táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Otvorím tému a vidím len balast na celú obrazovku telefónu.
Predtým bol hore posledný neprečítaný príspevok a nové pekne pod nim.
To mas dobre… vidis aspon cerstvy balast… ja otvorim toto vlakno a hodi ma na stranu 14. 🤪
Edit. Teras som skusil znova refresnut… strana 11. Asi dam sportku
Mas tam prispevok, ktory si nevidel, preto.
Prepac… ale to je dobra blbost. 5x dam refresh stranky a vzdy ma hodi niekam inam … lebo je totalny bordel v tom ako to uklada “uzasna” struktura fora. Tiez sem uz prestanem chodit. Zrejme aj objednavat skoncim. Budem si porovnavat ceny komponentov na cenyslovensko.sk. 🤪 kolko ludi vam totu musi este napisat, ze je to NOK? Drzim palce.
@Tecka ked prejdes do temy a kliknes na tlacitko "Najnovsie komentare", zobrazi ti to linearny pohlad na vsetky prispevky v teme. Tak ti to vyhovuje?
Robi to tak stale? Mozno to @rypo nahodil az po tvojom prispevku, ale malo by sa to spravat tak, ze:
- ak mas nieco v teme neprecitane, preskroluje ta to na neprecitany prispevok. Dalej mozes skrolovat a/alebo pouzit oranzovu sipku na najdenie dalsieho neprecitaneho prispevku.
- ak nemas nic neprecitane, preskroluje ta to na posledny prispevok na poslednej strane (ako v starom fore).
skoda ze sa ten extension neda dat aj do mobilu :-)
vrátil som sa tu po dlhšom čase popozerať čo je nového.
Po kliknutí na názov témy ma hodilo na posledné príspevky na poslednej strane, keď som prešiel na predchádzajúce strany, našiel som šípku.
Prečo som sa po kliknutí na názov témy nedostal na najstarší príspevok ktorý som nevidel?
Aký je postup aby som ho videl?
Teraz, keď pozriem stranu 17 tak tam šípku nevidím aj keď som tie príspevky ešte nečítal. Ako zistím kde je šípka? mohli by ste ju dať pod číslo stránky? Alebo dalo by sa s tým niečo urobiť? Mohli by byť tie posúvacie šípky dve? tam a späť?
Nezapamätal som si ktorá stránka bola posledná, keď som tu bol naposledy.
Mení sa číslo stránky, keď sa bujne rozkonári strom na predchádzajúcich stránkach?
EDIT našiel som teraz v strome konáre na ktorých prebieha zaujímavá debata, ako si mám označiť aby mi prišla notifikácia iba pre ten zaujímavý konár?
Díky.
Prisiel som do temy "Oplati sa", lebo mi na nej svietilo, ze tam su nove prispevky. Jedine co tam je nove su vymazane prispevky. :D
Vymazane a presunute prispevky by fakt nemuseli zostavat zobrazene, iba to zbytocne vytvara falosny dojem novych prispevkov a presuva temu na vrch ako aktualnu aj ked tam nic nove nie je. Naviac to zbytocne zabera miesto, zhorsuje prehladnost a treba scrollovat navyse.
Notifikacie stale nefunguju poriadne. Dnes ma to hodilo na 'novy' prispevok z 8.12. Druha dnesna notifikacia bola na prispevok zo vcera, ja som uz ale v teme bol (dokonca par minut predtym). Vcera ma to hadzalo na neexistujuce prispevky. Vsimam si to hlavne v teme Male Karpaty.
Je to uz viac ako tyzden od nasadenia zmien. Je uz nejaky plan kedy bude tato zakladna funkcionalita opravena?
V jednej teme, Ti, co kazia meno vsetkym cyklistom, vidim vsetky prispevky takto...teda nevidim
Ostatne temy OK
co som zle spravil??
Nápad pre lepšie grafické zobrazenie vnorených príspevkov a pochopenia ich následnosti.
