táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Aky ma zmysel vetvit diskusiu, ked potom aj tak spravite funkciu, ktora sposobi ze clovek ma citat vsetko co v teme probudne? Aku to ma pridanu hodnotu oproti stavu, ked boli vsetky prispevky radene chronologicky, citovalo sa a scrolovalo? Teraz treba triafat jedno tlacidlo. Nedomyslene
@Rachela nebolo by prosím ťa možné zhustiť trochu obsah, alebo pridať nastavenie veľkosti textu? Stále som rozmýšľal, čo mi na tom vadí a v porovnaní s bike-forum.cz vidím na displeji mobilu omnoho menej textu. Tu sú hrubé medzery, odriadkovanie aj väčšie písmo. Druhá vec, čo by bola fajn, keby nové príspevky mali light orange podfarbenie pozadia miesto krpatej ikonky "nové"
Ahoj, preposlal som zodpovednej osobe na zvazenie.
Aj neprecitane temy by to asi este chcelo nejak extra zvyraznit, normalne mam niekedy problem rozoznat ci je to bold alebo nie. A este bola v starom fore dobra vizualna pomocka, ze kazdy druhy riadok bol podfarbeny sivou. Teraz je na PC vsetko len jedna velka biela plocha a tazko sa v tom orientuje ked sa nemaju oci o co opriet. Tie tenke ciary medzi nie su dostatocne vizualne odlisenie.
Pri tmavom rezime je to este markantnejsie (problem rozoznat bold). Precitana alebo neprecitana tema sa da rozoznat cez komentare, ale...
Súhlasím, podobný feedback o riadkovaní a veľkosti písma som tu pred pár dňami písal. Dokonca mi aj @cervo odpísal.
No dnes už ten svoj príspevok nájsť, lebo je to menej prehľadné ako by to malo byť 😅 náhoda?
Nové UX sa snaží byť strašne čisté modern a minimalistické, no ide to na úkor funkčnosti. Tu by sa to malo nejako komplexne prebrať.
Mne napr. prekáža, že text vo fóre je teraz iba na 50 % šírky obrazovky, vľavo je to ok, no vpravo sa strašne plytvá s bočným menu "podobné témy". To je úplne zbytočný panel, ak ho tu niekto potrebuje, zaradil by som ho úplne dole na koniec pod všetky správy vo fóre a tým pádom by sa text správ mohol roztiahnuť do priestoru.
Co sa tyka sirky textu - uz to tu bolo aj spominane, text tychto komentarov nemoze byt na celu sirku, je to pre citatela nepohodlne, oci ti ovela viac musia chodit po obrazovke. Odporucana sirka textu je cca 800px, coho sa drzime. Takze sa len snazime co najlepsie vyuzit zvysny "prazdny" priestor. Widget pre podobne temy je najlogickejsi (samozrejme v teme, ako je tato, to nie je uplne relevantne), casom tam planujeme spravit napr. prepojenie na relevantne clanky.
Tak ako aj pri starom fore, ak by som hladal svoj prispevok do nejakej velkej temy, kde odvtedy pribudli desiatky stran, isiel by som na svoj profil a tam hladal prispevok (https://www.mtbiker.sk/bikeri/mrkoubak/prispevky).
Keby som chcel nájsť príspevok v aktuálnej téme, je na to nejaký jednoduchý postup?
Dala by sa do vyhľadávania zaradiť možnosť hľadať v aktuálne zobrazenej téme?
Da - klikni na Hladat temu, prispevok hore v hlavicke a tam mas tlacitko "Vyhladavat v tejto teme" v tom popupe, co sa ti otvori.
Ale @rypo tu mam 2 pripomienky: v searchi by sme mohli dat autocomplete na vyhladanie uzivatela a zaroven ak zadam uzivatela v search forme, nepozadujme search string (napr. use case, ze chcem najst vsetky prispevky od @aJoN v tejto teme).
Dík.
Nedošúchal som až na koniec.
Dala by sa ikona na poďakovanie zmeniť zo srdiečka na veľké Ď?
To myslim, ze neprejde cez nase UX. Aj chlapi si musia zvladnut poslat srdiecka 😄
hetero iba pri transplantácii ;)
Ako funguju moje temy? Ak otvorim forum na pravej strane mam sekciu Moje Temy. Tuto sekciu mam "prisposobene". Ak kliknem na Moje temy tak to ostava prazdne.
Zda sa, ze ani ignor uzivatelov nefunguje. Aj po opatovnom pridani su prispevky ignorovanych viditelne.
Dakujem a drzim palce
Dal by sa zrusit ten spodny riadok na obrazovke - napr v predvolbach? Nemam velky telefon a berie mi to miesto.
Takto vyzera aktualna stranka tejto temy na mojom mobile. Realna informacia - nazov temy. Nic viac sa tam nezmesti. Vsetko ostatne treba rolovat.