Používam rotory Magura Marta SL 180mm. Chcem ich vymeniť za nové podobnej váhy 160mm. Podmienka je, že nesmú byť nitované ako napríklad Hope.
Neraďte mi bársjaké ičoviny narýchlo vygooglené. Ak sa nenájde vhodné riešenie zostanem pri osvečených Magura Marta SL 160mm.
Avid zapisujem si. Aj keď niečo možno iracionálne mi hovorí, že ich nechcem.
Nad Ashimou som rozmýšľal no zatiaľ nič nevydumal. Každopádne je Ashima lacné riešenie čiže ak by ich bolo treba vyhodiť do koša, peňaženku to nezabolí, takže za experiment to stojí. S akými brzdami ich známy používal?
skus ty Ashimy na 160mm myslím že ti to bude stačit, a za tu cenu co jsou v Cykloprofi je to paráda, když nebudou vyhovovat vyhodíš a seženeš asi 4x dražší originál Magury
Žihadlo na staré XT ma nenahovorí nikto. hehe Jeden z dôvodu je ako by mačka povedala "poňevadž ňechcem byť spiatočník" a okrem toho sú ťažké. hehe
Zatiaľ to vyzerá, že v kombinácii s Martičkami vyskúšam Ashimu.
Mňa by zaujímal názor na Magurácke rotory tie čo sú k Martám. Teda vo veľkosti 203/180mm ich asi málokto vozí, no práve sa ich chystám ísť zabehnúť. Mal niekto s nimi problémy?
Teda viem že ich voz(í)il Turbi a Marecej (160mm) ?
Marty v tejto chvíli jazdim 160mm na Attilovi a 180mm na Palovi. 180ky pomaly ešte nezabehnuté mením z dôvodu, že som si istý, že mi budú stačiť 160ky a zároveň sa mi na Palovi vyskytli vybrácie v zadnej stavbe a riešenie by mohlo byť aj v menšom priemere rotora. Marty SL sa tu rozoberali. Poniektorí o nich v teoretickej rovine hovorili, že sú o ničom lebo nemajú "vetráky" a majú malú treciu plochu. No pri mojom jazdení kydať na nich nebudem, nikdy nesklamali. *****o z nich síce už zopár krát ale ubrzdili a po ochladení zostali aj rovnučké. hehe
Po vyriešení mojej dilemy budú zánovné Marta SL 180mm na predaj.
Osobne by som asi už 203mm Marty nepoužil, ale snáď keď ich výrobca úspešne má v ponuke vie čo robí.
Sorry Marecej, vždy som mal pocit, že si kedysi ešte na RM k Martám vozil aj ich rotory.
No to chcem práve overiť, plocha síce na oko aj menšia je, no keď si odrátaš od klasického rotora tie diery, tak to bude plus mínus autobus to isté. Malá nevýhoda môže byť to čo píšeš, menej dier horšie vetranie/chladenie. To som zatiaľ nemal kde overiť, no rotor bez dier má malú nevýhodu, (súdim podľa dnešného výjazdu; sinetred platne) že vode chvíľu dlhšie trvá kým sa odparí a nemá kam (dierky) újsť pri trení, čo spôsobje trochu dlhšie hlučnosť. Prinajhoršom ak by zadná 180mm nezvládala záťaž, hodím tam 203 a kašlem na to. Myslím však, že s Elixírmi by to malo byť aj v ťažkom teréne v pohode.
fakt by som nekombinoval kotuce Marty z Avidom, ak si vsimnes tvar platniciek Marty, su vyrazne ine ako Avid, su podlhovaste, kedze kotuc ma mensi profil, ich tvar tzn. dlzka plne nahradza vysku, cim nestracaju na ucinnosti, skor naopak, kedze sa zvysuje brzdna plocha...
a diery na kotuci, na brzdnej ploche sluzia nie na vetranie, ale na cistenie, tzn. Marta kotuce su vhodne do sucheho prostredia, ciastocne samocistenie platniciek zabezpecuje vrchna a spodna "vlnka", kotuce s "dierovanim" su vhodne viac do sajrajtu, kde umoznuju priebezne cistenie plochy platnicky po celej ploche...
... ale kombinovat ich dokopy, no ja ti nevim Karle...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.ashima.com.tw/products_01_01.html
Nad Ashimou som rozmýšľal no zatiaľ nič nevydumal. Každopádne je Ashima lacné riešenie čiže ak by ich bolo treba vyhodiť do koša, peňaženku to nezabolí, takže za experiment to stojí. S akými brzdami ich známy používal?
XT
ja ich budem mat s R1, dam vediet dojmy ked vyskusam.
ale turbi nechcel nitovanysa mi zda
Zatiaľ to vyzerá, že v kombinácii s Martičkami vyskúšam Ashimu.
Teda viem že ich voz(í)il Turbi a Marecej (160mm) ?
Po vyriešení mojej dilemy budú zánovné Marta SL 180mm na predaj.
Osobne by som asi už 203mm Marty nepoužil, ale snáď keď ich výrobca úspešne má v ponuke vie čo robí.
No to chcem práve overiť, plocha síce na oko aj menšia je, no keď si odrátaš od klasického rotora tie diery, tak to bude plus mínus autobus to isté. Malá nevýhoda môže byť to čo píšeš, menej dier horšie vetranie/chladenie. To som zatiaľ nemal kde overiť, no rotor bez dier má malú nevýhodu, (súdim podľa dnešného výjazdu; sinetred platne) že vode chvíľu dlhšie trvá kým sa odparí a nemá kam (dierky) újsť pri trení, čo spôsobje trochu dlhšie hlučnosť. Prinajhoršom ak by zadná 180mm nezvládala záťaž, hodím tam 203 a kašlem na to. Myslím však, že s Elixírmi by to malo byť aj v ťažkom teréne v pohode.
a diery na kotuci, na brzdnej ploche sluzia nie na vetranie, ale na cistenie, tzn. Marta kotuce su vhodne do sucheho prostredia, ciastocne samocistenie platniciek zabezpecuje vrchna a spodna "vlnka", kotuce s "dierovanim" su vhodne viac do sajrajtu, kde umoznuju priebezne cistenie plochy platnicky po celej ploche...
... ale kombinovat ich dokopy, no ja ti nevim Karle...