mirec16 napísal:
a? nutil ta niekto takto sluzit? ved si sa mohol stazovat a ist po 24ke domov, tak ako si mal p. zakona pravo, alebo ist do nemocnice, kde to bolo personalne lepsie, alebo ist do privatu, alebo ist do zahranicia, mal si X dalsich moznosti…

a uz ked sme pri tom, ved zadarmo si to nerobil a v kuse si tiez nepracoval, tak z toho nerobme nieco hrdinske

Ako absolvent som bol rád , že mám vôbec nejakú prácu a v 25 rokoch konečne nejaký, aj keď biedny, ale predsa len pravidelný príjem. Ako iste vieš, lekár aby dosiahol plnú kvalifikáciu, musí sa ďalej vzdelávať, absolvovať rôzne cirkulácie na iných oddeleniach,v iných nemocniciach, v iných mestách, urobiť si atestáciu prvú, druhú /pred rokmi sa trocha zmenil systém vzdelávania a zjadnodušilo sa to/....to trvá roky....
Asi je iluzórne si myslieť, že absolvent nastúpi do nemocnice a o týždeň tam postaví všetkých do pozoru , otrepe riaditeľovi Zákonník práce o hlavu a zrazu bude všetko kóšer....V okolitých nemocniciach situácia veľmi podobná....

Kde tvrdím, že robím niečo hrdinské???
Asi nechápeš písaný text....
Proste na základe svojích životných skúseností si myslím, že pre mladého človeka sú stále lepšie možnosti v živote. Aj napriek zvýšeniu platov. Dá sa žiť /a zarábať peniaze/ aj ľahšie a mať viac času na rodinu a koníčky. O ten čas mi ide hlavne...čím som starší, tým si to viac uvedomujem
28.11.2022 - 11:26:16
011
Dá sa žiť /a zarábať peniaze/ aj ľahšie a mať viac času na rodinu a koníčky.


mozes to trosku viac rozviest? to by ma zaujimalo co si myslis, ze je lahsie, rovnako/lepsie platene a clovek ma este viac casu na cokolvek.

ja nehovorim, ze neexistuje, len by ma zaujimalo co si myslis ze to je.
28.11.2022 - 12:17:18
00
Napríklad IT
28.11.2022 - 12:25:56
00
kto v IT zarobí ako doktor "bez práce" ? ako sa ja nepretrhnem a nezarobím málo, ale určite nie je doktorsky

pýtam sa vážne, hneď by som zmenil pozíciu

a mi napadlo, ešte otázka je čo kto považujeme za taký "doktorský plat"
28.11.2022 - 12:29:51
00
Vlastne áno, ak za “doktorský” beriem tých cca 5k hrubého, tak ani v IT to nie je len za prdenie do kresla
28.11.2022 - 12:36:32
00
rusí údajne chceli pôvodne zaútočiť na japonsko... :rofl:

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/477075-rusko-puvodne-chtelo-zautocit-na-jiny-stat-uniklo-z-fsb?
28.11.2022 - 12:38:49
00
Daniel Lipšič :

