CraObs napísal:
33€ je pokuta jak svina teda.. maly je len doudierany a zlaknuty? alebo ma aj daco od psa?

pes ho nastastie nekusol. policajt hovoril keby mal nejake vaznejsie zranenia tak to pojde na sud. nech savsetko zahoji ale som si isty ze bude mat traumu, neviem na ako dlho ale bude mat.
15.06.2017 - 20:50:19
00
Obavam sa, ze strach zo psov sa v pripade malych deti hoji ovela dlhsie ako zlomena noha ci kusnutie. Nozno by bolo vhodne dieta co najskor kontaktovat s vhodnym psom aby co najskor zla skusenost nahradila dobru. Nemusi to byt hned kanisterapia staci mierumilovny pes.
16.06.2017 - 09:14:47
03
to hej, na strach zo psov je najlepšie kúpiť si psa :)
16.06.2017 - 09:45:15
00
Teraz dám jednu príhodu z opačnej strany. Náš prvý Hugo bol 2,5 kg jorkie, ktorý mal tú smolu, že na ktoromsi splave M. Dunaja ešte ako šteňa radostne pobehoval pomedzi deti až do momentu, keď si myslel, že kamarátova dcéra ho ide pohladkať. Namiesto toho ho chytila za uši a zdvihla ho do vzduchu za zvukov zúfalého skučania a pišťania ho držala kým jej chudáka psíka niekto nevytrhol z rúk. Od toho momentu utekal pred malými deťmi a určite by na seba nedal siahnuť dieťaťom vo veku 3-4 roky. Keď sa k nemu blížilo dieťa tak už na 2 metre výstražne vrčal a pri pokusoch o hladkanie cvakal vycerenými zubami.

Mini jorkšír je veľká atrakcia pre malé deti, preto sme ho mali v takom prostredí na vôdzke a upozorňovali rodičov detí, že Hugo sa bude pred dotykmi dôrazne brániť. Ale raz sa nám stalo, že rodičia upozornenia ignorovali a nechali ich decko doliezať za Hugom, ten ceril zuby, vrčal a radšej sme ho brali na ruky. Boli sme v bufete, jedli sme a uviazaný Hugo nám sedel pod lavicou. Napriek 4 predchádzajúcim upozorneniam sa chlapček nenápadne pritmolil zozadu a začal siahať na psa, ktorý sa bránil a dieťa uhryzol. Až dovtedy si tí rodičia hádam mysleli, že čo už len taký maličký psík môže urobiť, ale upozorňujem, že aj jorkie má v prípade potreby poriadny hryz. Nejednalo sa o vážne zranenie, ale objavila sa kvapka krvi.

Zažili sme potom krik a nenávistné pohľady rodičov, ale môj náhľad je v tomto ohľade jasný - nielen psa musíte mať pod kontrolou, ale aj svoje dieťa. Niekto by mohol navrhnúť, aby som nasadil na neagresívneho psa náhubok, ale to už poviem jasne: fuck off, držte svoje decko od môjho psa na dištanc a garantujem, že môj pes nikoho nebude naháňať, no pred pokusmi o dotyky sa bude brániť.

Dnes už máme Huga 2 a ten len na každého vrtí chvostom a nechá sa hladkať a spôsobuje u ľudí vytrženie. Tiež by som chcel dodať, že ho veľmi radi hladkajú aj krásne slečny a dámy, ktoré by sa asi hodili do inej (obrázkovej) témy...

Prílohy:

IMG_0921.JPG
IMG_0921.JPG 551.35 KiB thumb_up0thumb_down

16.06.2017 - 10:34:43
05
Pali65 napísal:
Teraz dám jednu príhodu z opačnej strany. Náš prvý Hugo bol 2,5 kg jorkie, ktorý mal tú smolu, že na ktoromsi splave M. Dunaja ešte ako šteňa radostne pobehoval pomedzi deti až do momentu, keď si myslel, že kamarátova dcéra ho ide pohladkať.


vidis, keby si ho mal na voditku a nebehal by navolno tak by sa to cele nestalo lebo by si to decko vedel stopnut. takze keby si sa o svojho psa staral ako sa mas tak by nemal traumu v buducnosti.


obvious trolling keby to nahodou niekomu uslo ;)
16.06.2017 - 12:21:22
03
Pali65 napísal:
Zažili sme potom krik a nenávistné pohľady rodičov, ale môj náhľad je v tomto ohľade jasný - nielen psa musíte mať pod kontrolou, ale aj svoje dieťa.

a napr videl si už dakedy rodičov po deťoch zbierať? :lol: budú húkať aby si so psom ani nechodil okolo ihriska a vzápätí ho chytia na ruky a rovno vedla bránky či plotu ho nechajú vyložiť čo potrebuje :tmi:
ono medzi malým deckom a psom nie je zas tak priepastný rozdiel ohľadom pohybu vonku, akurát jedno sa viac toleruje než druhé..
16.06.2017 - 12:28:01
00
rozumiem a chapem tvoju nespokojnost ale moj syn ho nesiel pohladkat, neproblizoval sa k nemu a on ho ani nevidel. proste ten pes na neho vyskocil. Inak policajt povedal ze keby sa to stalo jemu tak ze by kopol do psa a majitelka ze tak by ste do neho kopli. no a co...
16.06.2017 - 13:42:53
00
Ja som nereagoval na tvoj príspevok, skôr len voľne konverzujem. Nedávno napadla Huga 30kg sučka, ktorá sprevádzala rodinku, mali ju pustenú navoľno a nijako nereagovala na rastúce vrešťanie majiteľky. Takže je to o tom, že treba mať pod kontrolou všetko, čo patrí k tebe.
16.06.2017 - 14:20:46
01
Pali65 napísal:
Ja som nereagoval na tvoj príspevok, skôr len voľne konverzujem. Nedávno napadla Huga 30kg sučka, ktorá sprevádzala rodinku, mali ju pustenú navoľno a nijako nereagovala na rastúce vrešťanie majiteľky. Takže je to o tom, že treba mať pod kontrolou všetko, čo patrí k tebe.


