presne to som chcel napisat. Ved pritlak usnic sa da velmi dobre prisposobit.
A len tak mimochodom, mam este stale Porty Pro z r. 1995. Takze nieco vydrzia
presne to som chcel napisat. Ved pritlak usnic sa da velmi dobre prisposobit.
ja tiež, ešte "Made in USA". Navyše mám pocit, že nastavenie na "Light" má priaznivý vplyv aj na zvuk, basy sú o niečo menej výrazné. Aj keď aj s tými basmi je to diskutabilné - počul som kopec slúchadiel od rôznych pribaľovaných k walkmanom (či neskôr k iPodom) po elektrostatické Staxy za niekoľko desiatok tisíc korún, doma mám okrem iného Sennheiser HD595 a aj tak sa stále vraciam k Portám - nie sú najneutrálnejšie ani najdynamickejšie, ale hudba z nich plynie tak nejako samozrejme a dokážu dobre zahrať aj menej kvalitné nahrávky. Na vonku som potom prešiel na Creative EP630, čo je lacnejšia verzia Sennheiserov CX300 (aj tak to všetko vyrába Fostex kdesi v Číne).
jj, made in USA Ja mam nastaveny medium pritlak. A Porty mas preto take neopucuvane, lebo hraju muzikalne. A to je to, co ja mam na nich rad, aj ked hlboke tony a trosku aj vysky su zvyraznene. Ale na take to nenarocne pocuvanie su vynikajuce
Mam este jedny novsie, tie uz maju aj pozlateny konektor.
S rovnakym dorazom na muzikalnost som si onehda vyberal aj stlpove reproduktory. Zvitazili frantici z Cabasse
Noldo zase absenciou basov netrpia, to sa neboj
podľa mňa majú horšie hodnotenia preto, lebo dnes sa dunivosť slúchadiel považuje za pozitívum a známku kvality
plus niekomu by mohlo prekážať, že nie sú skladacie
a od kamarátov som počul, že "hrajú potichu"
ja na nich počúvam kadečo od rocku po metal, na tú hudbu sú myslím fajn, elektronike by podľa mňa až tak nesvedčali
a, ako som spomenul, veľmi pozitívne na nich hodnotím pohodlie, dokonca by som možno zniesol silnejší prítlak
ale samozrejme, lepšie raz počuť ako o nich 100krát čítať
Priznávam,že comfortzone som dokonale neskúmal. Ale aj tak sú uzavreté omnoho pohodlnejšie, lebo ti netlačia na uši ale na hlavu. Porta Pro sú skvelé sluchátka ale na to, aby ich mal človek celý deň na hlave sa nehodia. Ich konkurencia je o dosť drahšia a ako vidím tak sú naozaj trvácne i keď vraj v posledných rokoch klesli kvalitou.
Zoidberg, neskúšal si niečo s čím by si ich vedel porovnať ? Začínam uvažovať, že by som si urobil radosť
neviem s čím by som ich tak porovnal
sú to jediné polootvorené slúchadlá, ktoré som skúšal, a ostatné čo som skúšal boli o triedu či viac vyššie
ešte k tým basom v nich- záleží aj na tom, ako ti priliehajú k ušiam
//ešte som si spomenul, svojho času sa mi veľmi pozdávali Sennheiser PX 100- také ľahké otvorené, na štýl Porta Pro
No tak som sa rozhodol, že si urobím radosť, ale potreboval by som vašu pomoc.
Bol som dneska v Datarte s skúšal som Senny HD 239 (http://www.alza.sk/sennheiser-hd-239-d315977.htm)
Síce určite hladám circuma-aurálne ale zaujali ma tak prečo si ich nedať na hlavu. Síce iba FLAC z mobilu ale môžem povedať, že basy decentné ale velmi priemne, výšky a s tredy čisté ale výšky dosť dominovali nad ostatnými.
Zaujali ma http://www.headphones.cz/inshop/domaci/otevrena/akg-k-540.htm
Cena 70€ čo je super. Ale boli v nepriehladnom obale a čo som pohladal recenzie narýchlo na mobile, tak neboli nejako extrémne pozitívne. Na Av-manii ich nejaký chlapík zase velmi chváli.
Nemáte prosím vás niekto nejaké skúsenosti ? Nemali ste v ruke ? Nepočuli ?
