Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
dírer je hrdina len keď ide o jeho práva.to keď tam pozvali tú rusácko štbácku lúzu obhajujúcu putina tak ani necekol.
on si poplietol úlohu,redaktora a komentátora.
Nevieš mi upresniť, kedy tam bola tá lúza? Mám trojtýždenný archív. Vopred ďakujem. A vlastne, kto boli tí aktéri?
@laco Asi je to táto debata & 24.2, ale nie som si istý, lebo kktov nepozerám a ani som to nepozrel, ale Dírer tam nie je. https://youtu.be/EPX_dRyXZOQ
Zaznelo v nemeckej TV:
Myslite si, ze ked prestaneme dodavat zbrane, vojna skonci? Aj keby sa nahodou vedenie Ukrajiny vzdalo, vzdaju sa aj obcania, ktori hadzali Molotov koktail po russoch? Nie, prave nedodanim zbrani len vojnu predlzime!
Pár rokov medzi lietadlami, pilotmi vo mne vytvorilo takýto názor.
Pre Slovensko je nadzvuk zbytočný, vzhľadom na malú rozlohu. Bolo by prospešnejšie a ekonomickejšie zdielať vrámci NATINADS (ochrana spoločného priestoru) stíhačky so susedmi. Podzvukové letectvo by význam malo, ako podpora pozemných síl.
Vrtuľníky - áno, vzhľadom na členitosť terénu a rozlohu. Najlepšie univerzálne, ako Black Hawk, ktoré vedia byť použité ako bojové, hasičské, na evakuáciu. No aj takto, keďže máme agresívnych dementov v susednom štáte, je fajn mať čisto moderné bojové vrtuľníky, plus teda zvyšné Black Hawky a Mil-17 a 171 (Mil sú síce ruské, avšak na rozdiel od Migov, ich vieme servisovať aj modernizovať v LOTN v Trenčíne (či to robíme, je druhá vec ).
Nakoniec dopravné letectvo, tak ako máme rozumne kúpené Spartany - kargo armády, pri živelných pohromách...
Ako chceš vyhrať budúcu vojnu s maďarmi na podzvukoch?To si myslíš,že za nás budú bojovať česi,alebo poliaci?
pripravovať sa na vojnu s maďarmi.pokial tam ostane pri moci tento putinov xuj nič dobré nečakám.už malým maďarom tlačia do hlavy,že trianon je ich večná trauma ktorú treba raz zmeniť.
... kolko sekund trva prelet stihackou cez tieto naše pidistaty? (kludne aj podzvukovou...)
Mal by si aspon skusit pouzit zakladnu matiku ak si myslis, ze preletiet co i len 500 km podzvukovou rychlostou alebo rychlostou na urovni zvuku trva sekundy alebo desiatky sekund.
stacia 3 baterie patiot a 3 baterie nasams 3 a mozes ich mat aj celu letku . pre info 6 baterii zvladne vystrelit 432 rakiet v jednom okamihu, a mozes kombinovat PVO+ proti balisticke rakety mix. tu by sa skor jednalo o pozemny utok,ako vzdusny a tam tie bojove vrtulniky zohraju vyznamnu rolu, ak by feferoni chceli utocit (o com vlemi pochybujem,to by im muselo pekne drbnut na gebulu,kedze CZ+PL by asi dlho nerozmyslali,komu by isli na pomoc,ci feferonovi alebo slovakovi, TRIKI to su iba tvoje vasne,ktore tu rozduchavas zbytocne,poznam mrte madarov z nasho okolia,aj madarskeho a vsetci si tukaju na celo,ak sa jedna o nejaku trianonsku dohodu)
orbán je u slovenských maďarov výrazne populárny.to je proste fakt.všetko maďarské v maďarsku je super.
to čo hovorí o maďarsku Káčer je proste fakt a nie nejaké retro.
Mal by si aspon skusit pouzit zakladnu matiku ak si myslis, ze preletiet co i len 500 km podzvukovou rychlostou alebo rychlostou na urovni zvuku trva sekundy alebo desiatky sekund.