NIŽŠIE TRESTY PRE OLIGARCHOV
Približne pred tromi týždňami som si prečítal pracovnú verziu návrhu novely Trestného zákona, ktorý mal byť podaný skupinou poslancov Národnej rady SR.
Návrh novely počítal s drastickým znížením trestných sadzieb za trestné činy proti majetku a za hospodárske trestné činy (ekonomické trestné činy). Zároveň tento návrh zásadným spôsobom menil podmienky na uloženie podmienečného trestu odňatia slobody a umožnil by uloženie „podmienky“ až do výšky 5 rokov odňatia slobody (resp. 6 rokov s probačným dohľadom).
Tento návrh by teda umožnil ukladanie podmienečných trestov za všetky ekonomické trestné činy, a to aj v prípadoch podvodných konaní v rozsahu desiatok miliónov eur. Inými slovami Marián Kočner, Ladislav Bašternák, Marián Janušek, Igor Štefanov (nástenkový tender), by všetci mohli skončiť na slobode s podmienečnými trestami.
PREČO TERAZ? HORÍ?
Platné trestné sadzby zaviedol nový Trestný zákon pred 17 rokmi. Za celú túto dobu v parlamente nebol podaný návrh na znižovanie trestných sadzieb za ekonomické zločiny. V minulosti sa totiž prísnych trestných sadzieb mnohé vplyvné a bohaté osoby nemuseli obávať. Podozrenia z ich ekonomickej trestnej činnosti totiž nikdy neboli predmetom vyšetrovania.
V súčasnosti sa však doba zmenila. Prebiehajú súdne pojednávania v kauzách, kde vplyvným oligarchom hrozia až 20-ročné tresty odňatia slobody (napr. kauzy Mýtnik či Dobytkár). V prípravnom konaní sa vyšetruje pomerne veľa ďalších závažných káuz, či ide o kauzu Gorila, emisie, alebo bývalých predstaviteľov Správy štátnych hmotných rezerv.
Pracovný návrh novely Trestného zákona pritom pri niektorých skutkových podstatách ekonomických trestných činov znižoval sadzby len pri veľkom rozsahu spáchaného zločinu (napr. pri § 233 a § 270 Trestného zákona). Návrh sa teda netýkal akýchsi pomyselných „Jeanov Valjeanov“, ktorí ukradli peceň chleba, ale najmä páchateľov (rozsahom) najzávažnejších ekonomických zločinov.
NÁSILNÉ V. EKONOMICKÉ TRESTNÉ ČINY
Sem-tam vo verejnom priestore zaznieva argument, že na Slovensku máme prísnejšie tresty za ekonomickú ako za násilnú trestnú činnosť. Ak by to bola pravda, tak by riešenie bolo veľmi jednoduché – zvýšili by sme tresty za násilné zločiny.
Pravda to však nie je, keďže Slovensko má od roku 2006 jedny za najprísnejších trestných sadzieb za násilné trestné činy. Aj preto sa v diskusii spomínajú príklady nízkych trestov za vraždy (napr. prípad Ľ. Zelmana), ktoré však boli spáchané za účinnosti starého Trestného zákona.
Len ako príklad, ako nový Trestný zákon chráni najdôležitejšie hodnoty našej spoločnosti, spomeniem kauza tragickej dopravnej nehody na Zochovej ulici v Bratislave. Obvinenému v tejto veci hrozí v súčasnosti trest odňatia slobody na 20-25 rokov alebo doživotie (§ 284 ods. 4 písm. a) nového Trestného zákona), pričom podľa starej právnej úpravy by mu hrozilo pri rovnakej skutkovej podstate trestného činu všeobecného ohrozenia len 8-15 rokov (§ 179 ods. 2 starého Trestného zákona).
KEDY JE NEMECKO NÁŠ VZOR?
Rovnako sa často argumentuje porovnávaním trestných sadzieb na Slovensku a v Nemecku. Bez uchopenia celého kontextu trestného práva, vrátane jeho aplikačnej praxe, sú takéto porovnania pomerne skresľujúce.
Čo je však oveľa nepoctivejšie je snaha povyberať si z inej zahraničnej úpravy len nejaké „hrozienka“, ktoré sa nám momentálne hodia.
Ideme teda s Nemeckom štandardizovať aj naše trestno-procesné ustanovenia? Ideme – po vzore Nemecka – upustiť od formalizovaného vznášania obvinenie, či prítomnosti obhajcov na úkonoch prípravného konania? Alebo ideme štandardizovať našu „363-ku“, keďže takýto inštitút (vzťahujúci sa aj na nemeritórne rozhodnutia) nemajú v žiadnej krajine Európskej únie?
BUDEME TRPEZLIVO VYSVETĽOVAŤ
Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorí dozorujú a zastupujú takmer všetky najzávažnejšie prípady ekonomickej kriminality, do konca minulého týždňa neboli ani len prizvaní do diskusie, týkajúcej sa trestných sadzieb. Akoby sa niekto obával skutočnej diskusie a argumentov z „prvej línie“ presadzovania práva.
Oceňujem, že na základe intervencie niektorých ústavných činiteľov, sme boli do pracovných skupín pozvaní.
Budeme teda trpezlivo vysvetľovať a argumentovať. Budeme upozorňovať na riziká drastického zníženia trestných sadzieb pri kriminalite bielych golierov, ktorá pripravuje túto krajinu o stovky miliónov eur ročne. O peniaze, ktoré potom chýbajú v iných oblastiach spoločenského života.
A budeme si poctivo naďalej vykonávať svoju prácu, pôjdeme tam, kam nás dôkazy dovedú, a budeme vysvetľovať, prečo je naša práca tak kľúčová pre nastolenie spravodlivosti na Slovensku.
Budeme brániť Spravodlivosť.
„Ak to bude potrebné tak dlhodobo, ak to bude potrebné tak osamotení ... Nikdy sa nevzdáme“ (Winston Churchill).
28.11.2022 - 12:47:03
07
bladerunner
ano, fakt stale nerozumiem preco si ten prispevok pridal, aka bola jeho informacna hodnota?

