To snad nie
Netvrdim, ze nikdy nejdem po chodniku,ale urcite nebudem pretekat/kluckovat v rychlosti medzi chodcami/jazdit so sluchadlami/vliect sa na cervenu, atd
Den predtym, cesta spod SNP smer tunel, zlty 'prizemny' sportiak hranaty (Lamborghini?) s AT ecv (tusimze GF) nahanajuci sa so zanovnym BMW sk ecv, v rannej doprave, bolo ich počuť zdaleka. Rychlost odhadom 80-100. Rakusan vysiel na most, Slovaci to otocili pri Rybarskom cechu a podho naspat.
Postihovat, ine (podla mna) nepomoze.
Za mnou boli bezďáci po peniaze viackrát a nik mi zatiaľ nesľuboval, že mi tie prachy vráti - nebodaj so ziskom.
BMG a Horizont je iná rozprávka, nepostavili si biznis na ľútosti ale na ľudskej chamtivosti sklbenej s nevzdelanosťou a preto tam skončilo asi dosť peňazí. Ako dnes Forex, XTB atď.
je to rovnake, oklamali ludi a ti im dali peniaze. rovnako ako ti bezdaci, oklamu ta ze chudak daco stratil, na lieky, na macku, na .....
rovnaky princip
este ked som chodil na vysku stretaval som jedneho nepocujuceho v BA na stanici predaval privesky. nikdy som mu nic nedal ani nekupil. teraz po rokoch ho vidam u nas - niekto si ten privesok kupil a uz panko si siel kupit energetak a z tesca hned na kolacik do kaviarne. ale pekne dlho to uz takto taha.
dalsi tu zobre uz niekolko rokov - niekto mu hodi 40 centov a uz ide s tiketom krivym krokom a vypulenymi ocami vsadit. ked mu povies - pod kupim ti jest tak ti vulgarne zacne nadavat
je mozne ze niekto peniaze naozaj potrebuje ale taketo zbierky na ulici ignorujem.
Ja som osobne zazil "hluchu" babu v Ziline co predavala tie privesky pri ktorej je karticka ze aka je ona chuderka a ze je hlucha a ze od statu dostava len smiesnu podporu. Priznam sa nikdy som tymto ludom neveril a nikdy som si od nich nic nekupil...a pointa? Tu babu som minal oproti ked som siel z prace na vlak a ona mobil na uchu a bohovo sa vykecavala takze asi tak. Inac to nie je ani u ostatnych, 90% tych ludi si kupi za to chlast, 9% nieco ine ako to na co zobru a asi len jedno percento to pouzije na stravu ci ubytovanie.
uz sme to par krat skusili
pytali prachy na jedlo, tak ze podte a kupime vam jedlo ake chcete
nieeeee on/ona chce len peniaze
tak to urcite bude na jedlo
pri tescu Lamac bola jedna co sme jej vzdy nakupili nejake potraviny aj bola rada, aj psika mala
potom si pamatam ze na vianoc sme stretli na parkovisku pri cintorine jedneho ktory bol rad aj za nejaku tycinku co som mal v aute tak som siel do najblizsieho obchodu, kupil som plnu igelitku potravin a veci co by sa mu hodili a vratil som sa tam mu to doniest. Ten bol tak stastny ako keby vyhral v loterii.
dnes ráno pribehlo k môjmu autu pred potravinami tak 10 ročné cigánča, že ujo dajte mi na jedlo, keďže som mal práve kúpené rožky, tak som mu jeden strčil rovno do úst.
mali ste vidieť ten sklamaný pohľad
Mňa nestve, keď dojde, že chce pár centov, je jedno čo mi povie, viem, že to skončí v bufete alebo v automate. Ale, "nazdar kamarát, nechceš hodinky, parfém hugobos, nože...) taký vedia byť otravný. Ale tí to robia pre svoju "korporáciu", tak sa tiež musia snažiť...
Este su aj taki, co sa tak trochu votru a zoberu napriklad nakupny vozik, ze akoze pomozu, ked si dovykladas nakup a vypytaju si este drobaky a ked nemas, tak presne ako scarinko pise, ci nemas gastrac. Minuly tyzden som takych stretol v lidli v Ruzovej doline v BA. Traja sa obsmietali okolo vozikov a potom sa rozprchli po parkovisku a pytali si od ludi peniaze.
Nas byvaly sused, ktory sa zial stal bezdomovcom, lebo po smrti jeho matky vodil domov kadejake individua, zacal predavat casopis Cesta, abstinoval, prestal fajcit atd. a stale pri obchode stal a ludom odopinal voziky s palickou od nanuku, ked videl, ze nevedeli najst drobaky alebo zeton Nevidel som ho uz niekolko rokov, tak neviem co sa s nim stalo. Bol to taky typ nie velmi priebojneho cloveka a mozno aj preto skoncil ako skoncil.
