Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Tieto tretry som skúšal aj ja. Nosím číslo 46, skúšal som číslo 46 a bola mi v tenkej ponožke trochu tesná. Síce mi predavač poradil, že by to tak malo byť, ale asi by som bral o pol čísla väčšiu. No nemám skúsenosť s tretrami, táto bola zatiaľ prvá a posledná na mojej nohe
Chcel by som v rámci reklamácii vymeniť tretry SCH-XC-61 za SCH-XC-70. Počul som,že 70-ky sú oproti 60-kám menej vzdušné (odvetrané). Má s tým niekto skúsenosť. Díky.
Potreboval by som trocha poradiť. Hľadám návleky na MTB tretry. Mám Shimano XC-50. Ide o to, že sú dosť odvetrané a pod 15°C v nich začína byť už zimno. Primárne hľadám niečo proti chladu, nemusia byť nepremokavé.
Návlekov je celá kopa a nejako sa v tom nevyznám.
Chcem vymeniť obyčajné pedále za SPD od Shimana MTBčkové...
Moja otázka na Vás, či ku nim ako k MTBčkovým môžem kúpiť tretry aj cestné, alebo by bolo ku nim vhodnejšie kombinovať MTBčkové ? A v čom je vôbec ten rozdiel medzi cestnými a MTB ?
Článok som si prečítal, no rozhodnúť sa a vybrať tie správne tretry podľa neho veru neviem... no mám ešte čas do do jari si vybrať Pedále, v tom mám jasno...MTBčkové no a či s klietkou, alebo bez závisí od typu tretier ako to skombinujem.
Moja otázka na Vás, či ku nim ako k MTBčkovým môžem kúpiť tretry aj cestné, alebo by bolo ku nim vhodnejšie kombinovať MTBčkové ? A v čom je vôbec ten rozdiel medzi cestnými a MTB ?
Doplním, že budú používané na asfaltke...
Mozes hocico... Ale co sa tyka funkcnosti, moze to byt celkom problem. Najma ked niekde zastavis, budes prenasat bicykel a pod. Ja som skor za opacnu vymenu. Mat MTB tretry aj na cestaku. Lepsie sa v nich chodi. Najma ak nosis bicykel napriklad po schodoch. Osobne si neviem velmi predstavit chodzu v lese v cestnych tretrach. Ak sa pytas na moznost namontovat tak niektore shimano tretry maju moznost namotnovat aj spd aj spd-l
No bude to na krosák...a budú to MTBčkové pedále či už s, alebo bez ochrannej klietky, to sa ešte rozhodnem Len sa asi ťažšie bude rozhodovať medzi tretrami MTB, alebo cestné fakt neviem, bude to moja 1. skúsenosť...Tá klietka okolo mechanizmu zapínania má vyslovene len funkciu jej ochrany v teréne pred kameňmi, prípadne inými nástrahami, alebo je to aj pre niečo iné ? A ešte či sa dajú kombinovať rôzne druhy MTB pedálov s rôznymi tretrami, samozrejme aby mali SPD systém jedny aj druhé Ja to bude používať len po ceste typu asfalt terén nie, ani lesné, poľné cesty ! Ďakujem.
Cirdeman to máš jednoduché rozhodovanie, ako si písal na krosák mtb-čkové pedále a jednoznačné aj mtb tretry, cestné majú inú platformu na iné väčšie cestné kufre, ktoré nie sú kompatibilné s mtb, ako napr. aj kufre niektorých značiek medzi sebou, ako nap. Shimano, Crank Brothers a iné, pokiaľ nemajú ten istý systém ako je SPD tak ti pasovať nebudú kufre značky s pedálmi inej, ale keď kúpiš rovnakú značku pedálov a kufrov- kufre sú pri nových pedáloch asi vždy ich súčasťou tam problém nebudeš mať. A či platformu alebo nie, by som volil aj podľa tretier a tvrdosti podrážky, tvrdšie XC tretry si vystačia s menšími - klasickými pedálmi bez klietky, ktorá má nielen ochrannú funkciu, ale aj lepšie rozloženie tlaku a lepší prenos energie, zjednodušene sa dá povedať, že pedále s klietkou, sú skôr vhodnejšie na ťažší terén a mäkšie tretry, tam má tá klietka väčší význam ako pri tvrdých tretrách
Ahojte chlopi
Potrebujem od vás radu . Doteraz som jazdil len xc ale v januari mi pride konečne vysnivany AM bajk. A tak som rozmyšlel že vlastne ake topanky a pedale naň dám. Do teraz som bol vtom že jednu sezonu skusim jazdiť na tom so svojimi xc tretrami a xc spdčkami.
