Správne! :)

... aj tak najlepšie s nimi vedel zatočiť Pol Pot v Kambodži. Tam aj také okuliare boli pre človeka bezpečnostné riziko. Stačilo, že vyzeráš ako "vzdelanec".
Takže po know-how rýchlo do Kambodže.
14.09.2014 - 08:26:47
00
zatial posluchame ako amerika piska a korumpuje EU. ak by sme neposluchali rozputali by nam tu nieco podobne ako na UA. bojime sa Vladimira a pustame si smradov z opacnej strany. lovec ekonomik to popisuje jasne:

youtube.com/watch?v=EM31myP0tqE&t=0

14.09.2014 - 09:56:37
00
" ... My sa od ruských boľševikov do Moskvy chodíme učiť, ako vám zakrútiť krk!" (Klement Gottwald)

Klementa Gottwalda na nich, na tých kapitalistov jedných imperialistických, vrahov z "vólstrítu".
14.09.2014 - 10:09:15
00
POVOJNOVÁ EURÓPA SA UŽ STALA PREDVOJNOVOU.

Píše ruský spisovateľ Michail Šiškin (1961), na Slovensku mu vyšla kniha Listovník

Každý diktátor dúfa vo svoju nesmrteľnosť, a keďže to nie je možné, je v stave stiahnuť so sebou tých, ktorými pohŕda. A pohŕda všetkými, aj svojimi, aj cudzími.Spomínam si, ako som v detstve čítal vo vedecko-populárnom časopise o čiernych dierach vo vesmíre a veľmi som sa bál. Myšlienka, že náš svet môže byť vtiahnutý do týchto dier, ma trápila dovtedy, kým som si neuvedomil, že je to všetko veľmi vzdialené a na nás to nedočiahne.A teraz čierna diera prepukla v našom svete. A začala vťahovať do seba domy, cesty, autá, dopravné lietadlá, ľudí, celé krajiny. Do tej čiernej diery už spadlo Rusko i Ukrajina. Pred naším zrakom vťahuje do seba Európu.Tá diera vo vesmíre – to je duša jedného, veľmi osamelého starnúceho človeka. Tá čierna diera je jeho strach.

Netreba vojnu, len vojnový stav

Televízne zábery, ktoré zachytili koniec Husajna, Mubaraka, Kaddáfího, boli pozdravy, ktoré mu osud posielal z exotických krajín. Protesty státisícov ľudí v Moskve, ktorí pokazili samozvancovi radosť z inaugurácie, signalizovali blížiace sa nebezpečenstvo.S Janukovyčovým hanebným útekom sa spustila siréna hlásiaca poplach: ak Ukrajinci dokázali vyhnať svoju bandu, je to príklad pre bratský národ, aby ich napodobnil. Pud sebazáchovy zabral okamžite.Recept záchrany akejkoľvek diktatúry je univerzálny: treba vytvoriť nepriateľov. Na to treba vojnu. Vojnový stav je elixír života režimu. Vo vlasteneckej extáze obyvateľstvo splýva so svojím „národným lídrom“ a všetkých nespokojných možno vyhlásiť za „zradcov národa“.Zo dňa na deň sa ruská televízia zmenila z prostriedku zábavy a ohlupovania na zbraň hromadného ničenia. Novinári sa stali špeciálnym druhom vojska, možno tým najdôležitejším, dôležitejším ako strategické rakety. V zasiahnutom mozgu zombifikovaného národa sa vytvoril objednaný obraz sveta: „ukrofašisti“, plniaci vôľu Západu, vedú vyhladzovaciu vojnu proti „ruskému svetu“.

Sovietske časy totálnej lži

„Na Kryme nie sú nijakí ruskí vojaci,“ znelo na jar s krivým úškrnom do celého sveta. Západ to nedokázal pochopiť: ako ten človek môže tak bezočivo klamať svojmu národu rovno do očí. No obyvateľstvo to nebralo ako lož: nám tu medzi sebou je všetko jasné a oklamať nepriateľa nie je nemravnosť, ale hrdinstvo. S akou hrdosťou potom zaznelo priznanie: „Na Kryme boli ruskí vojaci!“Vrátili sme sa do sovietskych čias totálnej lži. Moc obnovila s obyvateľstvom „spoločenskú zmluvu“, v ktorej sme žili celé desaťročia: vieme, že klameme a klamete a klameme ďalej, aby sme prežili. Na tejto spoločenskej zmluve vyrástli generácie. Tú lož dokonca nemožno nazvať nemravnosťou – bola v nej skoncentrovaná sila vitálnosti, energia prežitia.Nevyhnutnosť prežiť vo väzení si od človeka žiada určité vlastnosti, špecifické nastavenie psychiky. Moc sa bála svojho národa, preto klamala. Obyvateľstvo sa zúčastňovalo na lži, lebo sa bálo moci. Lož je spôsob existencie spoločnosti, založenej na násilí a strachu.No samo násilie a strach na takú všetko objímajúcu lož nestačí.

