Taká možno uletená otázka... bolo by reálne pre študentov prejsť cez rok niektoré štíty, ktoré je možné absolvovať len s horským vodcom? Resp. ako finančne náročné to môže byť? Nemusí to byť hneď Gerlach, ale veľmi ma lákajú štíty, ktoré pre verejnosť nie sú až tak známe... tak by ma zaujímala tá finančná "náročnosť" pre takéto výšľapy. Nech viem, či je to reálne, alebo či ostať pri komerčných štítoch.
Taká možno uletená otázka... bolo by reálne pre študentov prejsť cez rok niektoré štíty, ktoré je možné absolvovať len s horským vodcom? Resp. ako finančne náročné to môže byť? Nemusí to byť hneď Gerlach, ale veľmi ma lákajú štíty, ktoré pre verejnosť nie sú až tak známe... tak by ma zaujímala tá finančná "náročnosť" pre takéto výšľapy. Nech viem, či je to reálne, alebo či ostať pri komerčných štítoch.
Tu niekto práve dopozeral na STV 2 Príbehy tatranských štítov
Horskych vodcov si vygooglis ale ceny vystupu na stity su sebe velmi blizke, vsetko sa hybe okolo 300-350€. Viac sa ale opalti ked idete viaceri lebo potom je tam priplatok relativne maly, napr. jeden clovek 300€, dvaja 330€ a 360€ tri osoby (nie vsade ale mozu brat 3och na lane).
Taky cenovy prehlad si mozes kuknut napr. tu: http://www.tatraguide.sk/cennik.html
Toto som popravde videl, ale neviem prečo som si myslel, že existuje niečo také ako "súkromní" vodcovia, ktorí majú potrebné papiere a vlastne cenníky 😀 tak aspoň som o niečo málo múdrejší 😀 ale ďakujem za informácie.
Návštevníci sa môžu na bicykli pohybovať na území TANAP-u za hranicami zastavaného územia obce po cestách I. II. a III. triedy, miestnych komunikáciách a po cykloturistických trasách vyznačených v zmysle normy STN 01 8028 Cykloturistické značenie (značka "C"). Na území ochranného pásma TANAP-u k tomu pribudli ešte účelové komunikácie.
Národný park predĺžil cyklotrasy niektorými dolinami. Poteší to najmä návštevníkov Bielovodskej doliny, kde sa cyklisti museli otáčať o krátkom úseku už pri horárni, hoci ide o najdlhšiu dolinu v Tatrách a bežne po nej jazdia lesnícke vozidlá. Po novom sa bude dať na bicykli vyjsť po horolezecké táborisko, kde končí lesná cesta.
Predĺžila sa aj cyklotrasa v Kôprovej doline, kde sa doteraz končilo pri Kmeťovom vodopáde, Bobrovecká dolina na oravskej časti Tatier k prístrešku pod Hrubým vrchom. Pribudla krátka cyklotrasa Javorovou dolinou po horáreň.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zišlo by sa zlikvidovať spúšť, ktorú tu zanechal Cumel40
Tu niekto práve dopozeral na STV 2 Príbehy tatranských štítov
Taky cenovy prehlad si mozes kuknut napr. tu: http://www.tatraguide.sk/cennik.html
(popradské a štrbské)
Návštevníci sa môžu na bicykli pohybovať na území TANAP-u za hranicami zastavaného územia obce po cestách I. II. a III. triedy, miestnych komunikáciách a po cykloturistických trasách vyznačených v zmysle normy STN 01 8028 Cykloturistické značenie (značka "C"). Na území ochranného pásma TANAP-u k tomu pribudli ešte účelové komunikácie.
Národný park predĺžil cyklotrasy niektorými dolinami. Poteší to najmä návštevníkov Bielovodskej doliny, kde sa cyklisti museli otáčať o krátkom úseku už pri horárni, hoci ide o najdlhšiu dolinu v Tatrách a bežne po nej jazdia lesnícke vozidlá. Po novom sa bude dať na bicykli vyjsť po horolezecké táborisko, kde končí lesná cesta.
Predĺžila sa aj cyklotrasa v Kôprovej doline, kde sa doteraz končilo pri Kmeťovom vodopáde, Bobrovecká dolina na oravskej časti Tatier k prístrešku pod Hrubým vrchom. Pribudla krátka cyklotrasa Javorovou dolinou po horáreň.
Viac info na :
https://hiking.dennikn.sk/ar/7543/navstevny_poriadok_tanap_u_nadalej_restrikcie_a_svetovy_unikat.html?ref=tit_c&rn=2
Mapa na webe hiking.sk: