no..na jednej strane ...mate pravdu ...
ALE na druhej strane tu mame ešte "kamaráta" lykožrúta....
čo s nim ????...
ako si s nim poradí príroda ...??? sama ??? ... žije lese poškodenom kalamitov...
a množi sa množi sa množi sa ALE ...ked nema dostatok "potravy" ...presuva sa aj do noveho zdraveho lesa..... a to sa už stalo..... napadne ho....poškodí ....zničí.... a ked nebude mat ČO papkať ...
v tom momente si s ním príroda poradila....sama ... tzn "zdochone od hladu..."
len to ma jednu maličku nevýhodu JE PO LESE...kompletne
a potom už bude neskoro plakat nad rozliatým mliekom
ľahko sa ochranárom a hlavne "ochranárom" vyskakuje, ked nemaju žiadnu zodpovednosť, právnu ani materiálnu...ved čo ak sa niečo stane povedie tak sa stalo pomýlili sme sa
predpokladam že ste mali možnost stretnut sa poniektorí s "ochranarom" naprikad v lese ja ano...bud bol na motorke alebo aute a snažil sa mi vysvetlit...AKO poškodzujem prírodu bajkom a ako to nesmiem robit...
škoda reči....
každy extrem je škodlivý....a Tichá a Kôprova je ukážka zeleného extrému ( hlavne aby nám na budúci rok granty nezobrali)
tak, že podla mna ...čo je poškodene a hlavne napadnuté PREČ
a ostatného sa nik nesmie dotknúť
s tych popadanych stromov uz nic nehrozi jedine tak poziare lykozruty su uz davno prec niekde v zdravom lese ked chceli to drevo mali ho brat hned ked spadlo teraz uz je neskoro
No,ja som v prípade Národného parku za prirodzenú obnovu lesa,príroda si s Tým určite poradí aj sama.V Európe,ale aj inde je viac takých miest ktoré poškodila výchrica a nechali to na prírodu a tá sa s tým krásne vyrovnala sama,tak ako to bolo po celú existenciu zeme.Tu by som chcel podotknúť,že lykožrút tu existuje už veľa tisícročí a nejak sa mi nezdá,že by požral všetky lesy Najväčšia ničoba na zemi je práve človek so svojou nenažranosťou a túžbou po peniazoch,bohatstve a moci. Práve ten ju najviac devastuje a vo svojej zaslepenosti spôsobuje najväčšie škody s ktorými sa má problém vyrovnať
2tecumseh: myslim, ze toto je nazor, s ktorym sa mozem stotoznit. Vdaka za pomerne presne vyjadrenie toho, co som chcel napisat, len som cakal, kto tak spravi za mna.
Presne tak, prirodzená obnova lesa a fauny by mala byť na prvom mieste.
Obhajujú sa premnožením škodcov a pod. hávede, ale tak ako to už niekto predo mnou napísal, lesy, škodcovia, víchrice, to všetko tu bolo dávno predtým ako...
Majú len strach že by sa ten posratý likožrút dostal do ich "lesíka" kde oni môžu ťažiť pre svoj biznis a to by asi nerozdýchali lebo by prišli o LOVE Tak prečo si neurobiť biznis s kalamitného dreva, zachránia akože les, aj ten svoj a ešte sa poriadne nabalia
no ...kalamitu v Tatrach vlastne priamo nepriamo spôsobil človek, (za drobného prispenia vetra) svojim zlým rozhodnutím a konaním, konkretne natvrdo presadenou teoriou vysadenia monokultury v Tatrách na mieste kde nikdy nebola, nemala a ani nebude mat opodstatnenie a to aj napriak dost tvrdým protestom lesoodborníkov v tom období....
a tu je vysledok.... ktorý zasa niekto bude zuby nechty bránit...a po čase opat niekto nový "mudrejší" príde s hláškou....
"no čo už... sa nepodarilo, to sme nemohly vediet" napríklad ja netvrdím že ludia dokážu viac ako príroda a ani som to nenapísal, ale na druhej strane zakrývat jednu chybu z minulosti dalšou sa mi tiež nepáči...
mimochodom tatranský les je umelo človekom vysadený..len tak na okraj
a len tak mimochodom nie som ani lesník ani obchodník s drevom ale ešte malá poznámočka na okraj ...keby nebolo "milovaných" lesníkov nemali by sme KDE na bajkoch chodit...po pralese by sa asi dosť tažko... a okrem toho priroda by sa s nami hned sama ......rýchlo vyrovnala .-) a možno aj porátala
ešte raz žiaden extrém nie je dobrý HOWGH
Ano tatranske lesy nie su povodne je tam vysadena monokultura smreka obycajneho co nebolo stasne riesenie ( podkorny hmyz, plytke zakorenenie porastu atd.) a co sa tyka Koprovej doliny v ramci ochrany ostatnych uzemi polomy vycistit ale ziadna nova tazba. Tot moj nazor
Ja osobne s ťažbou v Tichej a Kôprovej nesúhlasím. 3 roky po tom ako stromy padli sa zrazu tohto roku rozbehla ťažba, zvláštne..., a prečo nechcú lesy priznať ceny za vyťažené drevo mi tiež nejde do hlavy, a argumenty že nejde o peniaze ... neverím. Ide len o peniaze a skúšku ako na takýto zásah zareagujú ľudia resp. EU.
