadite 20+273.15, za p 101325 a za V 5. vysledok je v gramoch
a dilemu sme vyriesili. je to fakt skvela blbost
Hustota suchého vzduchu
Hustota suchého vzduchu ρ při tlaku p a teplotě t:
ρ = (ρ0 / (1 + γ.t)) . (p / p0)
ρ0 = 1,276 kg.m-3
p0 = 100 000 Pa
γ = 0,003 66 K-1
kde predpokladam, ze ked γ je v K-1, tak aj t musi byt v K. nie?
http://www.converter.cz/tabulky/hustota-plynu.htm
no, ale po najdeni tabuliek pre hustotu vzduchu v zavislosti od teploty a tlaku som skonstatoval, ze uvedeny vzorec je predsa len zly (fakt sa asi neda verit ani doveryhodne vypadajucim webom). hustota je pri danych parametroch 1.205025 kgm-3. tomy by zodpovedal ale tento vztah:
ρ = (ρ0 / γ.t) . (p / p0)
teda bez toho 1+