Platim statu dane. Nemale. Ak potrebujem od neho nejaku sluzbu stat chce za tento svoj ukon vo vacsine pripadov nejaky dalsi poplatok.
Napr. v pripade registracie auta tento poplatok (tzv. poplatok za zápis prvého držiteľa vozidla) moze dosiahnut niekolko tisic eur.
Teraz chce stat nieco odo mna. Neviem, naco to potrebuje, ale nech. Co tak zaplatit za tento ukon obcanovi "poplatok za vyplnenie scitacieho formulara" dajme tomu nech nezerem 3000 eur? Viem utopia. Realita je taka ze ti to prikazu zakonom a ak sa nescitas tak tych 3000 eur zaplatis ty ako pokutu za nedodrzanie zakona. A potom je aj taky vysledok: sami inuiti, apaci, pastafariani a svedkovia liehovovi.
A ked uz tu zacala ta agitacia, svedkovia liehovovi ponukaju viac ako pastafariani: Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
aktualne je na dennikN nejaky clanok, a pisu tam, ze scitanie je zákonom (neviem akym) povinne a hrozi ti pokuta 50 az 250€. mna skor zaraza, kolko ludi ma problem nieco vyplnit, ale pouzivaju smartphony, ktore sleduju vsetko. kde, kedy, ako a pod ides este ti vacsinou ponukaju "v tomto case vyrazate vacsinou tam a tam, aktualna premavka je tolko a tolko minut", "poloha parkovania vasho auta bola zaznamenana". tak isto, velka cast populacie pouziva socialne siete, internet, a zverejnuje a vyhladava dost osobne veci, bez toho, aby im to vadilo alebo sa nad tym zamysleli, ale zrazu maju problem napisat, ci su z Ladomierskej Viesky alebo Svidnika, nedajboze z Bratislavy. Alebo ze su vierovyznania ritny otvor lebo urcite na tomto stoji cele financovanie cirkvi, jej odluka a dalsie veci (hlavne ked poslednych 23 rokov je stale pri korytku nejaka krestnaska strana - aj smer hlasal krestanske hodnoty, len v desatoro zmenili - neokradnes na rozkradnes).
ked to nevyplnim alebo vyplnim spatne, chleba lacnejsi nebude, a ked to vypnim spravne, ani ja nebudem zrazu viac platit na daniach.
toygrik: stat ale udaje o tom, kde byvam, aj ake nehnutelnosti a auta vlastnim, ma. Ak nema, tak moze pokutovat kolko chce A vierovyznanie, nejaky majetok a kopec dalsich udajov myslim si,nikto nikde nezvykkne zverejnovat /okrem par jedincov na insta /.
Stat vie kde byvas? On je jasnovidec? Vie akurat, co mas nahlasene ako trvaly/prechodny pobyt, ak vobec nejaky mas. V skutocnosti nevie kde a s kym fyzicky byvas, kde fyzicky pracujes, ako sa tam dopravujes a v akych imaginarnych kamaratov veris. Preto sa na to pyta.
A RC sluzi na identifikaciu - prave na to bolo vymyslene. Musia ho ziadat, lebo inak by si dementi nakodili botov a vyplnili by to somarinami, lebo to je strasna sranda srat si do vlastneho hniezda. A potom sa strasne cudovat a rozculovat, ze na zaklade nezmyselnych dat dostane obec ci cirkev nezmyselne peniaze na nezmyselne pouzitie. Good job
Clovece, stat ti ulozil povinnost nahlasovat mu adresu tvojho trvaleho pobytu, s predpokladom ze ide o adresu na ktorej byvas [ dovody pominme]. To iste plati aj o ostatnych clenoch tvojej domacnosti, cize vie kde byvas aj s kym. Kde fyzicky pracujes vie zo zaznamov v socialke.
Jedine co nevie s istotou su tvoji imaginarny kamarati, ak vobec nejakych mas.