Dizajnovo sa mi páčia.
Zobral som AKG K540 (http://www.datart.sk/Sluchatka-AKG-K540BLK.html)
A zatial sú super. Ale videl som pár prasknutých hlavových mostíkov takže na ne dávam dobrý pozor.
Sú pohodlné, škoda toho hlavového mostíka, lebo inak vyzerajú, že by mohli dlho vydržať, spracovanie dobré, priemne prekvapil 2m dlhý pletený kábel s pozláteným konektorom.
Neviem, prečo sú uvádzane ako polootvorené, niekde som ich dokonca videl ako otvorené. Konštrukcia je circuma-auralna, do mušlí sa bezproblémov zmestia celé uši. Moc neizolujú(čo mi nevadí), von nehrajú takmer vôbec (keď ich má niekto na ušiach tak do 30 cm sa dá spoznať, že hrajú).
K zvuku sa ešte neviem vyjadriť, niesu "vypálené" a nemám ich napočúvané. Ale prvotný pocit je že hrajú naozaj dobre. Decentné nevtieravé basy, ktoré sa dajú zosilniť cez Eq(mám ho vypnutý), stredy a výšky dobré čisté.
Sennheisery som mal na hlave iba HD 201, pohodlné ale zbytočne masívne a obrovské, taktiež majú 3m kábel a niektoré telefóny ich majú problém utiahnuť.
Tie 239 boli velmi pohodlné, ale sú supra-aurálne a majú velmi výrazné výšky(až nepriemne), basy mali priemne decentné.
219 som neskúšal, ale konštrukciov zhodné s 239, ale asi horšie hrajú (veď aj stoja skoro polovicu).
A dávam do pozornosti túto stránku, majú odmeraných dosť sluchátok a čo som skúšal tak to sedí: http://en.goldenears.net/9893
//edit: Ešte som zabudol AKG K540+ HTC Desire X úplne v pohode, hrajú pekne a v hlasitosti majú ešte rezervy) copyrightimgupload.sk imgupload.sk
Ja kupil uz pomerne davno (cosi cez 6 rokov) Technics RP-F300 za nejakych 1500,-Sk. Uz su hodne opotrebovane, mam ich na hlave denne, kozenka okolo usi uz komplet opadala, ale hraju stale paradne, taktiez kilometrovy kabel s pozlatenym konektorom a eq nikdy nepouzivam.
AKG mi je sympaticke, mam nejaky cas v praci na mp3 stuple K315 a su tiez fajn, az na kratky kabel.
Tieto K540 sa mi pozdavaju. Kde si videl tie prasknute hlavove mostiky? Rad by som aby mi dalsie sluchatka zas vydrzali tych 5 - 6 rokov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
počúvam mp3 z iPodu na Koss Porta Pro, muhaha
Noldo: vyskúšal si všetky nastavenia "ComfortZone"?
ja tiež, ešte "Made in USA". Navyše mám pocit, že nastavenie na "Light" má priaznivý vplyv aj na zvuk, basy sú o niečo menej výrazné. Aj keď aj s tými basmi je to diskutabilné - počul som kopec slúchadiel od rôznych pribaľovaných k walkmanom (či neskôr k iPodom) po elektrostatické Staxy za niekoľko desiatok tisíc korún, doma mám okrem iného Sennheiser HD595 a aj tak sa stále vraciam k Portám - nie sú najneutrálnejšie ani najdynamickejšie, ale hudba z nich plynie tak nejako samozrejme a dokážu dobre zahrať aj menej kvalitné nahrávky. Na vonku som potom prešiel na Creative EP630, čo je lacnejšia verzia Sennheiserov CX300 (aj tak to všetko vyrába Fostex kdesi v Číne).
Myslel som to že keď si pustíš origoš cédečko na shitovom CD prehrávači, tak ti bude aj cédečko aj slúchadlá za tisíc evri naprd.
Mam este jedny novsie, tie uz maju aj pozlateny konektor.
