vsetko je to o peniazoch... ceny vsetkeho idu hore, ale ked zrazu platy v istej profesii nestacia a majitelia firiem v danom odvetvi nechcu tieto platy zvysit tak sa moze stat to co v anglicku pri vodicoch kamionov. mimochodom nedostatok vodicov bol aj v irsku a tam ziaden brexit neprebehol
27.10.2021 - 08:19:01
00
tvl toto je vlastne volebná mapa
img.projektn.sk
27.10.2021 - 09:36:58
04
Vždy aj bola
27.10.2021 - 10:03:20
00
tu je aj s porovnanim % Smeru
i.redd.it
27.10.2021 - 11:02:52
02
Srsen napísal:
tvl toto je vlastne volebná mapa

ten ostrovcek TO ako Sefove rodisko je priam bizarny
27.10.2021 - 13:17:28
02
Už sa varí...https://domov.sme.sk/c/22771957/nicholsonova-podava-trestne-oznamenie-pre-okradnutie-fica.html
27.10.2021 - 15:05:00
00
Dudo napísal:
ten ostrovcek TO ako Sefove rodisko je priam bizarny

V dobrom aj v zlom :)

Prílohy:

CovidMapa.JPG
CovidMapa.JPG 78.87 KiB thumb_up0thumb_down

27.10.2021 - 15:15:01
01
z dôveryhodného zdroja :P pani má zmysel pre humor, nabudúce jej hádam dám svoj hlas
27.10.2021 - 15:15:36
00
pekne husté,na tej chate bolo odpočuté aj:
Advokáti Gašpar a Para na chate hovorili o likvidácii Lipšica: Zrazíme ho na priechode aj bez ponožiek
Nenávisť k špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi medzi účastníkmi stretnutí na poľovníckej chate bola taká veľká, že advokáti Pavol Gašpar a Marek Para v prítomnosti majiteľa SBS Bonul Miroslava Bödöra hovorili o jeho fyzickej likvidácii.

Pavol Gašpar zastupuje oligarchu blízkeho predsedovi Smeru Norberta Bödöra, ktorý je jeho príbuzný a od vlaňajšieho leta je vo väzbe po obvineniach v korupčnej kauze Dobytkár.
27.10.2021 - 16:57:45
00
Na chatu pri Leviciach prišiel v auguste aj bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. Portál Aktuality.sk už opísal, ako ho obhajcovia v kauze Očistec Marek Para a Pavol Gašpar pripravovali na výsluch v kauze Očistec.

Na chate boli prítomní aj Miroslav Bödör, otec vplyvného oligarchu Smeru Norberta Bödöra, ktorý je momentálne vo vyšetrovacej väzbe.

Ako napísali Aktuality.sk, Gašpar mladší aj s Parom Kaliňáka napríklad upozorňujú, že slabinou výsluchu môže byť nominácia Ľudovíta Makóa na post šéfa daňových kriminalistov, pri ktorej mu navrhujú, aby povedal, že s jeho nomináciou prišiel zosnulý policajný exprezident Milan Lučanský. Kaliňák potom navrhuje aj vlastnú verziu príbehu.

Okrem tejto časti je však zaujímavý aj priebeh rozhovorov, ktoré sa 12. augusta odohrali, keď niekdajší „korunný princ Smeru“ z chaty odišiel a v odpočúvanej miestnosti sa ostali zhovárať Miroslav Bödör, Marek Para a Pavol Gašpar.

Rozhovor v neprítomnosti Kaliňáka ukazuje psychológiu tejto skupiny: Bödör starší a Gašpar mladší berú Kaliňáka len ako účelového spojenca, podozrievajú ho, že myslí výlučne na svoje záujmy a na stretnutí sa im len chcel votrieť do priazne ako súčasť ich partie.

Vo vzájomnej debate exministra preto vôbec nešetrili.

„... tu bude vyprávať, že kto rodina. K***t, by som mu pichol tú vidličku do čela,“ hovorí Pavol Gašpar. Kaliňák totiž predtým počas rozhovoru povedal, že „Tibor (Gašpar) je pre mňa rodina“.

„V prvom momente, keď sa situácia vyvinie tak, že on je sejf, j**e na nás,“ pokračuje neskôr počas konverzácie Marek Para.

„Sejf neni,“ reaguje Gašpar mladší. (...) „By som mu povedal, že čo mu otec odkazuje.“

Policajný exprezident Gašpar je vo väzbe už takmer rok spolu s ďalšími obvinenými v kauze Očistec. Sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka v utorok zamietol návrh na jej predĺženie. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej musí Najvyšší súd rozhodnúť do 5. novembra.

„Ale ešte raz. Proste sejf neni a proste to tvoj otec jednak robí serióznu obhajobu a jednak oni, samozrejme, majú množstvo informácií a tak ďalej, proste pre obidva tábory, bo oni niekde, vidíš, že oni vedia komunikovať. On vie, čo kollárovci, on vie, čo oľanovci,“ hovorí Para a pokračuje: „A oni vedia, že proste tvoj otec aj Noro znamená nestabilitu už toho krehkého, nazvem to, prímeria.
27.10.2021 - 17:10:06
01
Do debaty o Kaliňákovi sa zapojí aj Miroslav Bödör, ktorý ho takisto zjavne nemá v obľube: „Behá s tými očami, do p**i, doľava, doprava, doprava, doľava, do p**i, tak jak potkan.“

„Hej no. Preto to voláme Kaliho oči,“ odpovedá mu Para.

