MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
Pravdepodobne vidi Win disk ako RAW, cize nevie urcit spravne file system. Pozri sa v spravcovi diskov ako ho vidi tvoj OS.
https://sk.soringpcrepair.com/how-open-disk-management-in-windows-10/
Ak by spravne videl FS staci mu pridelit len pismeno, ak by ho videl ako RAW mozme sa bavit dalej co s tym.
Ten disk vyzera akoby ho niekto delil po nejakej burlivej IT party,
Ano spravne tusis, ze cecko nerozsiris pokial sa volne miesto nenachadza hned za nim. Riesenie je nabootovanie z ineho OS (linix, win pe...atd) a nasledne prehodenie particii d hned za cecko.
To by mal zvladnut akykolvek nastroj, ktory vie pracovat s particiami.
Samozrejme pred akymkolvek zasahom do partition table si vzdy zalohuj data.
Chcem novy pocitac a vobec sa neviem rozhodnut aky .. iba grafiku mam viac menej jasnu, bude to intel arc.
Povodne som bol cisto za amd, ale nevedel sa rozhodnut ci am4 alebo am5 ... ale akosi mi to zamiesal intel
Ako teda ta debata dopadla a co si mam podla vas kupit? Celkova cena bude okolo 1111 euro
A cpu - asi je dobre uviest aj celkovo co pozadujes a kolko chces minut na kt komponenty
Najskor platformu
Za grafiku teda okolo 300-350
Procesor tiez zhruba tak
Doska matx tak 110-130
Ram dam pomalu ddr4 (jedine ak am5 tak rychlejsiu ale o to lacnejsi procak)
M.2 disk
Zdroj za asi 100 (650w)
No a necakam od toho ziadne zazraky, budem hrat baldurs gate 3, nejaku forzu alebo formulu, ...
Okrem toho uz len kancelarska robota
Fractal design Define R3 v.2
ASUS M5A 99X EVO v.2
FX 8320 ,chladic Silentium Fera 3
16 GB Kit 1866Mhz ,2x4GB kit 1866Mhz
GTX 1660 6Gb
2 ks starsie platnove disky
1 ks ssd Samsung 850evo ,je rozdeleny 50MB chybnych sektorov , 250GB ,neviem ci po pouzit ako systemovy ,ale na data funguje
Corsair AX 650 Gold
za 200 ecok
Chcem novy pocitac a vobec sa neviem rozhodnut aky .. iba grafiku mam viac menej jasnu, bude to intel arc.
Povodne som bol cisto za amd, ale nevedel sa rozhodnut ci am4 alebo am5 ... ale akosi mi to zamiesal intel
Ako teda ta debata dopadla a co si mam podla vas kupit? Celkova cena bude okolo 1111 euro
Arc je slepa ulicka, na zaciatku to prislo velkymi fanfarami, no do buducna sa s tym neda moc pocitat.
Plus vela problemov vobec so spustenim hier par ludi co to vlastni.
Nastrel z coho skladat sa da kuknut na herne zostavy napr na alze. am4 konci, am5 nova.
Ale v tom rozpocte je am4 hojne zastupena, lebo ddr5 + nove veci su drahe..
Fractal design Define R3 v.2
ASUS M5A 99X EVO v.2
FX 8320 ,chladic Silentium Fera 3
16 GB Kit 1866Mhz ,2x4GB kit 1866Mhz
GTX 1660 6Gb
2 ks starsie platnove disky
1 ks ssd Samsung 850evo ,je rozdeleny 50MB chybnych sektorov , 250GB ,neviem ci po pouzit ako systemovy ,ale na data funguje
Corsair AX 650 Gold
za 200 ecok
Ten procesor si z toho vytiahol umyselne? RAM je tam 16 + 8?
zalezi ci ma tvoj syn zrak a monitor na uzitie gaytracingu, ak ne tak AMD vyhrava v pomere cena-vykon
ale ked som zacal hrat cyberpunk na full detail po poslednom update, tak sa obavam, ze AMD je len kompromis pre socky
A zistil som, kedze hw nesledujem uz asi 10 rokov, ze vsetko je na hlavu otocene co sa intelu a amd tyka … teplota spotreba technologie benchmarky a user benchmarky marketing a proste vsetko je naopak