Zdravim, včera som sa bol previesť po poľnej ceste, na trase bolo celkom dosť blata z ktorého som sa nevedel dostať. celé plášte, vildicu a kotúč som mal od blata a ešte v ten deň som z časti všetko vyčistil a vystriekal vodou. Problém však na druhý deň, Keď som ho išiel pozreť. Ako som ho tlačil vedľa seba hrozne predná brzda pískala a vŕzgala, kotúč sa akokeby zasekával a šúchal o platničky-bez brzdenia. Dal som dole koleso a vyčistil som platničky ešte raz. potom to už bolo v pohode ale teraz sa mi zasa trie kotúč o platničky a brzdí predné koleso. Jedná sa o bike GT Avalanche 1.0 2011 a brzdy shimano BR-M445. Vie mi stým niekto poradiť? pridávam aj foto..
Ak je medzi platnickou a kotucom medzera, ci uz zlava alebo sprava, staci povolit skrutky, ktorymi je strmen uchyteny na rame, stlacit brzdu a opat zatiahnut. Kotuc by sa mal vystredit.
Ak tam medzera nie je, daj dole koleso, vyber platnicky a vidlicovym klucom roztiahni piesty. Nasad spat platnicky, nasad koleso a stlac niekolkokrat brzdu. Malo by sa to usadit v normalnej polohe.
ak Ti zaschlo blato na piestoch, môžu sa slabšie vracať a ostanú vysunuté, pravdepodobne jeden, ten špinavší.....
Odmontuj strmeň z vidlice, vyber doštičky z brzdy a namoč strmeň na chvíľku do kýbľa s čistou vodou, nech sa blato odmočí, potom vnútro brzdy vyšúchaj mäkkým štetcom, znova ponor, znova vyšúchaj, aby si blato dostal von. potom roztlač piesty od seba, založ platničky a mohlo by byť všetko OK.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak tam medzera nie je, daj dole koleso, vyber platnicky a vidlicovym klucom roztiahni piesty. Nasad spat platnicky, nasad koleso a stlac niekolkokrat brzdu. Malo by sa to usadit v normalnej polohe.
!!!Ak maju tie shimana v strede piestov take kolicky, za ziadnych okolnosti netlac klucom na ne, ale na okraje piestu. Mohli by sa zlomit. Ja mam brzdy Hayes, tie ich tam maju (http://www.probikeshop.com/hayes-stroker-trail-carbon-brake-caliper-piston-kit/64520.html).
Pripadne pozri sem:
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/?cast=brzdy
Odmontuj strmeň z vidlice, vyber doštičky z brzdy a namoč strmeň na chvíľku do kýbľa s čistou vodou, nech sa blato odmočí, potom vnútro brzdy vyšúchaj mäkkým štetcom, znova ponor, znova vyšúchaj, aby si blato dostal von. potom roztlač piesty od seba, založ platničky a mohlo by byť všetko OK.