Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
chcem skusit tvrdsie ako mam teraz (ME4). podla recenzii niesu az tak tvrde a podrazka je stale guma tak ze sa v tom chodit da. sam som zvedavy ake to bude. shimano vozim od zaciatku lebo mi sedia. nechce s ami moc skusat ine znacky - na rychlo som prebehol ponuku a nevybral som si veru, aj ked tieto sa mi tiez moc nepacia.
Predošlu verziu ME7 som mal a za mňa je zapínanie úplne blato. Majú plastovú prezku riešenú opačne ako pri klasickom riešení, tj treba ju pri zapínani tlačiť nahor. Zlomila sa po pár utiahnutiach. Uznali mi reklamáciu za novú, tretry som predal známemu a jemu sa stalo to isté. Keby je kovová, tak nieje problém. Radšej suché zipsy ako toto.
XC702 mám v krásnej červenej farbe. Predné štuple som hneď menil za dlhšie, lebo boli tam len také symbolické. Áno podrážka a výčnelky /drapáky/ na nej sú taká guma, čo je dobré, čo sa týka gripu na tvrdom, ale zároveň si myslím, že menej odolné, ako napríklad na NW tretrách, kde sú tie výčnelky také viac plastové. Pri XC702-kách , mi už z niektorých tých výčnelkov časť chýba - nie obrúsením, ale odtrhnutím....
Tiež zháňam pohodlnejšie tretry, v ktorých sa bude dať aj normálne chodiť a nebudem mať prsty na kameň po jednom dni. Jazdí niekto Shimano EX700? Tuhosť 5, podrážka by niečo mohla vydržať, akurát ktovie či vydrží zvršok pri viacdennom bikepackingu v horších podmienkach. Mám Fizik Terra X3, v kt. som jazdil max. tyždeň, ale prišli mi na "omak" tuhšie ako spomínané XC702, t.j. riadne kopytá
to uz je skor na endurko. vsimam si na sebe ze sa tlacim v poslednom case skor smer gravel, jazdive tereny, sportovejsiu jazdu.
...tak alebo na castejsiu chodzu alebo na "svizne lahke lesne cesty"...?
ja mam ako XC702 tak aj tie ME7 (asi 2 roky cca 8k km) a na tazsie XC su fajn. ked treba chodit tak su istejsie, lebo maju viac pogumovanu tu karbonovu medzivrstvu. netykaju sa ma ani vyssiespominane "neduhy" a to tie upinacie pracky mam uz celkom kvalitne otlcene od sutrov, funguju stale bezchybne.
ked tak treba niekde vyskusat... n
doplnkova informacia: na XC701 som rozlamal podrazku na 3 casti (je velmi podobna ako na XC702)
u mna je to tak ze, co sa pritrafi si naplanujes trasu a nevies co tam je, co ta caka. ale po poloturistickych tretrach to budu prve sportove - zvedavost je silna.
Mate niekto dlhodobe skusenosti s XC902. Pozeram ze je na nich oproti XC901 o dost viac zdola odhaleny ten “zvsok” alebo ako nazvat ten vrchny material tretry.
Ked pozriem aku mam na XC901 doskriabanu v tych miestach podrazku tak si hovorim ze tie 902 nemozu vela vydrzat. Mate s nimi niekto viacrocnu skusenost? Idealne keby ste odfotili zospodu ako vyzeraju po dlhsom pouzivani. Dakujem
Je to najvyssia rada Shimano tretier take ultra lajtove papucky velmi pohodlne ale vela nevydrzia. Presne zo spodku sa ten material derie a trha moc na chodenie nie su. Mala tam byt tvrda guma nie taka pena...Este sa mi aj stupel na pate zlomil co je tiez extremne zle navrhnute...co za sudruha toto napadlo nechapem a ze to Shimano pusti ako by nemali recenzie od jazdcov... Pata podrazky ma byt v tvare U nie stuple. Vrchna cast tretry je ale super tam davam 10z10 aj vnutro tretry s vlozkou a tvarom mi vyhovuju len ta odflaknuta podrazka....ak ich totalne znicim uz pojdem do S-works tretier tam je podrazka spravne navrhnuta.
No ja to chcem na preteky a XCM trening, nie na nejaku all-mountain turistiku. Ale prave ak niekedy musim kracat, alebo dat nohu dole z pedala, tak to je vacsinou na tazkom kamenistom terene.
