ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
neviem, cital som aj o pripadoch kedy po tom odisiel displej resp prestal fungovat. baterka je s kablikom spojena na pevno, treba to cvaknut a priletovat, nie je tam konektor.
Displej je cez dva ploché konektory pripojený na dosku, baterka cez bežný konektor na dosku z druhej strany.
Treba stihnúť a letovať kábliky na pípač, ale tam je miesta požehnane.
Čo môže byť problém je to, že displej je vlepený do obalu a ten odtiaľ treba opatrne vybrať. Ale aj toto robia bežné servisy mobilov pravidelne, keďže vodotesné mobily už pár rokov nie sú ničím výnimočným.
Zdravim, nemate prosim niekto info, ci bude nieco novsie od Garmin edge130 ?
Edge 530 sa mi uz nepozdava velkostou. Edge 130 by mi vyhovoval, ale ak bude nieco novsie, pockal by som.
Dik
Ak sa nemylim tak 130-tka sa predava len rok a pol, a sice neviem aky ma garmin zauzivany zivotny cyklus, ale predpokladam ze minimalne este dalsi rok a pol to nebude nahradene
Zdravim, nemate prosim niekto info, ci bude nieco novsie od Garmin edge130 ?
Edge 530 sa mi uz nepozdava velkostou. Edge 130 by mi vyhovoval, ale ak bude nieco novsie, pockal by som.
Dik
Neviem síce ako je veľký edge 130,ale 530 mi nepríde nejako extra veľká
8100 km s týmto garminom a zatiaľ mi nič nelietalo. Akurát mi asi dva krát stratilo na pár sekúnd spojenie so snímačom kadencie a tepu. Máš snímač rýchlosti?
Nevie niekto ako na Garmin Edge 1000 nastaviť aby sa všetky dráhy zobrazovali rovnakou farbou? Teda predvolené sú myslím modrou ale chcem inou napr. čiernou ak to vôbec ide.
Tak možno to je tým. Chvíľková strata GPS signálu a potom lieta rýchlosť, lebo robí tzv. teleport (takto to volám ja )... Robí ti potom na mape výjazdu na strave rovnú čiaru? Zvyklo mi to občas robiť na mobile, niekedy tú čiaru ani nebolo vidieť, len som si to všimol pri max. rýchlosti keď niekedy bola nereálna 115 km/h atď... Proste na chvíľku sa v lese alebo niekde preruší spojenie s GPS a takto to blbne. Vykryje to snímač rýchlosti, ktorý takéto výpadky vie eliminovať.
Praveze Km sedia aj zaznam je pekny. Idem plynulo a hadze to 15,2 / 16,7 / 14,5 / 17 a tak. Nezda sa mi ze by to predtym robilo. Mal som nastavene iba GPS tak som teraz pridal GPS+ Galileo. Uvidim.
Nič si z toho nerob, je to kôli gps. Mne sa občas v lese stane, že mi pauzne výjazd keď idem pomaly nejaké stúpanie. Potom o pár metrov znova nabehne. Skús čidlo na koleso.
Ani čidlo na koleso nepomôže, keď sa príliš krútiš. Včera som išiel taký kratučký technický zakrútený trail a koleso sa točilo tak pomaly, že to za otáčku stihlo pauznúť a odpauznúť.
na igp618 je meranie rýchlosti podľa gps v lese nepoužiteľné, keď idem 5-6km/h, ukazuje 0, aká-taká presnosť je akurát na rovine po asfalte, inak sú to len náhodné čísla ale záznam je ok, na mtbčku ma aktuálna rýchlosť nezaujíma, takže neriešim a na cesťáku so snímačom ukazuje bez problémov
Zaznam je uplne vpoho nech som kdekolvek. Ale napriklad v meste idem ustalenou rychlostou a na displeji to skace.
Toto je u garminu standard. Ako uz spominali ostatni senzor rychlosti to vyriesi. Potom akurat treba sledovat ci je nabity, garmin ti ani nehlasi odkial rychlost berie, ci z gps alebo senzoru. Daju sa kupit za par eur take bezmagnetove co das len na naboj kolesa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Treba stihnúť a letovať kábliky na pípač, ale tam je miesta požehnane.
Čo môže byť problém je to, že displej je vlepený do obalu a ten odtiaľ treba opatrne vybrať. Ale aj toto robia bežné servisy mobilov pravidelne, keďže vodotesné mobily už pár rokov nie sú ničím výnimočným.
https://www.mtbiker.sk/video/12269/video-sks-compit-powerbanka-pre-cyklistov.html
Dik
Dik
Neviem síce ako je veľký edge 130,ale 530 mi nepríde nejako extra veľká
https://www.gearbest.com/bike-computers/pp_3003682329898476.html?wid=2000001
Toto je u garminu standard. Ako uz spominali ostatni senzor rychlosti to vyriesi. Potom akurat treba sledovat ci je nabity, garmin ti ani nehlasi odkial rychlost berie, ci z gps alebo senzoru. Daju sa kupit za par eur take bezmagnetove co das len na naboj kolesa.