J toto su uz splechy na urovni FB tetusiek s kvetinkami v profile. Mdloby ma chytaju ked citam take hlody, ze naco nam to je ved F16 sa ani nedokaze otocit nad Slovenskom a radsej mali nechat miliardy prezrat ludi a dochoscovia mali mat kazdu blbost zadarmo.
Vazne, predstava, ze akekolvek moderne nadzvukove lietadlo lieta v beznom operacnom mode 2x rychlostou zvuku lebo sa to da je uplne scestne. 99% casu nepojdu ani na mil power co je najvyssi tah bez pridavneho spalovania. F16 sa spokojne otoci aj nad Sabinovom.
Nadzvukove letectvo ma svoje opodstatnenie a je uz na povazenou ci je pre nas vyhodnejsie si tu sluzbu zabezpecit vlastnymi silami alebo si patroling vzdusneho priestoru prenajat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
on si poplietol úlohu,redaktora a komentátora.
Nevieš mi upresniť, kedy tam bola tá lúza? Mám trojtýždenný archív. Vopred ďakujem. A vlastne, kto boli tí aktéri?
https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/vojna-na-ukrajine-t47408-375.html?hilit=Ta3
nech sa páči
https://www.youtube.com/watch?v=EPX_dRyXZOQ&ab_channel=JohnSpectator
https://youtu.be/EPX_dRyXZOQ
Edit: To máte na mysli, keď tam boli tí traja kkti? OMG. Dírer ich tom nepozval.
Čo tak Zuzana Martináková?
Myslite si, ze ked prestaneme dodavat zbrane, vojna skonci? Aj keby sa nahodou vedenie Ukrajiny vzdalo, vzdaju sa aj obcania, ktori hadzali Molotov koktail po russoch? Nie, prave nedodanim zbrani len vojnu predlzime!
Pre Slovensko je nadzvuk zbytočný, vzhľadom na malú rozlohu. Bolo by prospešnejšie a ekonomickejšie zdielať vrámci NATINADS (ochrana spoločného priestoru) stíhačky so susedmi. Podzvukové letectvo by význam malo, ako podpora pozemných síl.
Vrtuľníky - áno, vzhľadom na členitosť terénu a rozlohu. Najlepšie univerzálne, ako Black Hawk, ktoré vedia byť použité ako bojové, hasičské, na evakuáciu. No aj takto, keďže máme agresívnych dementov v susednom štáte, je fajn mať čisto moderné bojové vrtuľníky, plus teda zvyšné Black Hawky a Mil-17 a 171 (Mil sú síce ruské, avšak na rozdiel od Migov, ich vieme servisovať aj modernizovať v LOTN v Trenčíne (či to robíme, je druhá vec
Nakoniec dopravné letectvo, tak ako máme rozumne kúpené Spartany - kargo armády, pri živelných pohromách...
Ako chceš vyhrať budúcu vojnu s maďarmi na podzvukoch?To si myslíš,že za nás budú bojovať česi,alebo poliaci?
Len dodam, 2 veci: vsetko clenske staty NATO a kolko sekund trva prelet stihackou cez tieto naše pidistaty? (kludne aj podzvukovou...)
Vďaka za Naďa a Vipery.
to čo hovorí o maďarsku Káčer je proste fakt a nie nejaké retro.
J toto su uz splechy na urovni FB tetusiek s kvetinkami v profile. Mdloby ma chytaju ked citam take hlody, ze naco nam to je ved F16 sa ani nedokaze otocit nad Slovenskom a radsej mali nechat miliardy prezrat ludi a dochoscovia mali mat kazdu blbost zadarmo.
Vazne, predstava, ze akekolvek moderne nadzvukove lietadlo lieta v beznom operacnom mode 2x rychlostou zvuku lebo sa to da je uplne scestne. 99% casu nepojdu ani na mil power co je najvyssi tah bez pridavneho spalovania. F16 sa spokojne otoci aj nad Sabinovom.
Nadzvukove letectvo ma svoje opodstatnenie a je uz na povazenou ci je pre nas vyhodnejsie si tu sluzbu zabezpecit vlastnymi silami alebo si patroling vzdusneho priestoru prenajat.
K vetam o konflikte Madarmi sa nevyjadrujem.
https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1638969512568696833