Takto vyzeraju moje XC901 po vyse 4 rokoch pouzivania. Za mna im davam 10/10, vydrzali super a su pohodlne ako papucka. Mam ale obavu ze XC902 nevydrzia tolko prave kvoli dizajnu podrazky.
Skusal som aj S-Works Recon 7. Na prsty miesta dost ale vnutro tej tretry je take viacej tvarovane, a tam som citil za ma to v strednej casti nohy tlacilo. A tiez jazyk je na nich taky dost tvrdy co tiez nebolo najpohodlnejsie. Nemate skusenosti ci to casom zmakne?
lubo_j
Mal som sphyre s tou mischelin podrážkou - rozpadla sa mi po roku - úspešne som ju vyreklamoval. Kúpil som si sphyre, ktoré sa už robia s inou podrážkou ( ultread) a tá je po troch rokoch vpohode. Je to ale tretra na jazdenie a kde tu chodenie a noha z pedála. Podrážku mám v rovnakom stave ako na foto do mirec 16. Som s nimi maximálne spokojný a kupim si ich znova.
Andy6
Dakujem pekne za fotky. Ja sa obavam trhania v tej vonkajsej casti, ktora nie je chranena podrazkou. Ale ak po 3 rokoch vyzeraju takto, tak je to asi v pohode
Tak dam aj ja za mna nič moc po roku takto. Nie som z tých čo chodia s bicyklom do kopca ale keď je treba na preteku niečo pobehnúť lebo je blato alebo brutal stojka tak pobehnem neodkráčam. Na jednej štupel KO musel som to zaliať sekunďakom na druhej rozrezanie v tom mieste ktoré sa bojíš nalepil som tam elektrikársku pásku. Ako pozerám nie som sám čo majú tu mäkkú časť už deravú od kamienka mne sa podarilo aj narezanie :/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://bike.shimano.com/en-EU/product/apparel-accessories/shimano-series-lsg-2023/SH-EX700.html
ja mam ako XC702 tak aj tie ME7 (asi 2 roky cca 8k km) a na tazsie XC su fajn. ked treba chodit tak su istejsie, lebo maju viac pogumovanu tu karbonovu medzivrstvu. netykaju sa ma ani vyssiespominane "neduhy" a to tie upinacie pracky mam uz celkom kvalitne otlcene od sutrov, funguju stale bezchybne.
ked tak treba niekde vyskusat... n
doplnkova informacia: na XC701 som rozlamal podrazku na 3 casti (je velmi podobna ako na XC702)
u mna je to tak ze, co sa pritrafi
Ked pozriem aku mam na XC901 doskriabanu v tych miestach podrazku tak si hovorim ze tie 902 nemozu vela vydrzat. Mate s nimi niekto viacrocnu skusenost? Idealne keby ste odfotili zospodu ako vyzeraju po dlhsom pouzivani. Dakujem
Takto vyzeraju moje XC901 po vyse 4 rokoch pouzivania. Za mna im davam 10/10, vydrzali super a su pohodlne ako papucka. Mam ale obavu ze XC902 nevydrzia tolko prave kvoli dizajnu podrazky.
Skusal som aj S-Works Recon 7. Na prsty miesta dost ale vnutro tej tretry je take viacej tvarovane, a tam som citil za ma to v strednej casti nohy tlacilo. A tiez jazyk je na nich taky dost tvrdy co tiez nebolo najpohodlnejsie. Nemate skusenosti ci to casom zmakne?
Mal som sphyre s tou mischelin podrážkou - rozpadla sa mi po roku - úspešne som ju vyreklamoval. Kúpil som si sphyre, ktoré sa už robia s inou podrážkou ( ultread) a tá je po troch rokoch vpohode. Je to ale tretra na jazdenie a kde tu chodenie a noha z pedála. Podrážku mám v rovnakom stave ako na foto do mirec 16. Som s nimi maximálne spokojný a kupim si ich znova.
Dakujem pekne za fotky. Ja sa obavam trhania v tej vonkajsej casti, ktora nie je chranena podrazkou. Ale ak po 3 rokoch vyzeraju takto, tak je to asi v pohode
https://ride.shimano.com/cdn/shop/files/qwm3zy99aomkealrokt4_1800x1800.jpg