Nedávno som si všimol pri komentároch na YT pre mňa pochopitelnejšie grafické zobrazenie pri vnorených komentároch. Nechcete sa inšpirovať?
Teraz taký problém. Otvorím tému napr: Ti, co kazia meno normalnym cyklistom a nezobrazujú sa príspevky, iba užívatelia a časy, ak mám nastavené 100 príspevkov na stránku. Ak iba 20, zobrazuje sa to normálne.
K vetveniu.
Vetvenie príspevkov sa dá defaultne nechať otvorené. Zobraziť sa da však na stránku iba 100 príspevkov. Ale aj keby to bolo 1000, zle sa hladajú nové príspevky, rozhádzané po viac stránkach, alebo o 50 príspevkov nižšie jeden nový medzi už prečítanými a hľadať v tom iba nový text, keď okolo je plno všeliakych ikoniek. Bikeforum ma na okraji aspoň taký pruh zobrazujúci neprečítané, príspevky sú narazené tesne pod sebou odelené rámikmi a v rámiku je všetko potrébné v jednom riadku.
Tu sú to len také malé ikonky, a oranžovo zvýraznených objektov je tam viac. Aj tá šipka a každá inak posunutá, niekedy aj v ďalšom riadku, ak je meno uživateľa dlhé. (zobrazenie na mobile) Hľadal som šípku nového príspevku za ikonkou a nebola tam. Až po dlhšom hladaní, som ju našiel v ďalšom riadku, hoci miesto tam ešte bolo. Sa ponáhlam a nie si oči vyočiť pri hľadaní. Kde kliknúť tučným palcom a zle prekliknem. Rolovanie bolo pohodlnšie.
Kliknúť vždy na posun o ďalší nový príspevok je dosť nepohodlné a zdĺhavé, a ujde mi zrak na iný riadok, než ak by boli tesne vedľa seba chronologicky všetky nové na konci a čítať to pekne ako knížku. Ako z pohľadu dlhodobého čitatela, tak aj nováčika, ktorý sa chce niečo spýtať.
Toto vetvenie je dobré akurát pre témy, kde sa v jednej rieši veľa vecí. Napr komentáre pod článkom, alebo netechnické témy. Fórum sa za tie roky formovalo do stavu, kde je málo technickych tém a v každej sa rieši kopu rôznych odlišných problémov a téma má 5000 príspevkov. Ak by sa každý iný problém riešil v ďalšej téme a nadšenec moderátor, (schopný s pamaťou na témy, či sa ten problém už niekde riešil) a s časom na hľadanie duplicitných tém, by pekne výstižne vždy upravil názov témy a pekne to roztrieďoval do podtém, bolo by to prehladné aj bez vetvenia. Nie že je téma plášte, tlmenie, alebo 1x pohon a rieši sa v jednej mix všetkého, hoci sú tam veľké odlišnosti. Ak ma zaujíma 1x12 XT, nepotrebujem zbytočne otvoriť tému kde pribudol príspevok a niekto aktuálne rieši 1x8 a dalšie 3 príspevky sú len súhlas alebo smajlík. Technické témy by mali byť taká wikipedia s rozcestnikom odkazov na jednotlivé témy, ako je na konci kuchárskej knihy zoznam receptov. Len na to by musel mať niekto chuť a čas stále sedieť na fóre a všetko dobrovoľne čitať.
Ešte aj hlavná stránka tém je rozdelená iba na 4 sekcie a ak chcem vedieť aký typ podtém sa v nej rieši, musím ju rozkliknúť a až potom zistím, že to nie je sekcia ktorú chcem a zase klikať naspäť.
Predtým to bolo prehladnejšie ako pre nováčika sa v tom rýchlejšie zorientovať kde sa čo rieši. Aj v hlavných sekciách by som chcel hneď otvorené vetvenie.
Pôvodná štruktúra fóra bola najlpešia, ak porovnávam voči akýmkoľvek iným fóram. Zvyknuť sa na to nedá. Za 17 rokov sa mi nepodarilo prekonať sa, že by iná štruktúra než php bb3 bola lepšia. Odborné fóra, ktoré majú tú štrukturu, to majú z pohľadu čitateľov lepšie, a moderovanie nebolo zložité.