Vlasť je vždy na strane dobra

Prečo otec výsadkára, čo sa vrátil z Ukrajiny do Ruska bez nôh, píše na Facebooku: „Môj syn je vojak, plnil rozkaz, preto nech by sa mu stalo čokoľvek, má pravdu a ja som naňho hrdý“?Ľudské vedomie vytesňuje myšlienku, že tvoj syn šiel vraždiť bratský národ a stal sa kalikou nie preto, že by bránil svoju vlasť pred reálnym nepriateľom, ale pre panický strach obmedzeného plukovníka zo straty moci, pre ambície hŕstky zlodejov, čo sa prilepili k trónu.Ako priznať, že to práve tvoja krajina, tvoja vlasť je agresorom, že to tvoj syn je fašista? Veď vlasť je predsa vždy na strane dobra. Preto keď Putin klame do očí svojej krajine, všetci vedia, že klame, aj on sám vie, že všetci vedia, no jeho elektorát súhlasí s jeho klamaním.Keď Putin bezočivo klame do očí západným politikom, so živým záujmom a nie bez pôžitku sleduje ich reakciu, vychutnáva si ich rozpaky a bezmocnosť. Chce, aby sa Kyjev ako zblúdilý syn kolenačky vrátil do otcovskej náruče impéria.Je presvedčený, že Európa rozhorčene vzplanie a upokojí sa – prenechá Ukrajinu bratskému znásilneniu. Navrhuje Západu pridať sa k spoločenskej dohode lži. Stačí len povedať, že Putin je mierotvorca a pristať na všetky body jeho „mierotvorného“ plánu.

Západ sa neodhodlá

Sankcie západných krajín proti Rusku sú nesmelou nádejou, aby ekonomické ťažkosti vyvolali u Rusov nespokojnosť s vlastným režimom a pomkli ich k aktívnym protestom. Žiaľ, je to márna nádej. Známe ruské príslovie vraví: „Bi vlastných, aby sa cudzí báli.“ Je vylúčené predstaviť si, že by v Berlíne či v Paríži z ničoho nič vydali nariadenie zakazujúce dovoz potravín. Pobúrenie by ešte v ten deň vyhodilo krajinu do povetria.No v Rusku takéto nariadenie len zvýšilo aj tak extrémne vysoký rating vládcu. Putin pozná rozdiel medzi svojou mocou a mocou európskych demokracií. Demokratické vlády majú zodpovednosť za ľudí a ich budúcnosť pred svojimi voličmi, kým v diktatúre platí len zodpovednosť za splnenie rozkazu. Každý diktátor dúfa vo svoju nesmrteľnosť, a keďže to nie je možné, je v stave stiahnuť so sebou do čiernej diery tých, ktorými pohŕda. A pohŕda všetkými, aj svojimi, aj cudzími.Putin vie, že tú červenú líniu, ktorú on už dávno nechal za sebou, Západ prekročiť nedokáže. Tá línia je – odhodlanosť bojovať. Pre ľudskú psychiku je ťažké prejsť z povojnového obdobia do predvojnového. Prostriedky masového komunikačného teroru v Rusku pomohli Rusom spraviť ten krok. Ba čo viac, Rusko už je vo vojne. V nevyhlásenej vojne proti Západu. Truhly so zabitými ruskými vojakmi odišli z Ukrajiny do ruských miest. Európa psychologicky zaostáva, ešte si hovie v ochabnutom predvojnovom svete.

My chceme mier!

Európania nie sú pripravení na novú realitu, ktorá je už tu. Dajte nám pokoj! Nech je všetko tak, ako bolo: pracovné miesta, plyn, mier! Nijaké dodávky zbraní Ukrajine! Nemožno začať vojnový konflikt pre nejaký Mariupoľ!To má svet upadnúť do katastrofy len preto, že Ukrajina chce ísť do Európy? To Američania nás chcú rozhádať s Rusmi! Všetkému sú na vine americkí imperialisti a a európski byrokrati! Načo sú dobré sankcie, ak postihujú aj nás? Hľa, Francúzi sú už pripravení vyjsť do ulíc s protestom „proti americkému diktátu, ktorý núti Francúzsko zastaviť dodávku Mistrálov do Ruska“.Moskva bráni na Ukrajine svoje záujmy! A vôbec, čo ak v Kyjeve sú naozaj pri moci fašisti? Majdan spočiatku možno aj bol národným povstaním, no moc tam uchvátila nacistická junta. Takže, prečo ich máme podporovať a škriepiť sa s Ruskom? Putin navrhuje mier! My chceme mier!