„Všimol si si, jak nám asi trikrát prízvukoval, že Fleischer aj naňho hovorí?“ vraví neskôr Gašpar.

Kajúcnik Martin Fleischer je exriaditeľ ekonomickej sekcie ministerstva vnútra. Zadržali ho počas akcie Očistec a obvinili z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Vo väzbe (v tej bol aj v čase tohto stretnutia) však začal spolupracovať a svedčil proti oligarchovi Jozefovi Brhelovi, ktorého vzali za mreže. Sudca koncom augusta uzavrel s Fleischerom dohodu o vine a treste a pustil ho na slobodu.

„Hej, hej, hej,“ odpovedá Para.

„Na, úplne nasilu nám to chcel vnútiť,“ tvrdí Gašpar.

„Tak môže, však Fleischer, akože vieš, na nás moc Fleischer nejde, vieš. Fleischer...“

„Hej, hej, hej. On tu bol dneska preto, aby tu dal tieto emočné pi****ny...“ pokračuje Gašpar.

„Áno.“

„... že teraz sa tu roztopíme z neho, ko**ta, sk******ho, špinavého, cigánskeho.“

„My sa neroztopíme,“ odvetil Para.

Silnú nevraživosť voči Kaliňákovi prejavil syn policajného exprezidenta Pavol Gašpar aj v závere augustového stretnutia na chate. „K***t vyj***ný. Ježiš, jak ho dobijem raz, strašne, ho zj**em z tej motorky, mu dám takú čelovicu,“ vyhlásil.
27.10.2021 - 17:11:32
01
Zaujimavé sú Parove slová o prípade exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského, ktorý bol vtedy ešte vo väzbe.

„Keď pôjde Pčolinský von, tak pôjdeme časom aj my von. Ja nemám s tým akože problém. A proste pre mňa bolo dôležité počuť to, neexistuje, proste fakt, že nastaviť jednoducho tú inšpekciu. Hej?“

Para to povedal dva týždne predtým, ako generálny prokurátor Maroš Žilinka využil paragraf 363, zrušil obvinenia Pčolinského a pustil ho na slobodu.
27.10.2021 - 17:12:25
02
Obávam sa nadprace Žilinku v blízkych dňoch a týždňoch...
27.10.2021 - 17:16:31
02
Nko...Potvrdzuje sa, aké revolučné rozhodnutie bolo zvoliť za špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Rozhovor advokátov Gašpara a Paru o fyzickej likvidácii Daniela Lipšica sú pravdepodobne len silácke reči, aké sa v súkromných rozhovoroch vyskytujú často. Ukazuje to napríklad skutočnosť, že terčom agresívnych slov bol aj Robert Kaliňák, ktorému by mladý Gašpar vrazil vidličku do čela alebo by ho zhodil z motorky.

Lenže konkrétne autor tohto komentára si kedysi aj o Kočnerových vyhrážkach Jánovi Kuciakovi myslel, že sa neskončia fyzickým násilím. Súčasného špeciálneho prokurátora už okrem toho v minulosti zavraždiť chceli. A ak je navyše pravda všetko, z čoho sú Gašparov klient (Norbert Bödör) a jeho otec (Tibor Gašpar) podozriví, máme dočinenia s nebezpečnou zločineckou skupinou. Preto zľahčovanie nemusí byť namieste.

Neskrývaná nenávisť voči Lipšicovi v okruhu ľudí z poľovníckej chaty je totiž fakt, s ktorým treba počítať. Samotný Robert Fico ho na jednej z nahrávok označil za svojho „smrteľného nepriateľa“, čo je rádovo výpovednejšie ako dajme tomu Parova veta o zrazení Lipšica na priechode.

Ak je pravdivá verzia príbehu, v ktorej Fico riadi štátom organizovaný zločin, neexistuje lepšia správa ako tá, že proti takejto mafii stojí niekto, koho sa tak veľmi bojí a koho tak nenávidí. Lipšic už navyše preukázal, že v tejto úlohe necúvne.

Ak by platila verzia, v ktorej Lipšic organizuje nezákonný pohon na starých rivalov, ktorých si vyrobil ešte ako politik, nebol by len smrteľným nepriateľom pre Fica, ale aj pre právny štát, teda nás všetkých.

O pochybnostiach, ktoré vyvolávalo Lipšicovo zvolenie za špeciálneho prokurátora, sme písali opakovane. Lipšicove postoje v kauze Vladimíra Pčolinského presvedčivo vyvrátili jednu z nich – jasne sa preukázalo, že tvrdo ide aj po ľuďoch, ku ktorým mal kedysi blízko. Bývalý riaditeľ SIS k nim patrí.


Ďalšie riziko spočíva v tom, že môže ísť prehnane tvrdo, čiže protizákonne, proti svojim starým nepriateľom. To sa ešte ukázať môže. Teraz sa však ako reálna javí možnosť, že ide primerane tvrdo proti ľuďom, ktorí si roky mysleli, že sú beztrestní a teraz sú v šoku zo zistenia, že to už neplatí.

Či bolo Lipšicovo zvolenie správne alebo zlé rozhodnutie, sa ešte iba definitívne ukáže, ale na rečiach chalupárskeho gangu vidno, akú kľúčovú úlohu zohráva a v ďalších rokoch ešte zohrá.
27.10.2021 - 17:47:01
02
Ten serial o chaluparoch je verejnosti pristupny ??
27.10.2021 - 19:22:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up