Ahojte všetci. Minulý rok to bol 1. rok čo som jazdil na bicykli viac ako obvykle. Teraz v zime som si kúpil Meridu S- Presso 300 fitnees bicykele. Vôbec sa do toho nerozumiem, ale chcel by som si kôpiť nejaké tretry. Na internete som videl nejaké s podrážkou podobnou kopačkám, cestné s hladkou podrážkou-neviem ako to sedí v pedáloch. A ešte som videl nejaké návleky na tretry, čo je to zač? Jazdiť chcem len po asfaltke. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Urcite turisticke, maju maksiu podrazku tak neklopkaju, akurat sem tam pochrumes kuframi kamienky. Ale neviem, ci by nebolo vhodnejsie vziat par botasiek do batohu, ak chces chodit na taketo spoznavacie vylety. Tretry su totiz aj tazsie, nez bezna obuv a podrazka nieje az tak moc ohybna. Chodit sa v nich samozrejme da, ale nieje to ono.
Najazdil a nachodil som tisicky km v SHMT34 a nic mi nevadilo, klopanie a skripanie iba velmi sporadicky pri specifickych povrchoch ... presiel som v nich ako v jedinej obuvi napriklad passau-ba vyletnicky so zachadzkami ...
Tie turistické Shimano sú strašné široké, a s tým boa utahovanim sa nedajú utiahnuť..tak teráz ich skúsim predať niekomu...............a celkovo sa bojím kúpiť zas s takým utahovanim
Henta krytka co linkoval mizaky nie je riesenie, da sa to pouzit ked skoncis s SPD aby si tretry nemusel majznut do kosa, ale urcite nie na vylete menit to hore dole.
ja som viac nez 10 rokov chodil s partiou do ciech a na moravu a mal som turisticke tretry. to sme vzdy prisli pod nejaky hrad alebo zamok...a ked nie na prehliadku, tak minimalne na nadvorie sme vzdy isli. kufre škripali o 100 6 to je pravda. v tvrdych tretrach by to bolo horsie, hlavne ked sme v tretrach šlapali na kralicky snežník alebo plechý na šumave. za tie roky dostali tie tretry tak naprdel, že kdesi v lokalite Krivoklát nad Pruským, ked som sa štveral ku geocache, tak sa mi roztrhli a palec trčal z nich von.
krytka sa mi zda tiez nezmysel pokial treba chodit v ramci dna. pokial vies na vylete cely den nebajkovat, tak mozno ano ale preskrutkovavat to kazdu druhu hodinu je asi blbost.
alebo si pribal ak chodis len pocas teplych mesiacov sandale. zaberu menej miesta urcite ako tenisky. mam sandale s vibram podrazkou a siel som v nich na rysy, slavkovsky a koprovsky štit. treba si ale davat extremny pozor kam a ako šliapeš.
ale ak nie si fanušik sandalov, tak to bude investicia na jednorazove pouzitia, ja nosim sandale cele leto.
osobne si v sak myslim, že asi po prvej "akcii" budes menit nazor a na dalsi vylet si vezmes aj beznu obuv. vies, my sme potom z penzionu isli po ture peši do mesta na veceru a pivo a tie tretry, to by bol des. obcas sme aj fajne zmokli do nitky a aspon sa potom dlhsie sušili, pokial sme my boli na tom pive.
a potom aj dobra cyklobrašňa je doležita vec. ja mam 20 rocnu verziu tohoto: https://sportarsenal.sk/taska-na-nosic-sport-arsenal-art-460-20-litrova.html
dolezite je aby mali tie brašne zkosenie, lebo si budes do toho kopat pätami.
u tamtej brasne sa dat to vrchne "poschodie" zipsom prec, je k tomu popruh a vies si najcennejsie veci po odparkovani bajku vziat vo forme brasne cez plece zo sebou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To som samozrejme "KUK" zaujima ma realita ako tabulka pretoze pri niektorych znackach tabulka nesedi
Ked vies ze budes viac chodit bez bicykla tak riesit to niecim takym:
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/prislusenstvo/krytka-na-tretry-shimano-shmt33.html
Shimano SH-MT33 kryt zarážky SPD
9,59 €
MOC 9,69 €krytka sa mi zda tiez nezmysel pokial treba chodit v ramci dna. pokial vies na vylete cely den nebajkovat, tak mozno ano ale preskrutkovavat to kazdu druhu hodinu je asi blbost.
alebo si pribal ak chodis len pocas teplych mesiacov sandale. zaberu menej miesta urcite ako tenisky. mam sandale s vibram podrazkou a siel som v nich na rysy, slavkovsky a koprovsky štit. treba si ale davat extremny pozor kam a ako šliapeš.
ale ak nie si fanušik sandalov, tak to bude investicia na jednorazove pouzitia, ja nosim sandale cele leto.
osobne si v sak myslim, že asi po prvej "akcii" budes menit nazor a na dalsi vylet si vezmes aj beznu obuv. vies, my sme potom z penzionu isli po ture peši do mesta na veceru a pivo a tie tretry, to by bol des. obcas sme aj fajne zmokli do nitky a aspon sa potom dlhsie sušili, pokial sme my boli na tom pive.
a potom aj dobra cyklobrašňa je doležita vec. ja mam 20 rocnu verziu tohoto:
https://sportarsenal.sk/taska-na-nosic-sport-arsenal-art-460-20-litrova.html
dolezite je aby mali tie brašne zkosenie, lebo si budes do toho kopat pätami.
u tamtej brasne sa dat to vrchne "poschodie" zipsom prec, je k tomu popruh a vies si najcennejsie veci po odparkovani bajku vziat vo forme brasne cez plece zo sebou.
horsa za poznaním...