Naprogramovat generator platnych RC je aj pre mna co sa tym nezivim zalezitost na 10 minut.
To ze stat si vyzbiera nezmyselne data na nezmyselne pouzitie a potom ich aj nezmyselne pouzije je problem statu, nie jednotlivca ktory ich ma poskytnut.
V teme nie som doma, ale ak existuje zverejneny kluc, ktory definuje ako sa vyzbierane data nasledne pretavia do financovania [ alebo aj cohokolvek ineho, co sa nas priamo dotyka ] nalinkuj to prosim. Ja som aktualne presvedceny ze ziadna taka vazba neexistuje.
Neviem o tom, ze by si mal povinnost zdrzovat sa na adrese trvaleho pobytu, takze adresu kde sa bezne zdrziavas stat nemusi mat.
Rovnako v pracovnej zmluve mozes mat miesto vykonu prace tak genericky napisane, ze to moze byt ofis v Ruzinove, alebo trebars v Ulaanbaatare. Socialna poistovna bude vediet akurat ze ta zamestnala firma ktora sidli v Bratislave. Dalsia otazka bola ako casto dochadzas do prace/skoly, a akym dopravnym prostriedkom tam cestujes. To tiez nemaju odkial vediet...
nie som si isty, ale moj zamestnavatel ma sidlo spolocnosti na Pribinovej a odtial pracujem par km
taktiez, byvam aj v podnajme, o com stat netusi.
nerozumiem celej debate.. prve scitanie bolo v roku 1869, odkedy to je s pravidelnosťou cca kazdych 10-11 rokov, aby sa zistil stav obyvatelstva. je zahadne, ze aj ked stat funguje, a kazdy rok dava nejake data v prirodzenom alebo migracnom prirastku, tak ak to za cca 10 rokov scitam, tak zrazu nam nevyjde rovnake cislo.. ak by sa realne 99% ludi scitalo, tak vies aspon priblizne, kolko realne na svk zije ludi. od toho sa vie planovat dalsi demograficky vyvoj. v minulosti aj podla nabozenstva si vedel prognozu danej skupiny ludi. aktualne to je vidiet v narodnostnej strukture, kde romsky spoluobcania maju omnoho viac deti a napriklad madarska narodnost menej. alebo aj pri severnej Orave, ktora je silne religiozna, je badatelna nadpriemerna porodnost.
pre vacsinu ludi to je samozrejme zbytocnost, ktoru mozu povazovat za buzeraciu alebo cokolvek, ale z dlhodobeho hladiska, to ma pre spravnych ludi vyznam.
edit: ale zas, na slovensku predpokadame ze zije 0,5 mil romov ale realne je ich scitanych 0,2-0,3 je tam viac veci, kde sa bud ludia nevedia korektne scitat alebo si myslia ze ked si daju cirkev Jedi tak to je extremne vtipne alebo si myslia ako vy.... so systemom. ale ved nech si robi kazdy ako chce, hlavne aby ho to spravilo statnym a nikomu tym neublizi
iron.hide netusim ale je tam, ze mozete nas podporit a odkaz na https://www.ludialudom.sk/vyzvy/9295 . ja som iba zachytil medzi znamymi, ze toto zdielaju a pod. viac som neriesil.
Podla Eurobarometra 2015 sa skoro 84% Slovakov hlasi ku krestanstvu. Neveriaci + Ateisti tvoria 12.4%. Myslis ze to odzrkadluje realny stav? Alebo si vacsina pri tejto otazke povie - co ja viem, asi som katolik, nie?
...a potom sa vselijaki Kuffovci a Zaborske idu starat cudzim zenam do maternic
Ivast nemam cas na debatu o zakladnych veciach, nebodaj ta tie veci ucit googlit. Plati co som napisal, podrobnosti sa docitas https://www.zakonypreludi.sk/zz/2019-370 https://www.epi.sk/zz/2004-668
Scitanie je okrem ineho paka na to, aby cirkvam neslo tolko penazi a zaroven aby tieto sli do miest, kde ludia fyzicky ziju a nie kde su papierovo prihlaseni.
