MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
Uz len podla rady procesorov vidis ze ta i5 je 3kova rada, aktualne tusim bezi rsda 9xxx
Cize hento su tak 6-8 rocne masiny
Flashol som F6b (najnovšiu) a fungovala OK, kým sa pri preberačke zo spánku mašina nerozhodla zaštrajkovať a kickla tam pôvodnú F3. V podstate teraz riešim, či F6b je teraz záložná or what a či zatržítko "Upgrade backup BIOS" v @BIOS upgradne IBA záložný ( = momentálne nepoužívaný?) alebo obidva.
Lebo možno vymyslieť niekoľko "logík", ktoré by mali logiku, ale nikde som nenašiel popis, ako to reálne funguje.
Ale dopátral som sa k odpovedi, tak sa to snáď môže niekomu hodiť:
- @BIOS defaultne prepisuje "hlavný" BIOS
- prepis AJ záložného BIOSU sa nariaďuje prepínačom v command line alebo zatržítkom v @BIOS - v takom prípade sa zapíše nový do hlavného aj záložného
Ja mám inak DualBIOS rád (odkedy sa to zjavilo, som verným otrokom Gigabyte) a ani proti týmto smart doskám nič nemám okrem toho, že keď na 80eurovej doske po zapnutí nepríde k pípnutiu (alebo správnemu výpisu na monitor) tak do 3 s, viem, že mám problém. Prvý štart týchto premúdrelých dosiek je 15-30 s bežne.
ale aby som aj poradil resp. len nebol za ... preco pouzivas explorer? firemna politika? nemozes si naistalovat nieco lepsie? zadruhe ked vidim AVG tak ma ide roztrhat. ale tiez to moze byt firemne. takze chapem.. a posledna vec neklikaj na vsetky ujoviny co vidis.