ty uz si asi zvyknuty na pravidla na vsetko. ako aj dnesna mlada generacia uz potrebuje na vsetko zakony, znacky, zakazy, prikazy aby vedela co ma robit, ako sa chovat. na co nema pravidla nevie konat vlastnou hlavou spravne. kedysi to bola vychova slusneho spravania ktora ta naucila co mozes a co uz nie. dnes sa nevychovava - dnes sa zakazuje a prikazuje. a najnovsie buzeruje.
Gusto0 treba citat poriadne - taki myslitelia boli hlavne na Facebooku, ktori sa tvarili, ze ked na zjazdovke nie je znacka zakaz cyklistov, tak sa tam moze... a ta diskusia je v podstate len o tom, ze ci "mensie" porusovanie predpisov je v pohode alebo nie... a ked ano, kto posudi co je este v pohode a co nie...a to uz sme v podstate mimo temy, lebo podobnu diskusiu mozes mat v akomkolvek odvetvi...
Co s tyka toho mnozstva ludi, ja mam stale zafixovane, ze koncom 80-tych rokov byvalo v lesoch este viac ludi (aspon v okoli PN) na turistike, takze imho v tom ten problem nie je - problem je v tom, ze vtedy sa k sebe ludia spravali o malo ohladuplnejsie (spomienkovy optimizmus?:)...
cele tieto diskusie su grc (v skialpe tiez) - ludi ako sraciek, netusim ani kde sa vzali - v prirode sa pohybujem od decka ale kazdym rokom je to horsie. tlacime sa ako krysy v klietke kym sa nedohryzeme navzajom.
pozri si kto su traja najhlasnejsi hejteri sprasenia zjazdovky a bude ti jasne ze preco je to tak, aj ze je zbytocne to komentovat ...
to je k0k0t a nie cyklista. to ze ma niekto bicykel ho hned nerobi cyklistom. ano v tom momente ked sedi na biku no mimo neho je to fetak, zlodej alebo iny hulvat. Ale ano nazov tejto temy ich vystihuje
ja som taketo, uplne zbytocne spravanie zazil na jedinom Critical Masse, kde som bol. Tak nejak omylom sme tam s kamosom prisli, nejaky Oktober alebo November, ze sak prevezieme sa po meste.
Po 1/2 hodine cakania na soundsystem sa asi 10 sa ludi pohlo z SNP smer Eurova, zopar jedincov uzatvaralo krizovatky ako keby isli stovky kusov, zaberali dobre ze nie Sturovu aj v protismere.
Pre nas to skoncilo na semafore pri UK, kde by sa tych 10 ludi krase zmestilo pre bajkovym semaforom, ale premotinovany typek sa postavil na cestu a blokoval odbocovaci pruh doprava, na nabrezie. Stal tam sam. Potom prislo auto, pockalo a nasledne sa ho sofer opytal, ci sa sam nemoze posunut tak 50 cisel dolava/dopredu. Typek zacal ukazovat fakace a vykrikovat o pravach cyklistov.
Tak sme si povedali, za takyto cocotizmus sme uz moc stari, zabudli s nimi odbocit dolava pri Umelke (na cervenu) a isli sme si radsej zajazdit sami cez Stary most
Sice som sa nidy nepridal ale videl som ich asi 3x a stacilo mi to. Bolo to velmi podobne ako to co popisujes. V mojom pripade to bolo vzdy viac ludi, viac ako sto. Cast isla po chodniku vedla cesty, samozrejme pomedzi ludi. Ked skocila cervena tak mali v pazi a dlhy had cyklistov normalne dalej pokracoval na cervenu cez krizovatku. K tomu zaberali cely pruh cesty. A hlasna hudba myslim ze v aute pred nimi. Bolo to najvacsie nasieranie vodicov zo strany cyklistov ake som videl - uplne naschval a cielene.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co s tyka toho mnozstva ludi, ja mam stale zafixovane, ze koncom 80-tych rokov byvalo v lesoch este viac ludi (aspon v okoli PN) na turistike, takze imho v tom ten problem nie je - problem je v tom, ze vtedy sa k sebe ludia spravali o malo ohladuplnejsie (spomienkovy optimizmus?:)...
Nie, arogancia je na vzostupe a bude horsie.
https://www.biker.sk/65219/lyziarske-stredisko-litmanova-otvoria-na-den-iba-pre-bikerov-a-bude-sa-aj-pretekat-bikesnow-litmanova/
https://www.facebook.com/KRPZBA/videos/488303076207363/
https://www.facebook.com/KRPZBA/posts/1391445471277979
Po 1/2 hodine cakania na soundsystem sa asi 10 sa ludi pohlo z SNP smer Eurova, zopar jedincov uzatvaralo krizovatky ako keby isli stovky kusov, zaberali dobre ze nie Sturovu aj v protismere.
Pre nas to skoncilo na semafore pri UK, kde by sa tych 10 ludi krase zmestilo pre bajkovym semaforom, ale premotinovany typek sa postavil na cestu a blokoval odbocovaci pruh doprava, na nabrezie. Stal tam sam. Potom prislo auto, pockalo a nasledne sa ho sofer opytal, ci sa sam nemoze posunut tak 50 cisel dolava/dopredu. Typek zacal ukazovat fakace a vykrikovat o pravach cyklistov.
Tak sme si povedali, za takyto cocotizmus sme uz moc stari, zabudli s nimi odbocit dolava pri Umelke (na cervenu) a isli sme si radsej zajazdit sami cez Stary most