Budem hovoriť len za plemeno newfoundland, myslím, že za tých pekných pár rokov života s nimi som sa čo to naučil. U psov s výstavnými ambíciami sa skôr neodporúča robiť tento úkon, hlavne však preto, že nie je kedy (počas sezóny to nejde, srsť by nestihla dorásť) a mimo sezóny sa to nedá, pretože chladné a vlhké počasie nie je dobré pre väčší zástrih.
Keď pes nemá výstavné ambície, alebo je starší a nevýstavný ap., odporúča sa väčší zástrih raz za dva roky, hlavne u jedincov s náchylnosťou k “drôtovatejšej” srsti, mám tri feny, z nich táto jedna má túto predispozíciu od mala, napriek vyčesávaniu má sklony k dredom, a je dosť problematické rozčesávať v citlivých oblastiach (uši, intímne partie), hlavne keď si pes v týchto dňoch večer ľahne pod závlahu a leží tam až kým sa závlaha nevypne😊. A minimálne vãčší trimming sa hodí raz za čas u každého newfoundlanda. Poznám chovateľov, ktorí to nerobia vôbec, a sú takí, ktorí do toho idú každoročne s prvým teplým počasím.
V jej prípade to bolo nutné, zo zdravotno hygIenických dôvodov, po konzultácii s veterinárom, ako predpoklad lokálneho riešenia problémov na viacerých miestach.
Zall, škodiť mu to neškodí, pokiaľ zástrih nenaruší spodnú podsadu ( má termodynamickú funkciu), čiže pokiaľ niekto psa neoholí na hulváta na kožu. Takže tak.
Ja som dal uspat mojho rotvika asi pred mesiacom tiez po takmer 9 rokoch,mal rakovinu kosti na zsdnej nohe a behom tyzdna prestal takmer uplne chodit + sa zistilo ze ma nadory aj na slezine,s tymi diagnozami nemalo vyznam riesit operacie a pod,ja som si ale nepripadal ako zbabelec skor by som sa tak citil keby som to neurobil a nechal ho trapit sa a tahat nohy na sebou
Alergia prach pele roztoče. Potravinová alergia ( iba kačka a zemiaky) kontaktná alergia ( pracie a čistiace prostriedky) potraviny sa dajú riešiť aj keď sakra draho,no kontakt len kortikoidmi.
Tie síce fungujú len do určitého času, kedy imunita skolabuje. Toto si urobil sám, keďže shar peie nemajú prah bolesti, skrabu sa až do tepny. Celý byt od krvi, časti ucha vypadli na podlahu. Stále si vyčítam že som konal skratovo, nie racionálne :admin ak foto poburuje zmaž.to
Uf 😪 ten Tvoj pes mi utkvel v pamäti hneď pri prvej foto, čo si tu dal…
Ak sa dá, skús výčitky voči sebe vytesniť čo najviac. Určite ste k tomuto kroku dospeli dospeli po konzultácii s veterinárom, takže žiaden skrat to nebol, urobil si maximum, ako každý, pre koho je pes najlepší parťák a kamarát na celý život.
Poslednú službu, ktorú vieme svojmu štvornohému parťákovi poskytnúť je nechať ho uspať v pravý čas. Keď už nie je veľká nádej na uzdravenie a ešte sa moc netrápi. Nechať ju/ho odísť so psou cťou. Tiež som túto dilemu riešila a stresovala sa, či dokážem odhadnúť ten správny čas.
Ja mam tiez tuto skusenost a vela krat som sa zamyslel nad tym ci som to mal urobit a vzdy som dospel k tomu istemu zaveru, ze to bolo pre psa to najlepsie.
Hlavu hore. Určite to bolo ťažké ale správne rozhodnutie, ktoré ste doma dobre zvážili. Bolí to ale o to viac keď ide o člena rodiny. Dôverne poznám čo si popisoval v poslednom príspevku... Máme doma Sharpei-ku, už som ju sem aj dával. Tiež máme kopu diagnóz ku ktorým sa najnovšie pridala aj osteoporóza v pokročilom štádiu. Kostené výrastky na kĺboch hlavne predných nôh ale aj chrbtici a pod. Stáva sa nám že z jedného dňa na druhý krivká alebo celkom nebehá. Stačí zlý pohyb alebo zhoršenie a bude paralyzovaná. Ale žijeme každý deň naplno, okrem teda zvýšenej námahy tak sme vypustili dlhé prechádzky aj turistiky a nasadili kúry Alavisu. Dobiehame to trhaním plyšákov, škrabkaním a iným mojkaním a užívame si spoku. Toto leto sme oslávili 6 rokov. Z vlastnej skúsenosti po tragickej udalosti viem, že prázdne miesto po psíkovi vo vhodný čas zaplní opäť len 4nohý parťák.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zall
Budem hovoriť len za plemeno newfoundland, myslím, že za tých pekných pár rokov života s nimi som sa čo to naučil. U psov s výstavnými ambíciami sa skôr neodporúča robiť tento úkon, hlavne však preto, že nie je kedy (počas sezóny to nejde, srsť by nestihla dorásť) a mimo sezóny sa to nedá, pretože chladné a vlhké počasie nie je dobré pre väčší zástrih.
Keď pes nemá výstavné ambície, alebo je starší a nevýstavný ap., odporúča sa väčší zástrih raz za dva roky, hlavne u jedincov s náchylnosťou k “drôtovatejšej” srsti, mám tri feny, z nich táto jedna má túto predispozíciu od mala, napriek vyčesávaniu má sklony k dredom, a je dosť problematické rozčesávať v citlivých oblastiach (uši, intímne partie), hlavne keď si pes v týchto dňoch večer ľahne pod závlahu a leží tam až kým sa závlaha nevypne😊. A minimálne vãčší trimming sa hodí raz za čas u každého newfoundlanda. Poznám chovateľov, ktorí to nerobia vôbec, a sú takí, ktorí do toho idú každoročne s prvým teplým počasím.
V jej prípade to bolo nutné, zo zdravotno hygIenických dôvodov, po konzultácii s veterinárom, ako predpoklad lokálneho riešenia problémov na viacerých miestach.
Zall, škodiť mu to neškodí, pokiaľ zástrih nenaruší spodnú podsadu ( má termodynamickú funkciu), čiže pokiaľ niekto psa neoholí na hulváta na kožu. Takže tak.
Tak je. Neochladí, len mierne zlepší komfort bytia.
Tie síce fungujú len do určitého času, kedy imunita skolabuje. Toto si urobil sám, keďže shar peie nemajú prah bolesti, skrabu sa až do tepny. Celý byt od krvi, časti ucha vypadli na podlahu. Stále si vyčítam že som konal skratovo, nie racionálne :admin ak foto poburuje zmaž.to
Uf 😪 ten Tvoj pes mi utkvel v pamäti hneď pri prvej foto, čo si tu dal…
Ak sa dá, skús výčitky voči sebe vytesniť čo najviac. Určite ste k tomuto kroku dospeli dospeli po konzultácii s veterinárom, takže žiaden skrat to nebol, urobil si maximum, ako každý, pre koho je pes najlepší parťák a kamarát na celý život.