LL, neobhajuj neobhájiteľné a vzdaj to. Copy paste toho patetického výlevu plného nezmyslov a osočovania bolo dobré načo?
27.11.2013 - 15:33:41
00
áno ...prečitaj si posledne PIŠTOVE, a nájdeš sa aj TY v tom 100 % ...
(bez jediného rozumného, nie to logického argumentu ti ani neostáva iné ... ten trepať ...)
a ešte si naštuduj slova pojem a dojem ...
27.11.2013 - 15:42:13
01
@LL
Si kontraproduktívny.
27.11.2013 - 16:04:58
00
Laco,

už som to tu síce predostrel, ale pre Teba to zopakujem ešte raz. Musíš mi však sľúbiť, že to už bude naposledy.

Samostatný štát pre cigánsku populáciu je moja osobná idea, ktorá vychádza z predpokladu, že tou najväčšou túžbou každého zdravého národa či etnika je existencia vo vlastnom štátnom útvare, kde bude dané etnikum prvoradé. To znamená, že sa nebude musieť báť o svoju existenciu a bezpečnosť. Bude môcť naplno rozvíjať svoje morálne a kultúrne dedičstvo. Samozrejme nemôžem poprieť fakt, že v značnej miere sa uľahčí život aj štátom v ktorých toto etnikum sídlilo. Je totiž nepopierateľné!!!, že pri súčasnom nastavení systému nie je pokojné spolunažívanie možné. Tiež je potrebné podotknúť, že všetky predpoklady sú závislé na aktuálnych zmenách v spoločnosti, to znamená, že nie sú nemenné!
Ešte poznámka ku jedincom daného etnika, ktorý nemajú záujem na participácii na tomto "projekte". V každom ohľade je nesprávne nútiť lojálnych občanov štátu, ktorý svojim jednaním nenarúšajú pokojné spolunažívanie, hospodársku stabilitu a bezpečnosť, aby opustili konkrétny štát. Na druhej strane štát musí urobiť všetko pre menované veci a ten, kto svojím jednaním tieto ohrozuje, musí byť pripravený niesť následky.

Ku technickým záležitostiam danej myšlienky len v krátkosti. Naozaj si myslíš, že jeden človek, navyše v štádiu prvotnej myšlienky, je schopný logisticky vyriešiť problém, ktorý musí vyriešiť stovky či tisícky odborníkov z rôznych oblastí? (prosím Ťa neodpovedaj, to je len rečnícka otázka) Navyše, takémuto kroku by muselo predchádzať nespočetne rokovaní, zmlúv, dohôd atď. atď. atď... Áno, môžem Ti načrtnúť pár bodov ako vybudovanie infraštruktúry, nemocníc, podnikov potrebných na existenciu spoločenstva, poľnohospodárstva, poskytnutie odborníkov, školiteľov, pedagógov.............. otvára sa aj myšlienka úplne nového typu štátneho usporiadania, organizácie, ALE! je to úplne zbytočné, pretože Ty nechceš diskutovať. A to je celé.

Takže záver.
Opäť ďakujem zúčastneným za celkom dobrý tréning. Tiež som potešený zistením, že argumentačná úroveň mojich/ našich samovymedzených "oponentov" :) je stále na nulovej úrovni.
Mne to zatiaľ stačí. Možno by bolo dobré, ak by si ma všetcí tí, pre ktorých sú moje názory neakceptovateľné, pridali do ignorovaných užívateľov. Nebudú potom musieť reagovať na každý môj odkaz a dajú tak priestor aj ostatným. V prípade, že má niekto podozrenie na protizákonné jednanie, je jeho povinnosťou takéto jednanie oznámiť. Dúfam však, že nájde dosť odvahy na to, aby si za svojím rozhodnutím stál.
27.11.2013 - 16:34:28
00
Tá tvoja osobná idea vychádzajúca z nejakého predpokladu potrebuje aj etnikum teda skôr národ ktorý bude chcieť a volať po svojom štáte. Či ako správny Slovák by si rád osobnú ideu najradšej zrealizoval aj bez záujmu o vlastný štát ktoréhokoľvek etnika? Ale vlastne celé zle. Je to len bludisko nezmyslov. :)
27.11.2013 - 17:11:09
01
ktorá vychádza z predpokladu, že tou najväčšou túžbou každého zdravého národa či etnika je existencia vo vlastnom štátnom útvare, kde bude dané etnikum prvoradé.

Toz Ti mozem zodpovedne povedat, ze ziadna takato tuzba u Romov neexistuje. Je to uplne inak. Cast toho sa da najst v historii.

Breza, LL .. nemusite po sebe stekat a nadavat si. Aspon sami vidite, kam vedu politicke diskusie. Casto aj rodiny, inak milujuce a znasajuce sa, v pripade politiky nevahaju sa snad aj pozabijat.
27.11.2013 - 18:05:32
00
;) ;) ;)

TomasTom, prepáč. Až teraz som to pochopil. Až teraz som pochopil, prečo bojuješ za samostatný cigánsky štát.

Samostatný štát pre cigánsku populáciu je moja osobná idea, ktorá vychádza z predpokladu, že tou najväčšou túžbou každého zdravého národa či etnika je existencia vo vlastnom štátnom útvare, kde bude dané etnikum prvoradé. To znamená, že sa nebude musieť báť o svoju existenciu a bezpečnosť. Bude môcť naplno rozvíjať svoje morálne a kultúrne dedičstvo.