Ale vtom som objavil tento inzerat http://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-tretry/283139/five-ten-maltese-falcon-mod-2015-vel-43-nove-nenosene.html
A teraz mam chrobaka či ich zobrať a kupiť flaty alebo spd s klietkou.
Alebo to mam skusiť v tych xc ?
Za mňa tieto tretry http://www.lyzarna-bruslarna.sk/product/xalp-enduro-iv-1#EUR 40 / 25,2 cm sú teraz v super akcii, aj keď tebe podľa tých čísel čo tam majú a pozeráš 43 tak nebudú,ale ak by mal niekto záujem, mňe sadli o číslo väčšie, teda rovnako ako pri Shimane...a pedále aspoň u mňa vyhrávajú CB buď Candy, prípadne Mellety e, ale tie už stoja celkom dosť
Ahojte,
kto mate skusenosti s tretrami FORCE dajte nejake info, ci su tie suche zipsy v pohode, neodlepuju sa, a hlavne ake maju cislovanie, ci tak ako shimano treba o cislo vacsie alebo rovnake cislo treba brat ako pri normalnej obuvi?
dakujem
PS: ak tu uz nieco bolo ohladom toho tak srry, nenasiel som odpovede
Tak dnes som si priniesol zo shopu FORCE MTB Free tretry. Veľkosť č.46. Odskúšané a sedia pohodlne. Nohu mám podľa merania 29,3cm dlhú a najväčšia šírka v mieste prstných kĺbikov nameraná 10,5cm. Force tabuľka udáva veľkosť č.46 ako 29,5cm na dĺžku, a sedia mi ako bežná obuv, resp. je možné sa orientovať aj podľa ich veľkostnej tabuľky. Čiže by som povedal, že jedna z tých širších tretier a vyšších. Môj problém je dosť vysoký priehlavok, ale tieto tretry sedia parádne, nič netlačí, priestor je aj na hrubšiu jesennú ponožku či jemný adjustment nejakou anatomickou vložkou. Spracovanie fajn v cenovej kategórií, suchý zips vyzerá dosť pevne robený, viacnásobne prešitý k základu, ale výdrž ukáže až čas. Podrážka je dosť tvrdá, takže nie vhodná na bežnú chôdzu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďakujem za radu.
http://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/tretry-a-obuv/mtb-tretry/force-mtb-free-tretry-fluo-cierna.html
Návlekov je celá kopa a nejako sa v tom nevyznám.
Mozes hocico... Ale co sa tyka funkcnosti, moze to byt celkom problem. Najma ked niekde zastavis, budes prenasat bicykel a pod. Ja som skor za opacnu vymenu. Mat MTB tretry aj na cestaku. Lepsie sa v nich chodi. Najma ak nosis bicykel napriklad po schodoch. Osobne si neviem velmi predstavit chodzu v lese v cestnych tretrach. Ak sa pytas na moznost namontovat tak niektore shimano tretry maju moznost namotnovat aj spd aj spd-l
Potrebujem od vás radu . Doteraz som jazdil len xc ale v januari mi pride konečne vysnivany AM bajk. A tak som rozmyšlel že vlastne ake topanky a pedale naň dám. Do teraz som bol vtom že jednu sezonu skusim jazdiť na tom so svojimi xc tretrami a xc spdčkami.
Ale vtom som objavil tento inzerat http://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-tretry/283139/five-ten-maltese-falcon-mod-2015-vel-43-nove-nenosene.html
A teraz mam chrobaka či ich zobrať a kupiť flaty alebo spd s klietkou.
Alebo to mam skusiť v tych xc ?
Dlho pozeram už tieto http://www.pearlizumi.com/US/en/Shop/Ride/Mountain/Men's/Footwear/Cycling Shoes/Men's_X-Alp_Launch_II/p/151160012FJ ale tolko nechcem do toho zas investovať to len keby nahodou najdem niečo v super cene.
kto mate skusenosti s tretrami FORCE dajte nejake info, ci su tie suche zipsy v pohode, neodlepuju sa, a hlavne ake maju cislovanie, ci tak ako shimano treba o cislo vacsie alebo rovnake cislo treba brat ako pri normalnej obuvi?
dakujem
PS: ak tu uz nieco bolo ohladom toho tak srry, nenasiel som odpovede
Čmeláka si nevšímajte. Snáď pomôže bombtrack