http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/General-Sedivy-razne-To-mame-trpet-ze-nam-tady-uprchlici-budou-pachat-zverstva-Kaddafi-nas-varoval-ze-Evropa-zcerna-A-nikdo-nemluvi-o-Romech-377652
01.06.2015 - 20:11:00
00
aj ked Kalinaka nemusim, vcera to so Sulikom povedali na STV strucne a jasne ako sa veci maju ( a to sa este obaja krotili ). ja naozaj nechapem, aky prinos mozu mat pre Europu "migranti" z Afriky ktori su v drvivej vacsine bez akehokolvek zakladneho vzdelania? kto rozhodol ze prave Europa sa ma postarat o vsetkych nestastnych tohoto sveta? ako sa o nich postarame? z co sa o nich postarame? EU s politikou aku predvadza posledne roky nema jednoducho ziadnu buducnost...najvyssi cas zacat uvazovat kde sa v pripade potreby prestahovat.

ps : tie slova ako nasim emigrantom v 20.storoci pomahali krajiny do ktorych odchadzali ma uz pekne serkaju. kazdy jeden kto odtialto odisiel bol v niecom vystudovany/vyuceny a do cudziny isiel tvrdo makat! nikto mu tam nedal nic zadarmo a vsetci z domu odchadzali s celozivotnymi usporami, pripadne odchadzali za svojimi rodinami/znamymi. nie ako dnes...som tu, postarajte sa o mna |(
01.06.2015 - 20:33:08
05
tie porovnávacie reči o migrantoch od nás smer západ počas minulého režimu a afričanoch tu tlačí akurát sme aj s jeho odvarom dennikom n.
samozrejme,že nie je možné porovnávať odchod ľudí v rámci európy a migrantov z afriky ktorí nevedia nič.Celá eu si myslím,že takýmto spôsobom ďalších 30 rokov neprežije v súčasnej podobe.
01.06.2015 - 20:43:17
00
Ale ved EU nema nic spolocne so zaujmom europanov. Tieto nezmysly sa diktuju a navrhuju mimo EU. Presne na toto bola unia vytvorena. Ideme dolu vodou nepokoje sa blizia atd atd. Vojna je moc draha zalezitost ...
01.06.2015 - 21:06:39
00
Myslím si,že toto jasne pomôže britom v ich rozhodovaní či zostať v tomto spolku.Zatvoriť hubu peniazmí z eu fondov a to je tak jediný prospech.
01.06.2015 - 21:16:51
00
Milujem hlasatelov jednoduchych rieseni. Rad by som vas chlapci videl na pobrezi Italie ci Grecka so samopalom v ruke realizovat svoje nazory. Ten migracny tlak je realny a treba ho riesit. Netusim ako. Zivime si dost institucii na to aby to riesili - tu tieto krcmove silacke reci nevyriesia nic.
01.06.2015 - 21:33:21
01
takto...nehadzat do jedneho vreca - vzdelanych politickych migrantov za urcitych podmienok ano - napr. lekar z Ukrajiny atd. - ludi, co tu mozu byt uzitocni, maju podobnu kulturu a vedia byt nejakym prinosom pre spolocnost..
a co sa tyka tych promigrantskych reci, tak v tom su prave najlepsi kaviarenski komunisti, cize obludarium ako moderna socialna demokracia atd...
01.06.2015 - 21:35:36
00
Laco kto tu píše o samopaloch v ruke??
vieš ty vôbec o čom je schengenská hranica a aké sú je pravidlá?
Tak sa tam chod pozrieť máš ju pod oknom a spýtaj sa čo robí cudzinecká polícia s tými ktorí sú zachytení pri jej nelegálnom prekročení.
Žiadne automatické práva na nejaký migračný proces trvajúci x mesiacov...hneď ich pakujú nazad na ukrajinu.Južná morská hranica sa má strážiť rovnakým spôsobom ako naša východná.to,že dané štáty toho nie su schopné je hlavne ich problém.Dodržiavať schengen všade a nie si robiť z európy afriku.
01.06.2015 - 21:52:11
02
Tak nejak. A odkaz z inej temy od iron.hide.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/321955/do-15-let-budete-nasi-otroci-kriceli-v-olomouci-arabove-kteri-napadli-stanek-s-petici.html
01.06.2015 - 21:59:03
00
pista, nikto netvrdi ze riesenie je tak lahke ako lahko sme sa do tejto situacie momentalnou politikou ako Europa dostali. rovnako nikto by z nas nebol na pobrezi Talianska a Grecka so samopalom v ruke hrdina...ale nemyslim ze toto su krcmove reci, ale uz dost vazna vec. zoberiem si to sebecky zo svojho pohladu...na to aby som udrzal v chode firmu a na to aby som zarobil nieco pre seba a svoju rodinu uz robim pomaly od rana do rana ako otrok.... na druhu stranu vyrobim ( dane, poplatky, odvody ) a vyzbieram ( DPH ) SVOJOU pracou pre stat niekolko tisic € mesacne. rovnako ludia co su zamestnani odvadzaju zo svojej prace nehoraze dane a odvody...kam to vsetko mizne nikto nevie, ale vo svojom okoli neregistrujem ziadne zmeny na zlepsovanie zivota pre ludi ktori pracuju/pracovali/budu pracovat. kazdy jeden EU stat je zadlzeny tak ze to uz nikto nikdy nesplati ale pri viere v lepsiu buducnost to este ako tak drzi pokope samozrejme za predpokladu "utahovania opaskov" uz aj v relativne bohatych krajinach EU. a do toho vsetkeho sa mame ako EU postarat o desiatky, mozno stovky tisic migrantov z Afriky ktory nam realne nic nemozu ponuknut ( teda okrem problemov )? este raz sa pytam...ako a za co sa o nich postarame? kto sa o nich bude starat? pracujuci ludia ktori v dnesnej dobe ozaj makaju od nevidim do nevidim svojimi danami? a rovnako na rovinu pisem ze ja sa musim hlavne postarat o seba, svoju rodinu a ak mi zostane vela navyse ( co momentalne nezostava nikomu ), potom sa mozem starat o africanov, arabov a inych migrantov ktori ( ruku na srdce ) tu v drvivej vacsine nikdy pracovat nebudu a budu cakat iba na "stedre" socialne balicky ala EU ( teda od vsetkych tych hlupakov ktorym sa este "chce" pracovat ). takze za mna nie, vacsinu z tych ktori sem dorazia pekne este na pobrezi nalozit do lodi ( nie do tych gumennych na ktorych sem doplavali ) a zaviezt naspat do Afriky. jednoducho nehrajme sa donekonecna na solidaritu ktoru momentalne uz nemame z coho poskytnut...
01.06.2015 - 22:16:08
00
Laco kto tu píše o samopaloch v ruke??
vieš ty vôbec o čom je schengenská hranica a aké sú je pravidlá
...