Alojz Hlina raz niekde povedal taku fajn myslienku - ked ho nejaky clovek bez domova poprosi o peniaze, tak mu povie, ze pod, dam ti robotu, zarobis si sam. Su taki, ktori idu, ale velka cast nechce...
Raz sa mi stalo, ze odomna bezdak specificky vypytal jedlo. Kupil som mu najvacsiu bagetu aku mali v potravinach, bol z toho uplne nadseny. Ale inak vzdycky pytaju peniaze a tych ignorujem. Celkom tomu pomohol covid. Drobne pri sebe nenosim takmer vobec a tak ani nemam co dat.
Minule som stretol poliaka v Ostrave. Pytal odomna "kacky". Na odpoved, ze mam len eura sa mu roziarili oci, ze mu to nevadi, ze poliaci aj eura aj dolare beru
Však ale on si nepýta sociálne dávky. Jemu to dávajú. A prečo by nemal pýtať od iných, keď na to má gule? On to berie, že je to jeho "práca" - spôsob obživy. A "pracujúci" od teba pýtať nebude.
Každý si dovolí len toľko, na čo má gule.
Skús si predstaviť seba jak si pýtaš peniaze od ľudí...
Boli aj situácie, keď som si ja musel pýtať (aj viackrát) výplatu a necítil som sa pri tom nejak komfortne a pritom to boli peniaze, ktoré som už odrobil...
Z moralneho alebo z legislativneho hladiska?
Keby takyto clovek vystavoval danovy doklad a nasledne tento prijem priznaval v danovom priznani, je to nezakonne? Pod aku volne ohlasovanu zivnost by to mohlo spadat?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Netvrdim, ze nikdy nejdem po chodniku,ale urcite nebudem pretekat/kluckovat v rychlosti medzi chodcami/jazdit so sluchadlami/vliect sa na cervenu, atd
Postihovat, ine (podla mna) nepomoze.
Cize BMG invest a Horizont Slovakia je vlastne ok a tie prachy su ich a nemali by ich vobec sudit 😁
BMG a Horizont je iná rozprávka, nepostavili si biznis na ľútosti ale na ľudskej chamtivosti sklbenej s nevzdelanosťou a preto tam skončilo asi dosť peňazí. Ako dnes Forex, XTB atď.
rovnaky princip
dalsi tu zobre uz niekolko rokov - niekto mu hodi 40 centov a uz ide s tiketom krivym krokom a vypulenymi ocami vsadit. ked mu povies - pod kupim ti jest tak ti vulgarne zacne nadavat
je mozne ze niekto peniaze naozaj potrebuje ale taketo zbierky na ulici ignorujem.
pytali prachy na jedlo, tak ze podte a kupime vam jedlo ake chcete
nieeeee on/ona chce len peniaze
tak to urcite bude na jedlo
pri tescu Lamac bola jedna co sme jej vzdy nakupili nejake potraviny aj bola rada, aj psika mala
potom si pamatam ze na vianoc sme stretli na parkovisku pri cintorine jedneho ktory bol rad aj za nejaku tycinku co som mal v aute tak som siel do najblizsieho obchodu, kupil som plnu igelitku potravin a veci co by sa mu hodili a vratil som sa tam mu to doniest. Ten bol tak stastny ako keby vyhral v loterii.
su taki a taki.
mali ste vidieť ten sklamaný pohľad
U nas chodia ze Nedas mi gastrac?
Nas byvaly sused, ktory sa zial stal bezdomovcom, lebo po smrti jeho matky vodil domov kadejake individua, zacal predavat casopis Cesta, abstinoval, prestal fajcit atd. a stale pri obchode stal a ludom odopinal voziky s palickou od nanuku, ked videl, ze nevedeli najst drobaky alebo zeton
Alojz Hlina raz niekde povedal taku fajn myslienku - ked ho nejaky clovek bez domova poprosi o peniaze, tak mu povie, ze pod, dam ti robotu, zarobis si sam. Su taki, ktori idu, ale velka cast nechce...
Minule som stretol poliaka v Ostrave. Pytal odomna "kacky". Na odpoved, ze mam len eura sa mu roziarili oci, ze mu to nevadi, ze poliaci aj eura aj dolare beru
Každý si dovolí len toľko, na čo má gule.
Skús si predstaviť seba jak si pýtaš peniaze od ľudí...
Boli aj situácie, keď som si ja musel pýtať (aj viackrát) výplatu a necítil som sa pri tom nejak komfortne a pritom to boli peniaze, ktoré som už odrobil...
Keby takyto clovek vystavoval danovy doklad a nasledne tento prijem priznaval v danovom priznani, je to nezakonne? Pod aku volne ohlasovanu zivnost by to mohlo spadat?