Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
Je to teda začiatok Fialkovej doliny.
K tým psom: zatiaľ na biku bez problemov, vždy štekajú.
Častejšie tade chodím ale pešo a som stretol toho väčšieho psa aj na voľno bez vodítka a náhubku aj s majiteľom a pes iba pozrel, dva krát štekol a nič. Takže si mal vtedy asi šťastie
to s tymi konarmi tam mate divoke tych smejdov dobit a zakopat u nas zasa robi problem zima , teraz ked napadol prvy sneh tak polamalo tolko stromov ze ani lesaci tade neprejdu s traktormi a farwardermi , inac po tej tazbe drewa kedysi nechavali lesaci cesty zahadzane konarmi co odrazali zo stromov ale teraz nasadili tazke forwardery ktore nielen porezu stromy a odkonaira ich ale aj radlicou upraiva cestu do parady
Tak pridám niečo aktuálne:
Prvá fotka je z 1.1.2010 - je to bočný chodník okolo plota základne. Snaha dať tie stromy preč bola samému márna, pretože boli veľmi ťažké. Čo znamená, že ten kto ich tam dal sa s tým musel dobre narobiť.
Druhá fotka je z 3.1.2010 - je to to krátke klesanie k výhliadke na Kobyle. Bolo to tam len tak hodené, nasleduje zákruta. Vidieť stopy naľavo toho kto to tam dal.
Neschvaľujem takéto činy, ale na druhej strane ich chápem. Keď si niektorý akože cyklista myslí, že je majster sveta, tak sa asi aj tak správa. Podľa mňa na turistických chodníkoch majú prednosť turisti a nie cyklisti, z toho vznikajú konfliktné situácie, ktoré tí druhí riešia aj takýmto spôsobom. Veľmi často som svedkom toho ako nejakí ****** na turistickom značenom chodníku, si to dávajú dole kopcom pomedzi turistov. Vidia, že tam sú nejakí ľudia ale ani slovo nepovedia, aby sa im tí turisti, ktorí sú im chrbtom a nevidia ich, vyhli. Následne ich tí super bajkeri len tak tesne obídu (čudujem sa že do nich nevrazia) a sú z toho asi celý vzrušení Je asi ťažké pre niektoré individuá povedať niečo v tom zmysle, "s dovolením" (poprípade zazvoniť) obísť turistov a následne povedať "ďakujem".
Toto bolo bolo myslené len na tých pár výnimiek, pretože verím, že väčšina tunajších cyklistov (mtb či cesta) s tým nemá problém.
Ja narozdiel od teba nechapem ani jednu z tychto skupin.Pokladat cez cestu polena,natahovat neviditelne droty ci zapichovat do zeme kliny,toto vsetko moze viest ku vaznym nasledkom a nieje to cesta ktora by mala nejaky zmysel.Je to len detinske robenie si napriek a toto nikdy nepochopim Sam clovek so si takto riesi komplexy sa v mojich ociach zhodi na uroven maleho dietata a s takym sa neda jednat ako s dospelym clovekom.
A toto je zase minimalne detinske,ale zle(ci pre niekoho dobre?) umiestnene poleno by mohlo tiez sposobit pekny crash...
Co sa tyka tych turistickych chodnikov,skor si myslim,ze by sa mali respektovat obe strany a apelovat na bikerov aj turistov aby sa navzajom respektovali a neohrozovali.
K tomu chodníčku okolo plota základne:
Na stromoch sú tam biele šípky a nedávno (1.1.) som si všimol, že na 1. strome na vrchole pribudol nápis "downhill". Čiže niekto si to tam označil a vozí sa... Či brvná súvisia s týmto faktom (tieto by som aj považoval za umelé prekážky na skákanie, to čo bolo minule, dá len zopár jedincov na fulloch 150/150 a vyššie ), neviem.
No a chodníček na označený vrchol je zaprataný v ostatnom čase skoro stále. To tam tí "ľudia" musia bývať alebo čo.
k tomu zapratavaniu..dnes som isiel hore na kobylu ale prv som narazil na prekazku na cervenej znacke smer kobyla ale niekde medzi chatickami a vysielacom od kv pri takej malej chatke u plotu a bolo to tam dane tak ze ani 150zdvyh ti nepomoze. dalsie som nasiel uplne hore na kobyle ked sa ide od zakladne k vyhliadke a bolo to dane tak ze kus dosky s klincami aby sa nedalo prejst potom tam boli este dalsie neake dreva..ja neviem ci to robi jeden clovek/skupina ale je to dost na roznych miestach .este byva aj na takej cesticke co sa napaja od dubravky k chatickam
To by bola ironia, keby sa na tom poranilo nejake male dieta na prechadzke s rodicmi. Alebo nejaky starsi turista co dobre nevidi. Alebo ich pes... Bajker akurat zalepi a ide dalej, ale pesiaci su ohrozeni viac. Ked to chcete riesit, tak treba podat trestne oznamenie ze ste si to ako turista vsimli a hotovo.