Diera sa bude zväčšovať

Putinov kalkul vychádza: skôr si západné obyvateľstvo vyľakané ekonomickým chaosom a možnosťou vojny zvolí nové vlády a vymení Putinových nepriateľov za povoľnejších politikov, než Rusi pôjdu protestovať pre hospodársky rozvrat a rast cien potravín.Putin navrhol Európe svoju spoločenskú zmluvu. A s každým novým človekom, ochotným ho uzavrieť, sa čierna diera bude zväčšovať.Pochopte: povojnová Európa sa už stala predvojnovou.
14.09.2014 - 10:22:03
02
2 matvej11 Pekne pocuvanie. Zaujimave je ale to, ze dotycny clovek taketo veci tvori a publikuje v tej hnusnej USA. Uziva si vyhod z toho vyplyvajucich, naleje whisky, zapali cigaro a ide spasit svet. Skusil by to v Putinovom Rusku. Kolko minut by trvalo nez by spoznal druhu stranu mince?

Mnozia sa nam tu ludia ochotni kadit smerom na zapad a velebit vychod. Okrem http://cs.wikipedia.org/wiki/Dean_Reed a http://cs.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden si nepamatam nikoho ktory si k tomu zvolil aj zivot na vychode. Mozno este http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/40311/start/-1 , ale to je iny pripad.
Kazdy druhy rodic ktoreho stretavam sa chvali ako mu deti studuju na tom zahnivajucom zapade, dokonca aj ked tam idu robit au pair aj to ich tesi.
Verlmi vyznamna cast Bratislavy cela nadsena sa chodi nechat vykoristovat do Rakuska, ti co sa len trocha zmohli si tam postavili domy.
Mas na to nejake vysvetlenie?

Skus sa zoznamit napr. s http://en.wikipedia.org/wiki/Cambridge_Five a ich osudmi. To boli snad posledni naivni aktivisti co chceli za pomoci Ruska spasit svet.

A uplne zaverom - casto pocuvam a citam argumenty o tom ako zli imperialisti podriaduju vsetko bojom o ropu. Teba ropa nezaujima? Nemas auto? Pecivo do tvojho obchodu privazaju na furiku? Tvojich rodicov do nemocnice odvezies na biku? ... ... ... Nas ropa nezaujima? Pretoze ju dostavame ropovodom, co mame trikrat otoceny okolo krku z Ruska?
14.09.2014 - 10:54:44
03
Správne! :)

... aj tak najlepšie s nimi vedel zatočiť Pol Pot v Kambodži. Tam aj také okuliare boli pre človeka bezpečnostné riziko. Stačilo, že vyzeráš ako "vzdelanec".
Takže po know-how rýchlo do Kambodže.

Týchto Ukrajinských intelektuálov by som bez váhania poslal do Kambodži
14.09.2014 - 14:33:02
00
A tych ruskych, co tam prisli aj s tankami? Tych by si poslal kam? :)
14.09.2014 - 14:51:44
00
Na jedno Košické sidlisko
14.09.2014 - 15:00:46
00
http://www.hlavnespravy.sk/david-bowie-sklanam-sa-pred-statocnostou-obyvatelov-vychodnej-ukrajiny/358145
14.09.2014 - 15:16:29
01
Odkaz na originál interview a uverím :)
Aspoň sa dajú takto nájsť ktoré stránky majú spoločný zdroj takýchto "pravdivých" správ bez akejkoľvek snahy o overenie pravdivosti pokiaľ sa im to teda hodí, v ČR a SR ich je podľa googlu podozdrivo veľa vrátane rôznych Facebookových skupín.

A že niekto chodí na tie stránky to je dajme tomu prijateľné, ale nekriticky akceptovať veci ktoré sú tam napísané je slušne povedané hlúpe.
14.09.2014 - 15:29:40
01
Pár ľudí tu už má určite aj kúpené lístky na ten koncert :)
14.09.2014 - 16:00:06
00
http://medzicas.sk/putinov-usmev-rusky-zolik-a-cierny-peter-v-rukach-eu

A ešte z iného súdka http://www.tvnoviny.sk/domace/1769557_obyvatelia-pri-piestanoch-sa-budu-musiet-pripravit-na-moslimske-zvyky zmrdi sa začínajú rozliezať ... Obyvatelia sa majú na čo tešiť. Stačila mi jednodňová návšteva Piešťan. Táto banda nemá úctu k ničomu, stačí si vyhľadať informácie o spolunažívaní obyvateľov Teplíc s moslimákmi.
14.09.2014 - 17:07:30
00
toto je skôr otázka pre cudzineckú políciu keďže predpokladám,že s Kuvajtom máme víza.
predpokladám,že časom tam bude škola,mešita čiže štát v štáte.To,že do Piešťan chodí vela mohamedánov do kúpelov je stará známa vec.
14.09.2014 - 18:49:18
00
@tadeas uz by si sa mohol rozhodnut s kym sa chces kamaratit. S fundamentalnym a agresivnym islamom bojuje USA a nie Putin. I ked si ak spomeniem na jeho humanitarny pristup k rieseniu cecenskeho problemu tak vlastne ani netusim s kym on vlastne bojuje.
14.09.2014 - 18:49:43
00
Najprv ich západ vyzbrojí a potom s nimi bojuje,to je také demokratické
14.09.2014 - 18:59:48
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up