Lokalizácia
Formulár sa odosiela
asus rt-n18u
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 12:52:05
00
tak predsa ho treba prepnut do AP modu :D

i.imgur.com
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 13:03:47
00
ok. takze to zmenim na AP a to je vsetko? nic ine ako heslo do wifi a pod sa nezmeni? akurat uvidim zariadenie B? lebo uz skoro 1hod sa hram s routrom v praci kde som vypol DHCP a musel som ho resetnut.. teraz ho neviem rozbehat.
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 13:23:03
00
Zalezi ako ma spravene to GUI - moje routre neresetovali ziadne nastavenia zabezpecenia wifi siete pri zmene ich modu. Ale to je najmenej naklikat to tam znovu tak ako si to mal povodne, heslo vies, nie ?

..inak tieto veci si si mal prave "testovat" doma, nie v praci :lol: ...pokial si ho naozaj zresetoval (a vratil nazad kabel do WAN) a stale nejde, mal by si jeho nastavenie nechat tomu, kto to tam povodne rozbehal ;)
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 13:42:17
00
no vyskusam - uvidim. tento v robote som praveze rozbiehal ja.. ale v 2013 :-D ... vsetko mam nastavene ako bolo a aj tak to nejde.. zajtra sa nato pozrieme s kolegom. dnes to mam uz v trubke, aj tak je to len wifi pre telefony a pod..
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 13:49:31
00
arrow_leftja_michalko napísal:
no este ze som to skusal tu na pracovnom routri v kancli. vypol som dhcp (dal som disabled), ulozil som nastavenia, prehodil kabel a ... bum - uz sa neviem dostat ani na 192.168.1.1 . ani ked prehodim kabel do wan ani cet lan port... vyzera to na reset routra

no jo no, nedopovedane :wasntme: :) . na wifi routri musis na lan nastavit ip adresu zo siete hlavneho routra, aby si sa k nemu vedel dostat :)
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 14:30:27
00
arrow_leftmatko001 napísal:
Ano budes to mat zaheslovane, akurat sa mi s tym robilo potom trochu horsie, kedze router nedava IP a tym padom s tym trochu bojujes,

preco by s tym mal bojovat? ip adresu dostane od hlavneho routra.

arrow_leftmatko001 napísal:
GeorgeWH: ako vies, ze ho ma ako AP? AP samo o sebe nema DHCP a ani nerobi ziadnu logiku, iba vytvori novu wifi siet.
To iste s prehadzovanim WAN/LAN portov - niektore routre to podporuju, niekde musis priamo v nastaveniach povedat ako sa ma spravat. Pokial nemas konkretny model, alebo aspon znacku routru by som za toto ruku do ohna nedaval.

pod (klasickym soho) wifi routrom si predstavujem zariadenie, ktore ma 3 sietove rozhrania: wan, lan a wifi, pricom lan a wifi su v bridgi (a to je to AP v podstate), lan siet je nat-ovana na ip adresu wan rozhrania a na bridgi bezi dhcp server. toto je najbeznejsie zapojenie, ktora sa pouziva. a podla obrazka to aj takto zapojene mal a z toho som vychadzal. ale ako to ma skutocne urobene, vie len on.
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 14:46:37
00
Teoreticky moze ten wifi router prepnut do AP modu a ziska navyse aj ten wan interfejs, ale najjednoduchsie je to spravit tak, ako to GeorgeWH popisuje.
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 15:12:21
00
teoreticky moze ten prvy router vyhodit a dat tam ten wifi router a je to
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 15:26:55
00
marecej - nemozem, lebo prvy router je "prvy" a jeho 8 portov rozdeluje net do vsetkych izieb cez lan + jeden kabel ide do wifi routra aby bolo aj wifi

arrow_leftHosť napísal:
tak predsa ho treba prepnut do AP modu :D

funguje to. vdaka vsetkym za pomoc. usetril som 20€ za bridge.
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 17:40:17
00
keď už sa tu riešia siete a vidieť že sa do toho vyznáte, skúsim sa aj ja spýtať, včera som skúsil na wifi router pripojiť cez USB externý disk za účelom prístupu k filmom z ľubovolného zariadenia v sieti. funguje mi to ale dostanem sa na obsah disku vždy len keď spustím ten tplinklogin.net, čakal som že sa na ten disk dokážem dostať normálne cez sieť. nejaká idea ako na to?

Prílohy:

wifi.jpg
wifi.jpg 189.01 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 30.11.2015 - 18:14:53
00
namapuj si to vo windoozoch ako sietovy disk - bod B v "navode" :

http://www.tp-link.us/faq-325.html

- pouzijes username/heslo take, ake si si nastavil na routri (step 3) - nie windoozacke

..ale nejake zazracne prenosove rychlosti od toho necakaj, tieto zariadenia maju dost obmedzeny vykon
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 19:20:27
01
dik, podarilo sa mi to. už som včera zistil, keď som na ten sieťový disk včera kopíroval, že to bolo pomerne pomalé. ale chcem na neho priamo tie filmy sťahovať a potom z neho už len čítať. preto som potreboval aby bol aj normálne viditeľný aby som cez program mohol zadať, že tam má ukladať sťahované súbory.
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 19:45:11
00
arrow_leftmisoR napísal:
Mam nasledovny problem: vyse roka dozadu som svoj HDD vymenil za SSD, pricom som vybral DVD mechaniku a teda disk C s OS je SSD a ulozisko je HDD. Ked som to menil, cez Paragon harddisk manager som nejakym sposobom naklonoval disk s OS. Problem je v tom, ze niekedy pri restarte nevie nacitat SSD a musim natvrdo vypnut pocitac. Pri opatovnom zapnuti uz vsetko slape, nacita sa. Pri vymene som mal Win 8 Pro, potom update na 8.1 Pro a teraz Win 10. Nevedeli by ste mi poradit, co s tym moze byt? Dakujem :)

Nikto nevie poradit? :(
Zobraziť komentár 30.11.2015 - 19:53:33
00
priority v biose mas ok ? na starom disku co si mal win mas teraz ako datovy ak dobre chapem...stary operak na nom si len zmazal ci si aj sformatoval so zrusenim particii ?
Zobraziť komentár 01.12.2015 - 08:35:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up