Dudo napísal:
Ale ved socialna demokracia nie je o absolutnej vyske prispevku ale o spravodlivejsom prerozdeleni vyzbieraneho a lepsej adresnosti. No ako si spomenul, to nie su sucasne koalicne autokraticke klepto strany.


Preto som písal, že v našich podmienkach ako hlavný pilier je to nepoužiteľné. U nás sa každý 2hý volič cíti ako cieľovka sociálnej demokracie. Takže je tu vysoký dopyt po tomto type politikov, aj keď reálne to ľudí nikdy z biedy nevytrhne, vždy im to pomôže iba prežiť. No a takto si tu prežívame už niekoľko desaťročí.
22.05.2024 - 00:06:33
01
Hovädá, ale iné som nečakal - pekná predstava o deeskalácii situácii - fakticky nepretržite prilievajú do ohňa

Matúš Šutaj Eštok odmieta odpoveď na otázky, či mali v nedeľu informácie, že profil útočníka Juraja C. zmazal Facebook. „Informácie sú už súčasťou spisu, tak sa k nim nemôžem vyjadrovať,“ tvrdí teraz minister vnútra. V nedeľu ministri vymazaním konta odôvodňovali verziu, podľa ktorej útočník nemusel konať sám.

„Je to vec vyšetrovacieho tímu,“ povedal dnes tiež minister s tým, že to je žiadosť dozorového prokuratúra. Na otázku, či mali aj iné informácie, ktoré by ukazovali, že Juraj C. nekonal sám, neodpovedal. Na zasadnutie bezpečnostnej rady prišiel aj generálny prokurátor Maroš Žilinka.

---------------------------------------------------------------------------------------
Spoločnosť Meta, ktorá vlastní Facebook, potvrdila pre Denník N, že profil strelca Juraja C. zmazala, pretože porušoval jej pravidlá o nebezpečných jednotlivcoch. Hneď po odstránení profilu informovala aj slovenské úrady.
Spoločnosť Meta následne v utorok podvečer potvrdila, že profil zmazala ešte 15. mája. Aj slovenská Rada pre mediálne služby v utorok večer upresnila, že Meta ju informovala o zmazaní profilu 15. mája, hoci pôvodne dostala od majiteľa Facebooku informáciu o 16. máji.
22.05.2024 - 09:10:28
09
Nie že by som s tebou vo všeobecnosti nesúhlasil o prilievaní do ohňa, ale v tomto prípade asi nemá zmysel sa rozhorčovať. Ako poznám politikov aj média, tak je to skôr nedorozumenie medzi ministerstvom a novinárkou a potom jej nepresné zhodnotenie situácie, než úmyselná dezinformácia z niekoho strany s cieľom prilievať do ohňa.
22.05.2024 - 09:16:04
00
Pre únik Ficovej zdravotnej dokumentácie po atentáte vedú trestné stíhanie, oznámil generálny prokurátor Žilinka.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/minuta/23333650/pre-unik-zdravotnej-dokumentacie-fica-zacali-trestne-stihanie

Zaujimave je, ze ked Fico v minulosti na tlacovkach zverejnoval informacie podliehajuce danovemu tajomstvu, resp. ine informacie ku ktorym z titulu svojej funkcie ani nemal mat pristup, tak sa prokuratura tvarila ze sa nic nedeje. Dvojaky meter?
22.05.2024 - 09:20:44
020
Jaroh napísal:
Nie že by som s tebou vo všeobecnosti nesúhlasil o prilievaní do ohňa, ale v tomto prípade asi nemá zmysel sa rozhorčovať. Ako poznám politikov aj média, tak je to skôr nedorozumenie medzi ministerstvom a novinárkou a potom jej nepresné zhodnotenie situácie, než úmyselná dezinformácia z niekoho strany s cieľom prilievať do ohňa.


Aha - nedorozumenie medzi ministerstvom a novinárkou ....
Ako do toho zapadá tá nedeľná tlačovka ?
Bratislava 19. mája (TASR) - Vyšetrovací tím atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) sa zaoberá aj možnosťou, že páchateľ nebol osamelým vlkom. Nasvedčuje tomu aj fakt, že facebooková a komunikačná história páchateľa bola dve hodiny po spáchaní skutku zmazaná. Informoval o tom v nedeľu minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
„Myslím si, že dve hodiny po spáchaní toho skutku mal páchateľ vymazanú všetku facebookovú aj komunikačnú históriu a nebola vymazaná ním a ani jeho manželkou zrejme,“ povedal Šutaj Eštok.
22.05.2024 - 09:21:06
01
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v nedeľu (19.5.) oznámil, že vyšetrovatelia atentátu na premiéra Roberta Fica sa zaoberajú aj možnosťou, že páchateľ nebol osamelým vlkom. A to aj z dôvodu, že komunikačná história páchateľa bola dve hodiny po spáchaní skutku zmazaná.

