Hellboy-papierova paska je uplne nevhodna.. pretoze sa skor odlepi ako roztrhne. Robi sa to tak ako pisal Roman.. Terciky.. a zameriava sa posun podla nich.
Marvin -toto uz urcite v poho neni.. 1.ide o pravdepodobne nosny stlp ,nie o stenu 2. Ta prasklina ma viac ako 1cm a je to viditelny dosledok napatia ktore prekrocilo medzu pevnosti tohto materialu.. predpokladam betonu.
Moj odhad pokial ide o beton je ze ide o tah. A ak je to murivo tak vodorovny posun.. ..len tolko k tejto teme
fuh, tak to vyzera zaujimavo. Vyzera to na stlp, zrejme vzper. Beton som mal sice uz davno a za 3. Ale v skratke ak je zvisly nosny prvok namahany excentrickym tlakom, dochadza k jeho vyboceniu. Toto nevyzera na nevinnu prasklinu omietky Na zakladne zistenie, ci sa prasklina zvacsuje urcite staci aj papierova paska s dobry lepidlom, nie je totiz elasticka a pri minimalnom tahovom napati sa pretrhne.
Tiez som mal beton aj pruznost uz davno, ale toto vzper nebude. To by musel byt strop dobrych 10 metrov vysoko. A v piatich metroch nad podlahou by bola dalsia trhlina ale 3x vacsia Skor si myslim, ze cast budovy v pravo od tohto miesta si "trosicku" sadla a stropna doska si potiahla vrch stlpu so sebou.
Marvin..to iste som napisal na vedlajsej strane.. pravdepodobne tah Nieco sa da vycitat aj z trhliny.. Napr tato ma ostre a hladke okraje ,puklina sa otvara najviac uprostred svojej dlzky=Tah. Keby slo o tlak boli by okraje rozpraskane rozdrvene alebo vypucene ,atd. ..
Keď už sa to tu takto rozmohlo.
Toto bude skôr tehlový pilier a tam stačí ak vznikne v priereze malá ťahová sila a už je prasklina na svete. Ťah mohol vzniknúť ak napr. pri nádstavbe zaťažili pilier excentricky (možno aj mimo prierez).
Vyzerá to ako fotka zo školy a tie je v dnešnej dobe v móde nadstavovať, ale podľa tohto jedného obrázku môžeme aj tak len polemizovať.
Z fotky to vyzerá, že na pravej strane, kde sa trhlina už skoro stráca, trhlina pokračuje kolmo dole a v úrovni parapetu pokračuje znova vodorovne. To podporuje tvoju teóriu o tehle.
K benzínovým určite nie ale hocijaký diesiel bez filtra pevných častíc? Neviem proste hocijaký diesel ktorý pri rozjazde dymí čiernym dymom ako keby začal horieť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Marvin -toto uz urcite v poho neni.. 1.ide o pravdepodobne nosny stlp ,nie o stenu 2. Ta prasklina ma viac ako 1cm a je to viditelny dosledok napatia ktore prekrocilo medzu pevnosti tohto materialu.. predpokladam betonu.
Moj odhad pokial ide o beton je ze ide o tah. A ak je to murivo tak vodorovny posun..
Toto bude skôr tehlový pilier a tam stačí ak vznikne v priereze malá ťahová sila a už je prasklina na svete. Ťah mohol vzniknúť ak napr. pri nádstavbe zaťažili pilier excentricky (možno aj mimo prierez).
Vyzerá to ako fotka zo školy a tie je v dnešnej dobe v móde nadstavovať, ale podľa tohto jedného obrázku môžeme aj tak len polemizovať.
btw. určite je to ťahom
a Octavka SDI, MPI alebo TSI .. ?