Vyzera ze uz funguje to najdenie prveho neprecitaneho komentara po otvoreni temy. Pieskovisko som mal dlho neprecitane aj po opatovnom otvarani, teraz som skusil znovu a uz mi to naslo prispevok ktory zostaval predtym skryty
Relevantnost k politike je dych beruca👍🏻
Takto si kazit nedelu...
dlho bolo u mňa otrasným príkladom diskusného fóra bike-forum.cz (bez akejkoľvek štruktúry obsahu), ale táto zmena to suverénne prekonala. Začalo to pred časom infantilným palčekovaním ako v škôlke. Teraz tento vizuálny smog , vrátane ohníkov prekonáva všetko čo poznám na roky. Škoda , že neprebehla žiadna diskusia čo ľudia chcú a či takúto zmenu niekto vôbec potrebuje. Prípadne dať to ľuďom vyskúšať v paralelnom režime keď má záujem robiť pokusného králika a vychytávať tento polovičatý produkt. Úroveň príspevkov klesá, keď to porovnám napr. s weightweenies kde som roky registrovaný tak ich úroveň je o svetelné roky inde. K tomu predražený e-shop. Zostanem tu len z istej nostalgie a 90 % z času tu využijem radšej inak, Howgh :-)
Akože nechce sa mi to tu cele čítať ale prečo keď kliknem na posledný príspevok, tak napr. Teraz ma hodilo na tretiu stranu z 18tich kde mi ukazuje nový príspevok z 5.12. Odvtedy som túto tému navštívil niekoľkokrát a nikdy ma nesmerovalo na tretiu stranu...akože hrozný bordel 😆
ano roky takmer nemenné a výborné.
Jedna katastrofa vkladat viacero fotiek do prispevku z mobilu....nezoberie nejaku fotku, nahram znova...nie je mozne prispevok aktualizovat.
Trapim sa dobrych 20 minut, so starou verziou otazka minuty.
Pristihol som sa, ze forum coraz menej sledujem po tych zmenach. Asi som konzerva a tazsie nesiem taketo zasadne zmeny, ale snad sa to casom zlepsi.
Od nasadenia uprav zo vcera na dnes to vyzera na plne funkcny pohyb medzi neprecitanymi prispevkami v teme vratane vnorenych odpovedi aj na predchadzajucich stranach. 👍
Keď kliknem na najnovší článok tak ma odhlási. Keď dám späť tak som znova prihlásený.
ako clovek co ma rad fotky, chvalim velmi ich pridavanie, ale hlavne zobrazovanie. teraz mame inverziu a v teme male karpaty je radost prezerat si fotky. v tomto smere je to velmi prijemna zmena.
len sa stale nezobrazuju v profile/fotografie - to sa snad doriesi - otazka je, ci sa tam potom doplnia tie ktore sem medzitym boli nahrate?
Ešte sem napíšem podnet, ktorý opäť trápi asi len mňa. Síce ma celkom bavia podobné témy z prehistórie, praktickejší by ale pre mňa bol prehľad článkov. Nejak som si navykol, že na rozklikávanie článkov z notifikácii nemám čas (rozumej popri ekonomickej činnosti), a potom mi často ujdú aj také, ktoré ma celkom zaujímajú.
Bolo by mozne nejako zdruzit notifikacie tykajuce sa "lajkov" na prispevky/fotky? Za kazdy jeden palec hore mi pride samostatne upozornenie. Predtym to tusim bolo zdruzene - prislo jedno upozornenie a mal som tam napisane, komu sa prispevok alebo fotka pacili. Prechadzam si takto upozornenia a niekolkokrat sa dostanem na rovnaky prispevok - napr. vid screen, kde prve a tretie upozorňenie je k jednemu postu...alebo doplnit aspon o prispevok v akej teme sa jedna. Vdaka