a ano, to idiotske mazactvo fungovalo vsade, niekde stale funguje, si mlady tak drz hubu a bud rad, ze robis a predstav si, ze ja som sa jedneho dna na sedeni postavil a siel po sluzbe domov a zrazu sa to dalo, samozrejme, ze prisla snaha o trest v zmysle nepisaneho zakazu povinnej cirkulacie a niektorych vykonov, ale to ich tiez preslo, ked jednak kolegovia zistili, ze chodit po sluzbe domov je celkom prijemne a ked som to zacal riesit cez riaditelstvo, bolo to prijemne? nie, tesil sa clovek do prace? absolutne nie, ale slo to a utriaslo sa to..

a na konicky som mal aj pri sluzbach vzdy cas, su aj casovo narocnejsie povolania ako lekar
28.11.2022 - 13:33:45
00
Keď niekto chodí do zamestnania, ktoré ho nebaví je IMHO jedno či mu zvýšia plat. Jeho práca nebude kvalitnejšia a práca ho nebude baviť ani tak.
Ak však IMHO pracujete v obore, ktorý vás baví, v kolektíve, s ktorým ste v pohode a rozumiete si, nemusíte pracovať do konca života. Práca je totiž vtedy zábavou.
28.11.2022 - 14:19:48
04
A od roboty kone kapu :) V suvislosti s touto diskusiou si tym chcela co povedat?
28.11.2022 - 15:07:37
00
Nieco z dalekeho vychodu.
Tak nam uhorelo zopar desiatok ludi v Urumqi v Cine, pretoze v lockdowne mali dvere zvonku zaprete roxormi, aby nemohli ist von a vraj hasici sa zase k nim nedostali vcas, pretoze lockdownove zabrany.
Oni sa vlastne nedostali vobec, pretoze zabrany nepustil auto dostatocne blizko k baraku aby mohlo hasit.
Poodla dostupnych videi im chybalo naozaj par metrov.
Otazka znie, ci sa protesty rozhoria do takej urovne, ze vlada povoli, alebo to necha vysumiet, pretoze miliony protestujucich v Cine nic neznamena...do ulic by museli vysje desiatky milionovo, aby to bolo vidiet.
Pikantne na tom je, ze Urumqi je najvacsie mesto autonomnej oblasti Xinjiang, kde sidlia....ano spravne Ujgurovia, s ktorymi ma Cina permanentne problemy uz niekolko rokov.
Protestuje sa uz v celej Cine, bude zaujiave sledovat to, co z toho vznikne.
Teoreticky je aj mozny pad dozivotneho vladcu Ciny co sa nedavno dal potvrdit na 358. zajazde jedinej strany v Cine.
28.11.2022 - 16:28:01
01
Protesty proti blokovaniu v Chengdu sa vymykajú kontrole. Podobné obrázky prichádzajú zo Šanghaja, Wuhanu, Guangzhou a dokonca aj z Pekingu.
https://twitter.com/Tendar/status/1596900031201570816
28.11.2022 - 16:43:44
01
Sú to síce skôr protesty proti regionálnym vládam, no IMHO posledná šanca niečo zmeniť, kým im najvyšší vedúci úplne priškripne rozlet podľa vzoru Sin-ťiangu. V 1989-om to vraj bolo len veľmi, veľmi tesné, tak snáď to teraz vyjde. Myslím, že sa to týka celého sveta, aj nás.
28.11.2022 - 17:36:37
00
Určite sa nás to týka a prípadné zväčšenie demokracie v Čine pre nás znamená:

1. ďalšie zníženie rizika III svetovej vojny
2. zvýšenie cien tovarov z Číny

Ja osobne si radšej priplatím.
28.11.2022 - 17:57:09
01
číňanov dobieha len to čo sami vymysleli.rusák keď vymyslel novičok tak aspoň naň vyrobil protilátku.čína je celá fejková tak jak ten ich červený kapitál.
28.11.2022 - 18:15:55
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up