MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
Aaale M$ odporuca pustit driver verifier
https://docs.microsoft.com/en-us/troubleshoot/windows-server/performance/use-driver-verifier-to-identify-issues
Treba sa dostat k tomu, ktory drajver to robi.
Mal som takýchto viac prípadov a bolo to od antivírusového scanu, cez nejaký zombie slack alebo aj software update.
Nie vždy to tam uvidíš, ale je to začiatok
vymenit hdd za ssd.. už včera bolo neskoro
K pripomienkam od Matko001 - max má firefox - cca 5,5% a 1,5GB RAM, zo systémových WIN audio device graph isolation - 2% (a 14MB RAM). Antivírus je iba WIN defender. Update - mohol by v tom mať prsty. Ako potomok študuje on-line, tak sa cca v tom období vyskytol problém s NTB aj učiteľke, nie len mne.
dnes som mal zase 2x BSOD, podľa minidump to spôsobuje ntoskrnl.exe
dnes som mal zase 2x BSOD, podľa minidump to spôsobuje ntoskrnl.exe
no, este mozes skusit odinstalovat nvidia drivery a skusat
test pamate je idealne vo windows, uz som mal pripady, ze memtest fungoval, ale winmem hlasil chyby a naozaj bola pamat vadna ,sysinternal by mal mat taky test Testlimit
https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/
Testlimit64.exe -d -c 4000 alokuje 4GB ram .. pustit 4x , ked mas 16Gb, resp. kusok menej ako 4GB
najprv ale tie graficke drajvery /kedze ti funguje safe mode/
ak to nepomoze, skusit zapnut, vypnut ten XML profil, ci ako sa vola, znizit rychlost pamati,pridat napatie, podtaktovat procak, atd. atd. .. moze sa stat, ze aj nejaky setup v biose je problemovy
dalej .. ak sa da, overit kompatabilitu pamati s doskou .. to moze byt problem
skusit len jeden modul a postupne dalsie
moze byt problem nekompatability pamati a dosky, ale moze byt aj procak vs. doska .. nj, taketo veci som uz pekne davno neriesil
nema niekto tip v com by mohol byt problem? a ako ho prinutit aby ukazoval spravny cas?
RAMy som vymenil za HyperX Fury, ktoré sú v zozname kompatibilných aj u AMD aj MSI a 2 dni som BSOD nemal, takže to vyzerá, že problém vyriešený.
nema niekto tip v com by mohol byt problem? a ako ho prinutit aby ukazoval spravny cas?
Ma to bios? Nastav cas tam ak sa da
Aký zdroj 850w
Modular
?????
vsetko v poriadku, vobec ho nepocut
850 W spotvorbu si už ani neviem veľmi predstaviť, toto AMDčkovské 16jadro papká v bežnej prevádzke tak 100 W (celkove, nie iba proc.) a dostať to na 150 dá zabrať. Samozrejme, nejaká RTX v plnom vyťažení by to mohla dostať k polkilečku, stále zostáva dosť rezervy.