A co sa tyka generovania rc, su tam kontrolne otazky ale nebudem ich rozoberat, lebo odrbavacov je tu dost aj bez toho.
A k tomu ze stat data ma... O viere a realnom fyz. pobyte nema a uz vobec nie odkedy sa otvorili hranice. Mozes byt roky mimo sr a stat o tom nevie, mozes byt papierovo "bezdomovec" a byvat v haciendach pisanych na firmy ci biele kone. Stat o tom nevie a zistuje to az ked ta chce zavriet. Vid byvanie isteho pana expremiera, ci exsefa NAKY...
Podla Eurobarometra 2015 sa skoro 84% Slovakov hlasi ku krestanstvu. Neveriaci + Ateisti tvoria 12.4%. Myslis ze to odzrkadluje realny stav? Alebo si vacsina pri tejto otazke povie - co ja viem, asi som katolik, nie?
tie udaje su celkom zaujimave a netusim odkial ich maju, nakolko v sodb2011 bolo 13% bez vyznania a 11% nezitenych. ale aj tak to nereflektuje skutocnost. a uz len taka uvaha ateizmus = bez viery? mam pocit, ze to nie je to iste.. skratka niekto neveri a niekto spochybnuje nabozenstvo ako take a to su dve rozadielne veci, ci?
a mumia Zaborska, farar Krajci a biskup Matovic vedia, co je najvacsi problem slovenska, pricom covid to nie je. ale toto patri do inej temy.
toygrik Ateizmus hovori, ze boh nejestvuje, kdezto agnostici existenciu boha nevylucuju. Z pohladu scitania obyvatelstva je vsak delenie tychto dvoch skupiny bezpredmetne. Obe totiz nemaju ziadnu prislusnost k cirkvi resp, nejde o nabozensku vieru.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr. v pripade registracie auta tento poplatok (tzv. poplatok za zápis prvého držiteľa vozidla) moze dosiahnut niekolko tisic eur.
Teraz chce stat nieco odo mna. Neviem, naco to potrebuje, ale nech. Co tak zaplatit za tento ukon obcanovi "poplatok za vyplnenie scitacieho formulara" dajme tomu nech nezerem 3000 eur? Viem utopia. Realita je taka ze ti to prikazu zakonom a ak sa nescitas tak tych 3000 eur zaplatis ty ako pokutu za nedodrzanie zakona. A potom je aj taky vysledok: sami inuiti, apaci, pastafariani a svedkovia liehovovi.
A ked uz tu zacala ta agitacia, svedkovia liehovovi ponukaju viac ako pastafariani:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
ked to nevyplnim alebo vyplnim spatne, chleba lacnejsi nebude, a ked to vypnim spravne, ani ja nebudem zrazu viac platit na daniach.
clanok vid https://dennikn.sk/2274958/ako-mam-uviest-miesto-zamestnania-ak-pracujem-z-domu-mozem-vyplnit-dotaznik-viackrat-otazky-a-odpovede-k-scitaniu/?ref=mpm
A RC sluzi na identifikaciu - prave na to bolo vymyslene. Musia ho ziadat, lebo inak by si dementi nakodili botov a vyplnili by to somarinami, lebo to je strasna sranda srat si do vlastneho hniezda. A potom sa strasne cudovat a rozculovat, ze na zaklade nezmyselnych dat dostane obec ci cirkev nezmyselne peniaze na nezmyselne pouzitie. Good job
Jedine co nevie s istotou su tvoji imaginarny kamarati, ak vobec nejakych mas.
Naprogramovat generator platnych RC je aj pre mna co sa tym nezivim zalezitost na 10 minut.
To ze stat si vyzbiera nezmyselne data na nezmyselne pouzitie a potom ich aj nezmyselne pouzije je problem statu, nie jednotlivca ktory ich ma poskytnut.
