MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 10. 12. 2025 o 21:27
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
a presne tak to má byť: nevyužitá pamäť = zbytočná pamäť, preto je vždy výhodné ju využiť aspoň ako vyrovnávaciu, aj keď v časoch SSD s prenosmi v GB/s už nie je prínos taký výrazný, ako kedysi u klasických diskov...
celkom zaujímavé čítanie o tom, ako začali v Rusku "orezávať" Twitter...
Zda sa, ze minule tisicrocie bolo uplne prve, ktoré malo viac ako 10 storoci. Asi to prehnalo s redundanciou.
Odpoved je aj dnesny sposob vyvoja, frameworky, java, javascript, rychlo, rychlo dat na trh. Neni cas a peniaze optimalizovat, radsej nakupit hw. Nez sa doriesi a doladi jedna verzia, uz je model phonu unsupported
Ale software v mobiloch, beznych pocitacoch alebo napr. televizoroch je v skutocnosti nepodstatny a vyhodou flakacskeho a ignorantskeho pristupu je aspon neustaly tlak na zlepsovanie HW. No su aj oblasti, kde HW nemoze byt prehnane vykonny a nejde ho vymienat kazdy druhy rok a zaroven ide o oblasti nasadenia,kde ide aj o bezpecnost ludi, casto priamo o ich zivoty. A verte mi, ze niekde ani nechcete vediet kto vyraba sw do niektorych zariadeni a ako ten sw naozaj vyzera 😃.
https://www.itnews24.cz/apple-zavedl-hybridni-plan-prace-zamestnanci-podavaji-vypovedi
priznam sa ze ani mne moc nie, tiez som si uz za tie 2 roky zvykol na homooffice
a to som pritom predtym chodil do kanclu kazdy den a nevedel som si predstavit makat z domu.
Aktualne chodim 1 den v tyzdni, a to mi uplne staci