S rovnakym dorazom na muzikalnost som si onehda vyberal aj stlpove reproduktory. Zvitazili frantici z Cabasse
podľa mňa majú horšie hodnotenia preto, lebo dnes sa dunivosť slúchadiel považuje za pozitívum a známku kvality
plus niekomu by mohlo prekážať, že nie sú skladacie
a od kamarátov som počul, že "hrajú potichu"
ja na nich počúvam kadečo od rocku po metal, na tú hudbu sú myslím fajn, elektronike by podľa mňa až tak nesvedčali
a, ako som spomenul, veľmi pozitívne na nich hodnotím pohodlie, dokonca by som možno zniesol silnejší prítlak
ale samozrejme, lepšie raz počuť ako o nich 100krát čítať
Zoidberg, neskúšal si niečo s čím by si ich vedel porovnať ? Začínam uvažovať, že by som si urobil radosť
sú to jediné polootvorené slúchadlá, ktoré som skúšal, a ostatné čo som skúšal boli o triedu či viac vyššie
ešte k tým basom v nich- záleží aj na tom, ako ti priliehajú k ušiam
//ešte som si spomenul, svojho času sa mi veľmi pozdávali Sennheiser PX 100- také ľahké otvorené, na štýl Porta Pro
uzavreté síce netlačia, ale zasa uši sa pod nimi paria - každopádne comfortzone doporučujem vyskúšať...
na P5 vela ludi nadava co som cital recenzie, ja mam C5 a som nadseny
skus pozriet Focal Spirit One
Bol som dneska v Datarte s skúšal som Senny HD 239 (http://www.alza.sk/sennheiser-hd-239-d315977.htm)
Síce určite hladám circuma-aurálne ale zaujali ma tak prečo si ich nedať na hlavu. Síce iba FLAC z mobilu ale môžem povedať, že basy decentné ale velmi priemne, výšky a s tredy čisté ale výšky dosť dominovali nad ostatnými.
Zaujali ma http://www.headphones.cz/inshop/domaci/otevrena/akg-k-540.htm
Cena 70€ čo je super. Ale boli v nepriehladnom obale a čo som pohladal recenzie narýchlo na mobile, tak neboli nejako extrémne pozitívne. Na Av-manii ich nejaký chlapík zase velmi chváli.
Nemáte prosím vás niekto nejaké skúsenosti ? Nemali ste v ruke ? Nepočuli ?
Dizajnovo sa mi páčia.
Čo si nakoniec vzal?
A zatial sú super. Ale videl som pár prasknutých hlavových mostíkov takže na ne dávam dobrý pozor.
Sú pohodlné, škoda toho hlavového mostíka, lebo inak vyzerajú, že by mohli dlho vydržať, spracovanie dobré, priemne prekvapil 2m dlhý pletený kábel s pozláteným konektorom.
Neviem, prečo sú uvádzane ako polootvorené, niekde som ich dokonca videl ako otvorené. Konštrukcia je circuma-auralna, do mušlí sa bezproblémov zmestia celé uši. Moc neizolujú(čo mi nevadí), von nehrajú takmer vôbec (keď ich má niekto na ušiach tak do 30 cm sa dá spoznať, že hrajú).
K zvuku sa ešte neviem vyjadriť, niesu "vypálené" a nemám ich napočúvané. Ale prvotný pocit je že hrajú naozaj dobre. Decentné nevtieravé basy, ktoré sa dajú zosilniť cez Eq(mám ho vypnutý), stredy a výšky dobré čisté.
Sennheisery som mal na hlave iba HD 201, pohodlné ale zbytočne masívne a obrovské, taktiež majú 3m kábel a niektoré telefóny ich majú problém utiahnuť.
Tie 239 boli velmi pohodlné, ale sú supra-aurálne a majú velmi výrazné výšky(až nepriemne), basy mali priemne decentné.
219 som neskúšal, ale konštrukciov zhodné s 239, ale asi horšie hrajú (veď aj stoja skoro polovicu).
A dávam do pozornosti túto stránku, majú odmeraných dosť sluchátok a čo som skúšal tak to sedí:
http://en.goldenears.net/9893
//edit: Ešte som zabudol AKG K540+ HTC Desire X úplne v pohode, hrajú pekne a v hlasitosti majú ešte rezervy)
AKG mi je sympaticke, mam nejaky cas v praci na mp3 stuple K315 a su tiez fajn, az na kratky kabel.
Tieto K540 sa mi pozdavaju. Kde si videl tie prasknute hlavove mostiky? Rad by som aby mi dalsie sluchatka zas vydrzali tych 5 - 6 rokov