Aké su vaše skúsenosti s takými ***** a čo ideme s nimi robiť?
2. prihoda
Idem zase ako inak po hlavnej rovno a za mnou zenska za volantom
Co z toho vyplyva?
1. Maloktori vodici davaju na cyklistov na cestach dostatocny pozor
2. Maloktori cyklisti sa vedia spravat na cestach (to nevyplyva z toho, ale ani ja sa nespravam tak ako by som sa mal)
3. Chodim do autoskoly a instruktori su strasne nervozni ked idem len na meter a pol od cyklistu... ach jaj
Nie zeby som mal samovrazebne sklony, ale v tej situacii som asi ineho vychodiska nemal( ako len zastavit a preskocit zvodidla do priekopy)
Uz som mal take napady ze treba zo sebou nosit asi take pol kilove sutre, a ked dajaky ***** zacne bezohladne obehovat tak nenapane mu ten suter smarit do celneho skla. Za predpoladu ze ja idem dajakych 30km a on oproti 100km - ten suter by musel preletiet este zez zadne okno pripadne by sa zastavil medzi jeho ocami......
jak vravis tomas, treba mysliet hlavne max na prevenciu, na takych cestach to nieje o sporte, ale o holom preziti.
takisto si ale ja davam extra velky pozor na tych cyklozufalcov na cestach, ked som za volantom, lebo aj kebyze mi sam padne pod koleso, tak si to nikdy neodpustim.
v BA pod lafranconi tam kde jazdia elektricky a je tam krizovatka som zastavil na cervenu, odbocoval smerom k ZOO (isiel som z karlovky), cakam na zelenu, za mnou bola nejaka stara skodovica, ktorej som ukazal nech ide, potom checknem situaciu, nikde nikoho (bolo to uprostred prazdnin) tak vyrazam, prechadzam do protismeru uz som skoro za krizovatkou a potom tma.
prebudzam sa, dviham sa, lezim na chodniku, bike 3m vedla mna, krv strieka z hlavy ale nic necitim, dres roztrhnuty, polka tela krvava, noha vykrutena, ale idem k bajku s presvedcenim ze domov este dojdem, pozeram, zadne koleso ohnute do praveho uhla.
ale nikde nikoho... tak tam postavam, zacinam si uvedomovat ktora bije, pride nejaky homeless ze ci zijem a dava mi servitku aby som si to dal na hlavu. potom zhanam mobil volam mame nech pre mna pride...
cakam tam asi 15 minut pri ceste so zosrotovanym bajkom aj sebou, a predstavte si ze az na jednu vynimku nikto NIKTO nezastavil aby sa spytal ci nepotrebujem pomoc, zopar aut pribrzdilo asi aby sa pozreli na toho chudaka a potom pridali prec.
ta jedna vynimka bol asi 19 rocny chalan na rosypanom peugeote ktory zaflekoval a skoro si polamal nohy aby sa ma spytal ci nepotrebujem zavolat zachranku alebo odviezt do nemocnice.
nehovoriac o tom ze ten ***** co ma zrazil (inak to byt nemohlo, ale fakt si na nic nepamatam) usiel.
za mnou v nemocnici viezli jedno dievca, ktore zosrotoval autobus, na pristrojoch, neviem ako dopadla, ale dakujem pekne.
ja som mal stastie v nestasti, iba frakturka lebky, jazvy kade tade a vykruteny clenok. nic vazne.
no comment...
P.S. Nebol to ziaden krkac, na to by som nemal gule. Nejaky manazer, alebo podnikatel v obleku...
potom som to aj trochu lutoval, ale takyto bezohladny *****i ma vedia vytocit do nepricetnosti
bolo to ledva-ledva, už som uvažoval nad tým, že to prdnem do role, ale ako-tak sme sa zmestili..ja som tak začal nadávať--hajzel, bodaj by sa v tej dalsej zákrute vytrel - taký drbo v rozdrbanej favoritke predbiehal škodovku 120, čo išla Len 90..cesta ledva pre 2 auta..
a kamiony sú tiež lahoda..ked v tej 80-90 pol metra od konca rohov okolo presviští 30 t súprava..je to skvelé - preto sa snažím max. jazdiť mimo ciest - ale, to sa nedá..
No zasa na druhu stranu musím povedať, že keď som za volantom, tak niektorých bikerov bych najradšej prepleskol..ako, pre mnohých pravidlá cestnej premávky neexistuju, lebo o nich ani nevedia, neosvetlené biky, bez helmy, hlavná, vedlajšia im nič nehovorí, jazda vedla seba..atd, atd
inak, predstavte si krízovu situáciu...úzka cesta, ides 90, prejdes cez mierny kopec a zrazu peloton - 10 ludi, nestihas ubrzdit, v protismere kamion...kam uhnes? kamion - frontal crash, alebo makučký dopad do pelotonu? zatial mi každý bez váhania odpovedal - peloton...:-/
Najlepšie sa mi asi jazdilo v amsterdame - tam je to dokonalo premyslené, bikeri tam maju svoje semafory+vlastný jazdný pruh široký cca 1m..Paráda..
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23