To sa prihováraš akože mne? Sa ti o mne sníva? :)

... à propos, vieš ty vôbec, čo sú to medzinárodné vody?
01.06.2015 - 22:21:41
01
Laco morská schengenská hranica.Tú si majú poriadne strážiť a kto je prekročí nelegálne tak presne podla schengenských pravidiel nazad.Bulharom a Rumunom Schengen minulý rok neschválili kvôli ich cigánom,ale gréci,taliani ho nemusia doržiavať?...
O tom,že sa stále len riešia dôsledky je škoda písať.
01.06.2015 - 23:35:19
00
pri sucasnom vyvoji to skor vyzera ze sa coskoro vynoria "riesitelia" co ich budu naspat posielat na "papierovych" lodiach...spolu s X dalsimi aktualne nepohodolnymi...a ci prave takych v Europe znova potrebujeme...
01.06.2015 - 23:40:14
00
matt ja som sa snazil naznacit,ze to nie je jednoduche a platime si a nie zle "profikov" co to maju riesit. Nepytaj sa ma na to, ze ako. Ja to neviem. Len mi obcas naskakuju vyrazky z ludi co vsetko vedia. Od fotbalu, cez hokej, ciganov, imigrantov az po zostrelenie lietadla nad ukrajinou. Svet je troska zlozitejsi nez si to ti naivni ludia nad pivom predstavuju. Uver mi, ze mi nie je jedno akym sposobom si nasa smotanka nami vytiera rit a hlavne mi vadi, ze ti najvacsi krikluni ked maju moznost veci ovplyvnit tak nie su ochotni pohnut myslou nezozrat to seno zo socialnych balickov a ist volit. Ono to totiz tak funguje, ze co si zvolime to mame. Vsetky ine metody viedli zatial este vzdy do este horsieho pekla.
PS O samopaloch v ruke som pisal ja a snad nie je tazke pochopi co som tym myslel.
01.06.2015 - 23:42:31
02
Na politickej scéne pribudli noví xenofóbi