„Vyšetrovateľ bol doplnený o vyšetrovací tím, pretože je tu aj verzia toho, že páchateľ sa pohyboval v určitej skupine ľudí, ktorí sa možno na tento trestný čin hecovali a vzájomne podporovali,“ vyjadril sa minister.
22.05.2024 - 09:33:34
00
a už vtedy vedel že mazal sám facebook...
22.05.2024 - 09:35:44
01
Úmyselné zavádzanie, mohla by sa Meta podujať na trestné oznámenie.
22.05.2024 - 09:43:35
01
Srsen napísal:
Aha - nedorozumenie medzi ministerstvom a novinárkou ....
Ako do toho zapadá tá nedeľná tlačovka ?


Netuším. Evidentne štátne orgány asi medzi sebou moc nekomunikujú a Šukaj o tom vtedy možno ešte nevedel, lebo ho ten mediálny úrad neinformoval alebo ho neinformovala nejaká jeho podržtaška .... neviem, ale skrátka to vyzerá skôr na business usual zmätky ... dosť spolupracujem so štátnymi organizáciami na všetkých úrovniach a je to peklo.

Môj point bol, že neobhajujem zmätky úradov (práve naopak), ale že v tomto prípade zrejme išlo o zmätky a nie o "Hovädá, ale iné som nečakal - pekná predstava o deeskalácii situácii - fakticky nepretržite prilievajú do ohňa".
22.05.2024 - 09:45:14
00
Tak to aspoň priznám, že som cocote a spackal som ochranu premiéru a packám aj vyšetrovanie. Každý súdny človek vidí, že je to debilko, veď čo iné môže byť pravidlený bombicov hosť.
22.05.2024 - 09:49:36
03
Jaroh a co ine je umyselne klamanie verejnosti ze:

"aj z dovodu vymazania facebookovej historie pracuju s verziou ze pachatel sa pohyboval v skupine ludi ktori sa mozno navzajom na tento trestny cin hecovali a pripravovali"

toto nie je nejaky zmatok uradov - toto je ocividna manipulacia verejnosti a eskalovanie situacie

...a nemoze sa ani tvarit ze on o niecom nevedel, ked povedal

„Dve hodiny po spáchaní skutku mal páchateľ vymazanú všetku facebookovú aj komunikačnú históriu a neurobil to on a zrejme ani jeho manželka. Na základe tejto operatívnej informácie pracujeme aj s možnosťou, že za trestným činom je skupina osôb. Hovorím to aj na základe spravodajských informácií, ktoré nám boli poskytnuté,“ uviedol už v nedeľu Šutaj Eštok. V utorok v relácii ta3 zopakoval, že k vymazaniu údajov došlo pred vymazaním profilu.
22.05.2024 - 09:54:47
37
V situácii, keď je defakto ohrozený štát, atentát na premiéra a akože šukaj nemal túto informáciu ?
je to presne v odpovedí tej novinárke - Matúš Šutaj Eštok odmieta odpoveď na otázky
22.05.2024 - 09:58:34
00
Ako babreme sa v detailoch, do ktorých nikto z nás ani najmenej nevidí, ale na tej vete nevidím nič zlé. Skrátka policajti pracujú aj s tou verziou. Čo je na tom?

dodo58, hentí nepriznajú nič, sú to babráci a babrákmi aj zostanú. V tejto súvislosti sa mi páčila niekde dobrá poznámka, že ak podľa Šukaja policajti ochranu priemera nespackali a napriek tomu si odniesol 5 výstrelov, z toho 4 zásahy, tak Šukaj vlastne priznal, že tá ochranka je neschopná. :-) :-)

Srsen, hej, považujem to za veľmi možné. Hento je spolok precedov okresných výborov, nie vláda.
22.05.2024 - 10:01:16
00
Práveže je to v detailoch,
odobratie mobilov personálu v nemocnici, tlačovky o stave fika bez doktorov - informácie podáva minister obrany - toto tu nikdy nebolo, úplne informačné embargo aj na nepodstatné veci - toto nie je ani nikde v EU - je to fakt na úrovni russka
22.05.2024 - 10:09:56
04
Ok, ak máš taký názor.
Podľa mňa sú to nepodstatné detaily, ktoré nie sú v kategórii "Hovädá, ale iné som nečakal - pekná predstava o deeskalácii situácii - fakticky nepretržite prilievajú do ohňa", ale skrátka ukazujú na neschopnosť vlády riešiť neštandardné situácie, podobne ako stovky iných príznakov. To, že práva ruka nevie, čo robí ľavá, je v ich prípade bohužiaľ štandard, nie ochylka :-(. To, že na čele väčšiny ministerstiev stoja trkovia, ktorým by som nedal riadiť ani materskú škôlku, dtto. Goebbelsove či Stalinove praktiky by som hľadal tak možno za Ficom či Kaliňákom, ale nie za mládencom Šukajom, ktorý ani netuší, čo je to štát a jeho riadenie.
22.05.2024 - 10:17:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up