V teme nie som doma, ale ak existuje zverejneny kluc, ktory definuje ako sa vyzbierane data nasledne pretavia do financovania [ alebo aj cohokolvek ineho, co sa nas priamo dotyka ] nalinkuj to prosim. Ja som aktualne presvedceny ze ziadna taka vazba neexistuje.
Howg ;-]
Rovnako v pracovnej zmluve mozes mat miesto vykonu prace tak genericky napisane, ze to moze byt ofis v Ruzinove, alebo trebars v Ulaanbaatare. Socialna poistovna bude vediet akurat ze ta zamestnala firma ktora sidli v Bratislave. Dalsia otazka bola ako casto dochadzas do prace/skoly, a akym dopravnym prostriedkom tam cestujes. To tiez nemaju odkial vediet...
taktiez, byvam aj v podnajme, o com stat netusi.
nerozumiem celej debate.. prve scitanie bolo v roku 1869, odkedy to je s pravidelnosťou cca kazdych 10-11 rokov, aby sa zistil stav obyvatelstva. je zahadne, ze aj ked stat funguje, a kazdy rok dava nejake data v prirodzenom alebo migracnom prirastku, tak ak to za cca 10 rokov scitam, tak zrazu nam nevyjde rovnake cislo.. ak by sa realne 99% ludi scitalo, tak vies aspon priblizne, kolko realne na svk zije ludi. od toho sa vie planovat dalsi demograficky vyvoj. v minulosti aj podla nabozenstva si vedel prognozu danej skupiny ludi. aktualne to je vidiet v narodnostnej strukture, kde romsky spoluobcania maju omnoho viac deti a napriklad madarska narodnost menej. alebo aj pri severnej Orave, ktora je silne religiozna, je badatelna nadpriemerna porodnost.
pre vacsinu ludi to je samozrejme zbytocnost, ktoru mozu povazovat za buzeraciu alebo cokolvek, ale z dlhodobeho hladiska, to ma pre spravnych ludi vyznam.
posledne co si sa pytal, tak je aktualne taka dogma medzi neveriacimi/ateistami, ze si neviem ako pomozu ak zakliknu bez vyznania. vid stranka https://bezvyznania.sk/21-dovodov-preco-oznacit-bez-vyznania-v-scitani-obyvatelov-2021/
edit: ale zas, na slovensku predpokadame ze zije 0,5 mil romov ale realne je ich scitanych 0,2-0,3
https://www.epi.sk/zz/2004-668
Scitanie je okrem ineho paka na to, aby cirkvam neslo tolko penazi a zaroven aby tieto sli do miest, kde ludia fyzicky ziju a nie kde su papierovo prihlaseni.
A co sa tyka generovania rc, su tam kontrolne otazky ale nebudem ich rozoberat, lebo odrbavacov je tu dost aj bez toho.
A k tomu ze stat data ma... O viere a realnom fyz. pobyte nema a uz vobec nie odkedy sa otvorili hranice. Mozes byt roky mimo sr a stat o tom nevie, mozes byt papierovo "bezdomovec" a byvat v haciendach pisanych na firmy ci biele kone. Stat o tom nevie a zistuje to az ked ta chce zavriet. Vid byvanie isteho pana expremiera, ci exsefa NAKY...
tie udaje su celkom zaujimave a netusim odkial ich maju, nakolko v sodb2011 bolo 13% bez vyznania a 11% nezitenych. ale aj tak to nereflektuje skutocnost. a uz len taka uvaha ateizmus = bez viery? mam pocit, ze to nie je to iste.. skratka niekto neveri a niekto spochybnuje nabozenstvo ako take a to su dve rozadielne veci, ci?
a mumia Zaborska, farar Krajci a biskup Matovic vedia, co je najvacsi problem slovenska, pricom covid to nie je. ale toto patri do inej temy.
keby ste si chceli pozriet vysledky z 2011 tak tu https://census2011.statistics.sk/tabulky.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_European_Union#Religious_affiliation