ako "nevycestujes" sak ty vycestovat mozes kedy chces, len sa nemozes zamestnat v zahranici.
a dalsia vec - bolo by to UPLNE dobrovolne. ak mas ambicie ist robit po skole do zahranicia - ok nic nepodpisuj, a plat si sam skolu.

to nikdy nevieš.. mne tiež prišla ponuka do čiech v poslednom ročníku.. mal som na výber JE Mochovce alebo JE Dukovany, práca aj príprava rovnaká, ale rozdielne podmienky natolko že ani som nezvažoval kam..

s Dudom súhlas, keď sa chce tak to ide.. akurát to nebude štúdium dnešného typu, chlastanie, ničnerobenie, dostávanie skúšok za odchodenie.. musím ale uznať že nie všetky školy sú úplne "zopsuté"
18.06.2010 - 12:24:35
00
Chlapci zbytočne sa tu dohadujete o nejakom školnom,pretože je jasné že žiadne nebude to by tu bol do roka nový Orbán (percentuálne).
Polovica tzv. vysokých škôl by mala byť zrušená,ale toto určite nespravia takže nič...
18.06.2010 - 12:44:23
00
Treba robit taku politiku, aby vacsinu statnych skol nebolo treba spoplatnovat, tak ako je to v civilizovanom svete! Ale tu sa kazda nova vlada vyhovara na tu predoslu a tak to ide dookola!
V prvom rade (ryba smrdi od hlavy) treba politiku skulturnit a v druhom schvalit zakony, ktore nastolia poriadok.
"len maly priklad:
nemenovana podnikatelka z BB, ma v priebehu 7 rokov 5-tu s.r.o.
Samozrejme, ze kazda jej SRO-cka konci s dlhom na socialke, zdravotnej, danovom urade, u dodavatelov .....vo vyske asi 120-150 000 EUR. Zakazdym si vsak otvori novu, chvilku nic neplati a potom ju da do konkurzu. Je na jej firmy niekolko (uz desiatok) exekucnych prikazov, oficialne vsak nevlastni ziadny majetok (vsetko je na rodinu prepisane). Takze exekutori sa tocia a "hovno" jej mozu.....ona hovori: "exekutori mi mozu fukat praskovy cukor do mojej tucnej riti!" ( :n: :n: krava primitivna, zlodejska!!!)
A fakt jej nemozu nic. V Rakusku, by taky clovek uz sedel. Tam neexistuje aby niekto otvaral jednu sro za druhou! Existuju tam totiz tzv. cierne klobuky, ktorym su prideleni "podnikatelia" a tieto cierne klobuky su vlastne dozivotni exekutori, ktori sleduju dozivotne kroky takehoto podnikatela.

Pytam sa, preco nikdy ked sa schvalovali zakony, ktore by zaplatali diery....preco vtedy hlasovali vsetci poslanci (cerveni, bieli, modri, ruzovi, ...) proti???? Preco???? Lebo sami su ucastnici takychto srociek, pripadne ich rodinni prislusnici. Preco je neustale mozne odrbavat stat????? Preco oni mozu beztrestne rozkradat?????
Garantujem vam, ze aj v Rakusku sa nieco deje....ale je to mozno v jednom pripade zo sto, kdezto u nas v 99 pripadoch zo sto! A ak sa tam uz na nieco pride, nastupuje zakon! Tu????? Skorumpovani sudcovia!

Videli ste niekde v Rakusku zlu vozovku? Nejake zhrdzavene, nefunkcne zvodidla? Chybajuce vodorovne znacenie? Stlpik s odrazkami len sporadicky na kazdom kilometri a aj ten zlomeny? Nefungujuce a spinave odpocivadla? Nefungujuci SOS-dialnicny system? spustosene skoly, nevybavene nemocnice, spinave a neudrziavane verejne priestranstvo??? Rozbite a zhrdzavene vlakove supravy, autobusy, elektricky? Spinu, bordel, ...videli ste v Rakusku vlakovu stanicu podobnu tym, s ktorymi sa pysi nasa "najvacsia provincia" ??? http://oldrichkovar.blog.sme.sk/c/211605/Preco-si-myslia-zahranicni-turisti-ze-sme-trotli.html A takych fotoreportazi je z "krasavice na Dunaji" nespocetne vela.