k tym klincom...no ono to asi bola neaka stara lavicka a tak tam ostali klince a boli zohnute nebolo to pravdepodobne spravene nato aby si dostal defekt bolo to tak ze sa nedalo ani prejst..ja som to otocil a presiel po tom lebo pod tym boli este dalsie konare.druha vec je keby niekdo skutocne daval taketo dosky s klincami..tak auuuc..to by bolelo hlavne chodcov.ale co neni moze byt lebo dreva vacsinov sa daju prejst. takze spomalia ale je to vzdy v usekoch kde sa neda ist nijako rychlo
Smutné. Tieto 2 prekážky stretnem na každom výjazde po kobyle (keď idem danou cestičkou). Zaujímavé, že sme ešte "ukladačov" (lebo 1 to byť nemôže, jedine nejaký Rambo) nestretli.
pravdu povediac chodim tade casto a pocas celeho roku a dost casto tam nieco byva a nikdy nejdem v tu istu hodinu a chalani jazdia aj vecer takze je to divne..ako keby to tam neaky duch daval a este nevdiel som nikoho ani inde...
Dnes som tu opäť narazil na pár driev na chodníku.
Tá moja druhá fotka post353259.html#p353259
to poleno som pre dvoma dňami odhodil a dnes tam bolo zase
Takmer po celej trase chodníka od brány základne hore na vrchol boli "starostlivo" poukladané kúsky driev, niektoré len do polky chodníka-asi aby to bolo zákernejšie pri jazde dole plus šmykľavý snehovoľadový podklad...
Čiže je to pre niekoho asi životný cieľ, to tam dávať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
K tým psom: zatiaľ na biku bez problemov, vždy štekajú.
Častejšie tade chodím ale pešo a som stretol toho väčšieho psa aj na voľno bez vodítka a náhubku
Prvá fotka je z 1.1.2010 - je to bočný chodník okolo plota základne. Snaha dať tie stromy preč bola samému márna, pretože boli veľmi ťažké. Čo znamená, že ten kto ich tam dal sa s tým musel dobre narobiť.
Druhá fotka je z 3.1.2010 - je to to krátke klesanie k výhliadke na Kobyle. Bolo to tam len tak hodené, nasleduje zákruta. Vidieť stopy naľavo toho kto to tam dal.
Neschvaľujem takéto činy, ale na druhej strane ich chápem. Keď si niektorý akože cyklista myslí, že je majster sveta, tak sa asi aj tak správa. Podľa mňa na turistických chodníkoch majú prednosť turisti a nie cyklisti, z toho vznikajú konfliktné situácie, ktoré tí druhí riešia aj takýmto spôsobom. Veľmi často som svedkom toho ako nejakí ****** na turistickom značenom chodníku, si to dávajú dole kopcom pomedzi turistov. Vidia, že tam sú nejakí ľudia ale ani slovo nepovedia, aby sa im tí turisti, ktorí sú im chrbtom a nevidia ich, vyhli. Následne ich tí super bajkeri len tak tesne obídu (čudujem sa že do nich nevrazia) a sú z toho asi celý vzrušení
Toto bolo bolo myslené len na tých pár výnimiek, pretože verím, že väčšina tunajších cyklistov (mtb či cesta) s tým nemá problém.
Co sa tyka tych turistickych chodnikov,skor si myslim,ze by sa mali respektovat obe strany a apelovat na bikerov aj turistov aby sa navzajom respektovali a neohrozovali.
Na stromoch sú tam biele šípky a nedávno (1.1.) som si všimol, že na 1. strome na vrchole pribudol nápis "downhill". Čiže niekto si to tam označil a vozí sa... Či brvná súvisia s týmto faktom (tieto by som aj považoval za umelé prekážky na skákanie, to čo bolo minule, dá len zopár jedincov na fulloch 150/150 a vyššie
No a chodníček na označený vrchol je zaprataný v ostatnom čase skoro stále. To tam tí "ľudia" musia bývať alebo čo.
Tá moja druhá fotka post353259.html#p353259
to poleno som pre dvoma dňami odhodil a dnes tam bolo zase
Takmer po celej trase chodníka od brány základne hore na vrchol boli "starostlivo" poukladané kúsky driev, niektoré len do polky chodníka-asi aby to bolo zákernejšie pri jazde dole plus šmykľavý snehovoľadový podklad...
Čiže je to pre niekoho asi životný cieľ, to tam dávať