LL-Rád by som sa ešte vyjadril k tomu čo si napísal.Tatranské lesy boli síce pred 80 rokmi umelo vysadené človekom,čo bola práve tá chyba(monokultúra),ale pred tým tam predsa tisíce rokov rástli stromy ktoré tam nikto nesadil a boli by tam rástli zasa aj bez prispenia človeka. Nemám nič proti lesníkom,sám som chcel študovať pred 24 rokmi lesnícku školu,ale ako Nestraníckemu synkovi sa mi to nepodarilo,možno som tomu teraz aj rád lebo som si to predstavoval trocha inak ako to funguje.Píšeš,že nebyť lesníkov nemalo by sa kadiaľ na bikochchodit,ale ved´tu sa hovorilo o národnom parku Tichej a Kôprovej doline nie o hociakých lesoch ,aj ked´aj tam by bolo potrebné aby po ťažbe sa dalo po chodníkoch prejsť a nie aby si si tam išiel hnáty vylámať S tým že žiaden extrém nieje dobrý plne súhlasím.HOWGH
ja nerozdelujem les na "hocijaký" a chranený tatranský, fatranský, ...
bud sa spravaš v lese slušne alebo nie...a ja sa snažím slušne...
ale to zasa neznamená že to čo robí tzv: "extrémny zelený taliban" ... robi LEN s presvedčenia...
v mnohých prípadoch je to zasa žiaľ LEN a LEN pre peniaze...
a možem ti povedat že je to pre (niektorých) celkom slušný biznis
ľahko sa totiž vyskakuje bez právnej a finančnej zodpovednosti....
a to je presne prípad týchto ľudí.... velmi dobre to vedia.... a su v tejto oblasti nepostihnuteľní...a preto sa to niekedy PRUDKO zneuživa....
aj v Tichej a Kôprovej bola mládež, ktorá ani poriadne nevedela kde je a o čo ide....
a ešte jedna celkom posledná poznámočka...bez prispenia človeka by tam (v Tatrách) iste bol nejaký les ..... ale asi tak 15tina toho čo tam bolo pred kalamitou...priroda potrebuje velmi dlhý čas...na to aby spamatala a Tatry su priliš male na to aby sme čakali 250 rokov ... lebo každých cca 50 - 80 sa objavuje nová kalamita...žial
mas presne taky slovnik ako ta lesnicka sebranka, urcite kazdy z tych ludi /zelenych talibancov/ dostal aspon 10 litrov za ucast. Kazdu z tych organizacii mozes zalovat, nerozumiem o akej nedotknutelnosti teda hovoris. Dokonca sa to uz aj deje, odkial maju lesnici mena a adresy ochranarov si mozme domysliet.
náš v tom chaos asfaltový
žalovat možeš fyzicku osobu ... za to, že niečo urobila, čo nemala nesmela, bola niekde kde nemala a nesmela byt a tým sposobila niekomu škodu....
ale nedá sa žalovať žiadna ochranarska organizacia...
že, (priklad) presadi zákaz postavenia zachytnej hradze ..aj ked je dôvodny predpoklad ... že bez tejto môže dôjsť ... k povodni....
a k tej povodni OZAJ dôjde a táto spôsobí škodu...
len tolko som ti chcel polopatisticky...
ja som nepovedal, že niekto z nich dostal nejaké prechy za to, že tam boli.... netušiaci určite nie.... akurát ich tam zviezli zo slovenska, ako onehdaj vozili dôchodcov na Pasienky na prejavy NAJvačšieho...
prachy (GRANTY) sa delia inde - určite nie pred TV ...
a žije sa z nich niekomu celkom slušne...
dôležite je hlasno kričat.. o hocičom...
osobne nemozem posudit nakolko su ochranari z "Vlka" momentalne zmanipulovany,ale kedze som sa v mladosti pohyboval aj v tychto kruhoch,tak vsetko vtedy fungovalo na baze dobrovolnosti...a myslim,ze je dobre ze poukazali na to skor,nez sa odtial nevytazilo vsetko drevo...
ok beriem, nespravne som sa vyjadril. Lesnici vyzvali ochranarov na zacvakanie udajnych skod, myslim, ze je daleko horsie ak budu nieco chciet priamo od teba ako ucastnika, ako od niektorej z tychto oraganizacii. Narazal som na informaciu, ze kazdy protestujuci dostal vyzvu na uhradu s konkretnou sumou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ALE na druhej strane tu mame ešte "kamaráta" lykožrúta....
