MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
Taktiez, vykon igpu v amd je tusim ~2x+ lepsi, a moznost buduceho upgradu je stale na strane amd.
Jedina potencialna nevyhoda je mozno nejaky video dekoder novsi pri inteli? Niesom si isty
Osobne, pokial by ma ekvivalentna zostava od intelu nevysla na 1/2, tak idem do amd.
Skusil by som nove apu objednat priamo cez amd stranku ak niesu na eshopoch za lepsie ceny
https://www.tomshardware.com/features/intel-core-i5-11600K-vs-amd-ryzen-5-5600X
bude tam 1TB ssd, 16GB ram, win
na čom stavať ? vždy som sa prikláňal k intelu, ale teraz som trochu na pochybách
AMD Ryzen 5 5600G vs i5 11600K ?
Rezen jednoznacne, ak dokazes nejaky zohnat. Mam 3400G pro a je to uplna pecka. Chcem upgrade na 5600G alebo 5700G ale zatial su drahe na mna.
Mimochodom, mam 3400G, 16GB ram, 2x 1TB ssd (nvme a sata), spotreba v Idle cca 15W (idle znamena, ze bezi webserver, dbs, a share diskov pre ostatne pc). Odporucam barebone asrock deskmini A300.
TDP nepozeraj. Uz su to zial len hausnumera a intel aj amd ich pocitaju inak, teda nedaju sa porovnavat. Na com zalezi je kolko si realne cucne stavy zo siete. A tam aktualne inter berie v zatazi vyrazne viac ako je TDP a AMD tiez viac, ale len kusok
Toto ti s prstom v nose zvladne akekolvek priemerne CPU (rozumej nie Celeron a Pentium) aj starsej generacie. Teda pokial nekompilujes kernel a nechce sa ti cakat hodinu, kym to zbehne. Skor by som pozeral, ci bude dostatok RAM. SSD je samozjemost.
OT: stale nechapem, na co ludia kupuju nove PC. Vykon CPU sa uz niekolko rokov nemeni. Ano, jasne, nove Ryzeny su vykonnostne inde, ale na Excel? Zobral by som k nejaky kvalitny repas, hodil tam RAM a SSD (pokial tam uz nebude) a hotovo.
Lebo tu porovnavame rozpredany build z bazosa s novym kusom s plnou zarukou z obchodu. Gratulujem. Ja som minule dostal SSD zadarmo. Asi si pockam kym dostanem nieco dalsie. Nebudem predsa davat za to eura ked uz som raz mal to stastie. Zaujimava logika.
Noo ono, ani vysoky vykon nemusi nutne znamenat vysoke otacky ventilatora. Mam doma este stale niekde na povale server v custom bedni, ktora dokazala na velkom Arctic chladici (presny model nepamatam, ale stal tiez len par susnov) chladit serverovy xeon s odberom zhruba 150W a grafiku takmer uplne pasivne. Stacil jeden ventilator na minimalne otacky na spodku skrine.
OT: stale nechapem, na co ludia kupuju nove PC. Vykon CPU sa uz niekolko rokov nemeni. Ano, jasne, nove Ryzeny su vykonnostne inde, ale na Excel? Zobral by som k nejaky kvalitny repas, hodil tam RAM a SSD (pokial tam uz nebude) a hotovo.
asi nevyužívaš excel naplno a hlavne si nedočítal zvyšok
a nesúhlasím, CPU je jedna vec ale DDR3 / DDR4 je veľký rozdiel
Da sa to potiahnut este minimalne na 4,5ghz a mozno aj niekde k 4,7-4,9ghz