Tak ja mám taký problém z neskúsenosti . Keď som dnes vážil predné koleso tak sa mi nechcene zatlačila predná brzdová páka na doraz. A asi sa mi ohol ten pliešok čo odsúva od seba platničky a dosť to brzdilo aj keď som nechcel, troška sa povolili a ešte troška šúchajú o kotúč aj keď nieje stlačená brzdová páčka. No to by nebol problém keby som vedel vybrať platničky ale neviem tak ak je to ten problém s tým plieškom tak mi poradte ako mám vybrať platničky. A zíde sa mi to aj do budúcnosti. Predpokladám že treba túto poistku vybrať(1.) a toto asi ohnúť (2.)
robím to 1.-krát tak neviem
... treba túto poistku vybrať(1.) a toto asi ohnúť (2.) ...
áno
ale v opačnom poradí, takže najprv vyrovnať kliešťami ten zahnutý koniec a potom vytiahnuť. potom vyberieš doštičky a opatrne plochým skrutkovačom roztlačíš piestiky až nadoraz. doštičky vrátiš naspäť, prestrčíš ten rozperný kolíček a koniec zase zahneš skrutkovačom, aby ti to nevypadlo.
OK diki. Idem na to
Šak to som urobil ale piestiky sa posunuli minimálne. A je aj možné že som ich zatlačil slabo nemusím sa báť ich s citom zatlačiť? a Platničky sa netru po celom obvode kotúča ale iba na jednej strane je asi dajako krivo Vážne som začiatočník tak ma neukameňujte
môžeš zatlačiť aj viac nič sa tomu nestane...a keď ti to stále šúcha na jednej strane tak si rukou pri doťahovaní posuň prasa práve do tej strany kde ti šúcha kotúč
Letuaregani ja sám neviem kde som nabral toľko príspevkov ale dosť som sa pýtal
a miško predpokladám že mám to prasa prv uvoľniť a potom posunúť pri spätnom doťahovaní
áno
ale v opačnom poradí, takže najprv vyrovnať kliešťami ten zahnutý koniec a potom vytiahnuť. potom vyberieš doštičky a opatrne plochým skrutkovačom roztlačíš piestiky až nadoraz. doštičky vrátiš naspäť, prestrčíš ten rozperný kolíček a koniec zase zahneš skrutkovačom, aby ti to nevypadlo.
Ó aký skqostný názov "rozperný kolíček" ľudovo sa tomu hovorízávlačka...
Ok tak piestiky som trocha zatlačil ale teraz keď stlačím brzdovú páčku tak ide viac stlačiť ako keby tam bolo menej oleja alebo ja neviem ale môžem ju stlačiť skoro až ku ríditkám nepokazil som niečo? do frasa
Ok tak piestiky som trocha zatlačil ale teraz keď stlačím brzdovú páčku tak ide viac stlačiť ako keby tam bolo menej oleja alebo ja neviem ale môžem ju stlačiť skoro až ku ríditkám nepokazil som niečo? do frasa
Robí ti to stále aj po zopár stlačení páčky na doraz? Po zatlačení piestikov je prvý chod páčky vždy najdlhší, treba napumpovať olej z nádržky do systému. Myslím, že na záver bude treba aj strmeň vycentrovať.
Do servisu nemusím A ďakujem brzda sa napravila akosi sama večer som ju troška postláčal a potom ráno už to bolo lepšie a keď som sa na obed vrátil od krčného fungovala ako má takže je všetko oka ĎAKUJEM.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
áno
a
miško predpokladám že mám to prasa prv uvoľniť a potom posunúť pri spätnom doťahovaní
Ó aký skqostný názov "rozperný kolíček" ľudovo sa tomu hovorízávlačka...
Robí ti to stále aj po zopár stlačení páčky na doraz? Po zatlačení piestikov je prvý chod páčky vždy najdlhší, treba napumpovať olej z nádržky do systému. Myslím, že na záver bude treba aj strmeň vycentrovať.