čo s nim ????...
ako si s nim poradí príroda ...??? sama ??? ... žije lese poškodenom kalamitov...
a množi sa množi sa množi sa ALE ...ked nema dostatok "potravy" ...presuva sa aj do noveho zdraveho lesa.....
a to sa už stalo..... napadne ho....poškodí ....zničí.... a ked nebude mat ČO papkať ...
v tom momente si s ním príroda poradila....sama ... tzn "zdochone od hladu..."
len to ma jednu maličku nevýhodu JE PO LESE...kompletne
a potom už bude neskoro plakat nad rozliatým mliekom
ľahko sa ochranárom a hlavne "ochranárom" vyskakuje, ked nemaju žiadnu zodpovednosť, právnu ani materiálnu...ved čo ak sa niečo stane povedie tak sa stalo pomýlili sme sa
predpokladam že ste mali možnost stretnut sa poniektorí s "ochranarom" naprikad v lese
škoda reči....
každy extrem je škodlivý....a Tichá a Kôprova je ukážka zeleného extrému ( hlavne aby nám na budúci rok granty nezobrali)
tak, že podla mna ...čo je poškodene a hlavne napadnuté PREČ
a ostatného sa nik nesmie dotknúť
mimochodom...aj napr. žltačka tu existuje X rokov.....
Ja zas nemam rad tych, co si myslia, ze dokazu vsetko lepsie, ako priroda sama. Vysledky vidiet vsade dookola.
Obhajujú sa premnožením škodcov a pod. hávede, ale tak ako to už niekto predo mnou napísal, lesy, škodcovia, víchrice, to všetko tu bolo dávno predtým ako...
Majú len strach že by sa ten posratý likožrút dostal do ich "lesíka" kde oni môžu ťažiť pre svoj biznis a to by asi nerozdýchali lebo by prišli o LOVE
a tu je vysledok.... ktorý zasa niekto bude zuby nechty bránit...a po čase opat niekto nový "mudrejší" príde s hláškou....
"no čo už... sa nepodarilo, to sme nemohly vediet" napríklad
ja netvrdím že ludia dokážu viac ako príroda a ani som to nenapísal, ale na druhej strane zakrývat jednu chybu z minulosti dalšou sa mi tiež nepáči...
mimochodom tatranský les je umelo človekom vysadený..len tak na okraj
a len tak
ešte raz
žiaden extrém nie je dobrý HOWGH
http://www.bayerisch-eisenstein.de/cz/frame_sehenswuerdigkeiten.html
bud sa spravaš v lese slušne alebo nie...a ja sa snažím slušne...
ale to zasa neznamená že to čo robí tzv: "extrémny zelený taliban" ... robi LEN s presvedčenia...
v mnohých prípadoch je to zasa žiaľ LEN a LEN pre peniaze...
a možem ti povedat že je to pre (niektorých) celkom slušný biznis
ľahko sa totiž vyskakuje bez právnej a finančnej zodpovednosti....
a to je presne prípad týchto ľudí....
velmi dobre to vedia.... a su v tejto oblasti nepostihnuteľní...a preto sa to niekedy PRUDKO zneuživa....
aj v Tichej a Kôprovej bola mládež, ktorá ani poriadne nevedela kde je a o čo ide....
a ešte jedna celkom posledná poznámočka...bez prispenia človeka by tam (v Tatrách) iste bol nejaký les ..... ale asi tak 15tina toho čo tam bolo pred kalamitou...priroda potrebuje velmi dlhý čas...na to aby spamatala a Tatry su priliš male na to aby sme čakali 250 rokov ... lebo každých cca 50 - 80 sa objavuje nová kalamita...žial
žalovat možeš fyzicku osobu ... za to, že niečo urobila, čo nemala nesmela, bola niekde kde nemala a nesmela byt a tým sposobila niekomu škodu....
ale nedá sa žalovať žiadna ochranarska organizacia...
že, (priklad) presadi zákaz postavenia zachytnej hradze ..aj ked je dôvodny predpoklad ... že bez tejto môže dôjsť ... k povodni....
a k tej povodni OZAJ dôjde a táto spôsobí škodu...
len tolko som ti chcel polopatisticky...
ja som nepovedal, že niekto z nich dostal nejaké prechy za to, že tam boli.... netušiaci určite nie.... akurát ich tam zviezli zo slovenska, ako onehdaj vozili dôchodcov na Pasienky na prejavy NAJvačšieho...
prachy (GRANTY) sa delia inde - určite nie pred TV ...
a žije sa z nich niekomu celkom slušne...
dôležite je hlasno kričat.. o hocičom...