ano suhlasim, ale mal byt na voditku a moj syn bol odomna cca 10 metrou a nemyslim si ze by som jeho mal mat pri nohe ako psa.
16.06.2017 - 14:25:03
01
Moji psíkovia vedia chodiť pri nohe, v tomto prípade Hugovi práve pomohlo, že mohol zareagovať a vyraziť na útek a bežal v kruhoch okolo mňa. Následne som robinzonádou zložil útočiacu sučku k zemi, pretočil na chrbát a spacifikoval som ju stlačením krkovice. Keby okamžite "nesklapla", dopadla by horšie.

Dobrá vec je, že odvtedy ju majiteľka vodí všade uviazanú.
16.06.2017 - 14:31:11
00
Vies Pali keby kazdy majietel psa a tak isto rodic robili vsetko co maju aby sa nikomu nic nestalo tak tu nezalozim takuto temu. stale budem apelovat na to ze ak je majitel psa medzi ludmi ma byt na voditku a ak je mimo ludi a vie ze havo nebude uteka za vsetkym co sa pohne tak nech ma aj on volnost a samozrejme ze rodicia nech nenechavaju deti hladkat cudzich psov ked nevedia co su to zac.
16.06.2017 - 14:40:33
02
lubor1 napísal:
Obavam sa, ze strach zo psov sa v pripade malych deti hoji ovela dlhsie ako zlomena noha ci kusnutie. Nozno by bolo vhodne dieta co najskor kontaktovat s vhodnym psom aby co najskor zla skusenost nahradila dobru. Nemusi to byt hned kanisterapia staci mierumilovny pes.



dobry napad hned pojdem za kamosom co maju doma havika.
16.06.2017 - 14:41:38
00
DudySVK napísal:
ano suhlasim, ale mal byt na voditku a moj syn bol odomna cca 10 metrou a nemyslim si ze by som jeho mal mat pri nohe ako psa.

si jednoznacne v prave, len to nie je o voditkach ale kontrole.. syn je nornalny tak moze chodit navolno, nevychovane deti nech si drzia rodicia za ruku.. dajaky zmrd keby mi dnes agresivne vybehol na decko tak majitelka vresti po mne aby som mu neublizil, nie ja po nej nech si ho chyti..
keby tu bola ale tato tema 7 rokov dozadu pisem aj ja inak :) pred 7r. som si kupil moju australacku a musel sa naucit kontrolovat a predvidat nielen ju ale aj cudzich otravnych psov..
absolvoval som s nou aj stredny svatojursky marton myslim 2013 (samozrejme navolno), takze fakt nie kazdy pes je debil
16.06.2017 - 17:53:01
00
Čo sa týka psov je to o majiteľovi. Kedysi dávno keď som s bikom začínal som šiel u nás takou cestičkou (označená cyklotrasa) a v jednej zákrute na mňa zaútočil z boku za jazdy NO. Bolo to z kopca takže aj rýchlosť bola a riadne som sa rozflákal ... Svojou váhou ma ten pes vytlačil z chodníka a vrazil som do stromu. Niečo sa stalo aj psovi, lebo za kvílenia utekal do lesa. Kým som sa zbieral zo zeme kvôli bolesti a vyrazenému dychu som zaregistroval len poznámku majiteľa psa ktorý prebehol okolo mňa, ani sa len nezastavil a nespýtal sa, či mi treba pomôcť... tá poznámka bola "aspoň sa tu nebudeš viac je..ať !" Okrem dooškieranej polky tela som mal prasknuté rebro a celkom problém dýchať. Doteraz netuším kto to bol.
A na margo psov, sám vlastním fenu Kangala, čo je plemeno radené medzi bojové a nikdy sa nestalo, že by zaútočila či už len na psa, nie to ešte na človeka. Poslúcha na slovo, odvolám ju v akejkoľvek situácii (skúšal som na figurantovi, v lese keď nás skrižovala zver a pod.) no aj tak ju na frekventovaných chodníkoch vidím na vôdzke. Hlavne kvôli ľuďom ktorí robia paniku lebo je veľká. Takže ak zaútočí pes na ciklistu, bežca alebo nebodaj dieťa - v prvom rade treba príučku majiteľovi !!!!
27.07.2017 - 10:47:11
02
Niekedy to neni len o majitelovi.Moj sused mal staforda ktory bol vycviceny a vypadal byt v pohode.Bohuzial mal rakovinu a prepinalo mu.Raz skocil do mna bezdovodne a raz skoro do mojej dcery ale postavil som sa pred nu aby jej neublizil.
27.07.2017 - 11:42:02
00
keyboard_arrow_up