Slovenskí politici presviedčajú verejnosť, že utečencom ide len o sociálne dávky a prinášajú k nám hrozbu terorizmu.

Proti prerozdeľovaniu utečencov podľa návodu Európskej komisie sa dajú vzniesť aj celkom rozumné argumenty. Z tých, ktorými počastovali auditórium Kaliňák, Fico či Sulík, sme sa však iba poučili, že medzi početné cnosti slovenskej politiky pribudli noví xenofóbi.

Iba odpor k odlišnosti sa dá vyčítať napr. z rečí, ktoré miešajú ekonomických migrantov s politicky prenasledovanými, resp. ľuďmi, ktorým ide o holý život. Keďže Kaliňáka ťažko podozrievať z nevedomosti, že kvóty majú byť len pre perzekvovaných, pričom „ekonomickí“ sa majú vyhosťovať, jeho porovnávanie so Schengenom pre Rumunov a Bulharov, čo im Západ odmietol, je nielen nenáležité, ale aj bičovanie nízkych pudov.

Ak Sulík hovorí, že „na život v EÚ nie je nijaký právny nárok“, tak tiež zrejme vie, že azylové konanie pre prenasledovaných a z vojen utekajúcich predpisujú medzinárodné konvencie. Debatu, že my nerozlíšime, kto si prišiel po sociálne dávky a kto po život v slobode, končí poznatok, že v tureckých a libanonských lágroch je utečencov viac ako milión. Naozaj Sulík verí, že títo sa tam tlačia pre sociálne dávky?

Z kniežacích múdrostí (Schwarzenberg odpustí) najkniežacejšia je rada, že „treba riešiť príčiny, a nie dôsledky“ (Kaliňák). Úchvatné. Každý, kto je trochu v obraze, musí vedieť, že „nápad“ nastoliť poriadok tam, odkiaľ nešťastníci migrujú, je plané snenie. (Takmer na úrovni, že Grécko splatí dlhy.)

Bezpečnostné riziko, iste, sa nesmie podceniť. Avšak keď Fico splieta, že „koľko medzi nimi môže byť nainfikovaných z hľadiska terorizmu“, tak mu niekto povedzte, že až samovražedný atentátnik zaklope na Úrad vlády v Bratislave, na odpálenie bomby nepotrebuje azyl ani trvalý pobyt.

Inak povedané: kanálov, ktorými do Európy môže prenikať teror, je nespočetne viac než utečenecká trasa cez Stredozemné more. Tisíce európskych „bojovníkov“, ktorí „pôsobia“ v Islamskom štáte, sa vracajú (budú vracať) s pasmi a občianstvami.

Hoci súvislosť so Schengenom neexistuje, Kaliňák má štipku pravdy, keď utrúsi čosi o pokrytectve. Mal by sa však najprv pozrieť do vlastného vnútra (nemyslíme rezort). Ani skutočnosť, že s princípom neosobnej solidarity sa politici oháňajú ozaj pokrytecky, nezbavuje Západ povinnosti súcitu s blížnymi. Netreba kvóty, stačí byť menej xenofóbny(i).


Čítajte viac: http://komentare.sme.sk/c/7836914/na-politickej-scene-pribudli-novi-xenofobi.html#ixzz3bswns1qH



Toto bol komentár Petra Schutza. ... a môžete sa teraz doňho pustiť, teda do Schutza. (Piano hádam odpustí.)
02.06.2015 - 08:55:45
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up