... až teraz som pochopil, že tebe ide v prvom rade o právo národa na sebaurčenie. To slovo "SEBAURČENIE" je dôležité. Až teraz som pochopil, že ty si tiež Cigán a túžiš po vlastnom štáte. Preto chceš, aby vznikol cigánsky štát. V tom ti budem určite držať všetky prsty, aby aj vy, Cigáni, ste mohli o sebe rozhodovať vo vlastnom štátnom útvare. Si prvá lastovička medzi tvojím etnikom, lebo od iných Cigánov sa k nám myšlienka o vlastnom štáte nedostala. Ale nevadí. Aj oni potrebujú lídrov. Aj oni potrebujú dlho a trpezlivo vysvetľovať.

Ku technickým záležitostiam danej myšlienky len v krátkosti. Naozaj si myslíš, že jeden človek, navyše v štádiu prvotnej myšlienky, je schopný logisticky vyriešiť problém, ktorý musí vyriešiť stovky či tisícky odborníkov z rôznych oblastí? (prosím Ťa neodpovedaj, to je len rečnícka otázka)


Aj keď ma vyzývaš neodpovedať, nedá mi. Určite máš v hlave aspoň približný plán. Netreba byť skromný, treba s tým vyjsť na povrch. Teraz, keď vy, Cigáni ste prišli s ideou vlastného cigánskeho štátu, netreba váhať. Opakujem, držím ti prsty v tomto tvojom boji, v tomto tvojom "kampfe". Maj sa však napozore! Aj medzi vlastnými môžeš naraziť na odpor. Nie každý Cigán ti bude za to, čo pre vás chceš obetovať, vďačný. Niektorí budú poukazovať na tvoju svetlejšiu pokožku, iní ti zas budú hádzať pod nohy rôzne ďalšie polená. Ale nedaj sa! Bojuj! Je to " tvoj kampf".
27.11.2013 - 18:11:49
01
Štát pre Cigánov je zaujímavá myšlienka na ktorú nemám dosiaľ vyhranený názor. Som skôr za metódu pevnej ruky a ich integráciu. No môže sa stať že v budúcnosti sa zmení situácia, sami predstavitelia tohto etnika prejavia záujem o svoj štát, a táto otázka sa stane aktuálnou. Keby Slováci, Maďari, a Rumuni obetovali po časti svojho územia, mohol by vzniknúť nový pre nich, a bolo by to veľkorysé gesto ktoré by ocenil celý svet. Z našej republiky by tam mohol pripadnúť napríklad juh východného Slovenska s Košicami. Myslím si že aj mnohí bieli odtiaľ by ocenili že už nebudú mať nič spoločné s tým zlým, náckami prelezeným Slovenskom, a budú v novom lepšom štáte, kde sa žiadneho extrémizmu báť nemusia.
27.11.2013 - 18:40:35
00
to uz sme vo vtipkarovi?
27.11.2013 - 18:44:43
03
:D To bolo dobré, Breza! Srandujme ďalej.


Naposledy upravil laco dňa 27.11.2013 - 18:49:54, celkovo upravené 2 krát.

27.11.2013 - 18:44:44
01
sami predstavitelia tohto etnika prejavia záujem o svoj štát

Romovia nie su narod ani etnikum v tom style ako napr. Kurdovia :) .. ved ani slovensky rom a madarsky rom sa nedorozumeju v romstine :D
27.11.2013 - 18:47:30
00
lto Ja si myslím, že sú etnikum. Podobne ako Židia, tí tiež do polovice minulého storočia žili v totálnej diaspóre. A v diaspóre žijú aj Cigáni.

Čo sa týka "jazykového (ne)dorozumenia", by si sa divil, ako je to napr. s takými Nemcami.
27.11.2013 - 18:52:56
01
Nechcem vám to tu kaziť, ale zabúdate ne jednu podstatnú vec. Ale nie ste s tým sami, ani štát a prístup politikov na to neberú ohľad. Síce oni neberú ohľad ani na iné veci...
Takže, predtým ako rómom vytvoríte teoreticky alebo prakticky vlastný štát, si uvedomte, že rómovia sú kočovný národ. Z toho vyplýva aj ich správanie, čo ale nie je ospravedlnenie na niektoré veci...
Po remeslách, ktoré ovládali (ostrenie nožov, oprava hrncov, obchodovanie s koňmi) dnes nie je dopyt...
27.11.2013 - 19:59:53
00
Mas pravdu Loser ale nezabudaj na tu slavnu myslienku Jerzyho Leca, ze vzdy sa najde eskymak, ktory poradi cernochom v Sudane co robit pri velkych horucavach.
27.11.2013 - 20:51:58
01
Este doplnim .. Ustava SR Čl.26

(2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.

(3) Cenzúra sa zakazuje.

(4) Slobodu prejavu a právo vyhľadávať a šíriť informácie možno obmedziť zákonom, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, bezpečnosť štátu, verejného poriadku, ochranu verejného zdravia a mravnosti.

Dennik SME.sk podla toho, co napisal ten admin, by kludne mohol byt zalovany za porusenie zakladneho clanku Ustavy a admin na trestne oznamenie o umyselnom trestnom cine branenia slobody prejavu.

nie. dennik sme je sukromna firma. niekto na ich stranku zavesil co sa im nepaci tak to dali prec.

nikto im - autorom blogu - nebrani ten text vytlacit na papier za vlastne peniaze a tak ho sirit. ak by im v tom zacala branit policia potom by sme sa bavili o tom co ty pises. inak sa absolutne mylis.
27.11.2013 - 22:25:43
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up