Takze....ako som uz spominal ...."RYBA SMRDI OD HLAVY!"
- nove zakony + zaplatanie dier v zakonoch = likvidacia skodcov v nasej ekonomike!
- sudnoctvo nezavisle od statu, politiky, vsetkych moznych zoskupeni, sudnictvo, ktore bude spravodlive = pomale zanikanie ekonomickej kriminality
- zuzenie poslaneckej imunity = koniec krytia najvacsich zlodejov!
- zmena dalsej legislativy - hlavne novela zivnostenskeho zakona - znemoznenie podnikania "krysam" !!!!
...secteno a podtrzeno, pokial tu nebude poriadok ....tak nebude na skoly, nebude na nemocnice, nebude na infrastrukturu, nebude na nic!

"Ryba smrdi od hlavy" a je uplne jedno, ci je cervena, modra, zelena, nacionalisticka, ........


(som zase zvedavy, ze kolko "mudrych" a modrych nazorov sa tu objavi :lol: :lol: )
18.06.2010 - 13:00:59
00
.


Naposledy upravil dizi dňa 01.03.2018 - 08:12:31, celkovo upravené 1 krát.

18.06.2010 - 13:47:47
00
to mi pripomina kamaratku co si kupili dom v rakusku .. a od vtedy jeto tiez tak: U nas doma v rakusku ... sa to nemoze stat/jeto lepsie ... a tak podobne ;-]

ale inak mas v podstate pravdu s jednou vyhradou .. skor ako sa skulturni politika sa musia skulturnit obcania

dizi aka hypoteka? pekne do podnajmu ... tak velkeho a tak kvalitneho na aky budes mat ...
18.06.2010 - 13:54:29
00
Angel1 teba je tu skoda. Mal by si ist do tej politiky aby nam bolo uz konecne lepsie. Pri pive je kazdy general. A isiel si aj inakade po rakusku ako po dialnici?
18.06.2010 - 14:16:58
00
:lol: nesklamali ;)
18.06.2010 - 14:21:49
00
:o
18.06.2010 - 14:32:07
00
Ticho!! :lol:
18.06.2010 - 14:38:09
00
Spoplatnené školstvo si neviem predstaviť... keď skončím školu, tak budem musieť splácať pôžičku štátu a hypotéku na byt zo slovenského nástupného platu?

keď sa VŠ vráti postavenie aké si vysokoškolsky vzdelaný človek zaslúži tak sa o pôžičku neboj.. dovolím si tvrdiť že 80% postov kde teraz vyžadujú VŠ toto vzdelanie nepotrebujú..
na postoch kde vysokoškolské vzdelanie naozaj potrebujú sú aj príslušné finančné ohodnotenia (s výnimkou zdravotníctva a školstva :()

angel: no to čo píšeš je síce pekné a pravda, ale na to treba jednak čas (a nie striedanie modrá-červená každé obdobie) a jednak jednotnú vládu s rovnakým zmýšlaním.. teraz keď je koalícia 4 cca rovnocenných strán a každý má iné smerovanie to bude ťažké..
18.06.2010 - 14:47:23
00
CraObs, ano....ale bez toho sa to nezlepsi.

Ja si len neviem predstavit, ze kto mi bude financovat moj dochodok a ci sa ho vobec dozijem :tmi: ....dufam, ze nepojdem do dochodku v 70-ke :lol:


Dobre...na dnes stacilo politikarcenia :D o chvilu sa tu rozputa sodoma - gomora na moju adresu a toho ja nechcem byt ucastny.....takze idem do kina. Tak pekny zvysok dna vsetkym! :y:
18.06.2010 - 14:56:09
00
Treba robit taku politiku, aby vacsinu statnych skol nebolo treba spoplatnovat, tak ako je to v civilizovanom svete!
:!: mas to trochu popletene, bud budu statne gratis ale dane budu 50% alebo budu gratis a uroven bude na hovno... preto asi renomovane univerzity su sukromne v tom tvojom civilizovanom svete...

V prvom rade (ryba smrdi od hlavy) treba politiku skulturnit...
:!: kecy, alebo pocuvam konkretne navrhy...

...a v druhom schvalit zakony, ktore nastolia poriadok.
:!: suhlasim, preto netreba volit Fica a Meciara, ktori schvaluju napr. sudcov a la Harabin a pohrdaju zakonmi SR kazdy den a v kazdom kroku...

...len maly priklad:
:!: to sa vola umyselny trestny cin, ale umysel treba dokazat, takze GO TO BOD 3

V Rakusku, by taky clovek uz sedel. Tam neexistuje aby niekto otvaral jednu sro za druhou!
:!: strasne kecy, uz si v tom Rakusku niekedy bol??? Ale mas pravdu v tom, ze umyselny trestny cin sa tam dokazuje lahsie...

Skorumpovani sudcovia!
:!: velmi suhlasim, ale opat skonstatujem GO TO BOD 3

Videli ste niekde v Rakusku ...
:!: tusis vobec, kolko je danove zatazenie v Rakusku???

Takze....ako som uz spominal ...."RYBA SMRDI OD HLAVY!" nove zakony + zaplatanie dier v zakonoch = likvidacia skodcov v nasej ekonomike! sudnoctvo nezavisle od statu, politiky, vsetkych moznych zoskupeni, sudnictvo, ktore bude spravodlive = pomale zanikanie ekonomickej kriminality, zuzenie poslaneckej imunity = koniec krytia najvacsich zlodejov! zmena dalsej legislativy - hlavne novela zivnostenskeho zakona - znemoznenie podnikania "krysam" !!!!
...secteno a podtrzeno, pokial tu nebude poriadok ....tak nebude na skoly, nebude na nemocnice, nebude na infrastrukturu, nebude na nic!
:!: tuto musim opat SUHLASIT, je to pekne napisane, ale ak si citam tvoje prispevky, nie je to z tvojej hlavy... a hlavne toto ZIADNA populisticka strana na svete sledovat nebude (nie lavicova, lebo taka na Slovensku niet, ale nieco v plienkach sa zacalo diat v rokoch 1998 - 2006 prave v oblastiach, ktore spominas, ale to asi nepochopis)

PS
bol si vobec volit?
19.06.2010 - 22:19:08
00
Dodo, len par poznamok:
zil som v Rakusku 17 rokov. V podstate po skole som odisiel.
Da sa povedat, ze som celu dobu pracoval pre jednu firmu/rodinu ...bola to uz 4 generacia. "Stary" bol zaroven vysoky funkcionar v regionalnej politike. U neho doma sa konali sedenia dolno-rakuskej kancelarie. Par veci som tam pochytil a poviem ti, ze to bolo na hony vzdialene od nas. Mnohokrat mi hovoril, ze nechape ako to u nas tak moze fungovat.
Myslim, ze v 92-om mi povedal, ze ak u nas vyhra Meciar, tak nas to posunie velmi zlym smerom. Pravdupovediac....moja otazka bola: "kto je to Meciar?" :lol: no a neskor som to zistil :tmi:

Ver mi, ze mali aj oni v strane ludi, ktori robili hlavne pre seba. Tym, ktorym sa na to prislo sli pekne za mreze.

Netvrdim, ze je to tam dokonale, no fungovanie statu ako celku je uplne na inej urovni.
Robil som tam aj skolu (statnu), poplatky boli len mizive, navstevoval som len statne ambulancie (sukromne boli drahe) a aj tie statne boli na urovni a mnohokrat som vyvaloval oci. A pristup lekarov (a to som bol cudzinec) bol :y: :y:

A nazory su zial vzdy moje vlastne. Mnohokrat si vysluzim kvoli nim nesuhlas okolia. A nie su vzdy spravne (priznavam, aj moje pohlady mozu byt nespravne), niekedy su na zaklade skreslenych informacii. Minuly tyzden som sa pozriel hbsie na stranu SaS a nie je to uz take zle ako som vyjadroval v prvych prispevkoch. Ale dokonala strana neexistuje ....aspon nie pre mna. V kazdej strane mam oblubenych ludi a aj takych, ktorych nemusim. Keby som mohol rozhodnut sam o vlade na SVK, tak povyberam z kazdej strany tych najschopnejsich a to by bola vlada :D

Volil som. Pravicu

V podstate ...tema politika = 100 ludi - 100 nazorov. Ale ty si skvely a vecny diskuter a v mnohom suhlasim :y:
20.06.2010 - 10:48:49
00
otazka do plena:
Nechapem, co sleduje Pociatek tym, ked vystupil v TA3, ze chce suhlas novej koalicie aby podpisal pozicku Grecku. Nejak mi to pripadalo akoby im liezol do zadku, no urcite je za tym nejaka tazka spkulacia a vypocitavost. O co tam ide?
20.06.2010 - 10:59:50
00
O to, ze Fiko teraz zrazu nechce niest zodpovednost za zadlzenie Slovenska pozickou, ktore sam bez pripomienok podporil na rokovaniach v Bruseli, a chce, aby to odobrila aj opozicia, aby nebol ten zly len on. Mohol by totiz stratit cast volicov a zrazu si uvedomil, ze to, ako doteraz v tejto veci vystupoval, ludia nepodporuju...
20.06.2010 - 11:33:19
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up