Hlavne čo vyžadujem (z minulých skúsenosti)
- dobre a PRAKTICKÉ pripojenie snímača atď, respektíve aby poriadne držal na biku (jazdím po lesných cestách tak aby mu nevadili otrasy atď), potom svoj tacháč beriem zo sebou (kvôli ochrane), takže aby som ho nemusel polhodinu po mikro-milimetri naprávať či sú už dobre kontakty
- aby mal dobrú "rakčnú dobu" alebo ako to nazvať, na tom mojom starom sa mi "zapol" až keď som šiel napríklad 8 9 a potom registroval tak 4 minimum ... keď som šiel do veľkého kopca pomaly tak neregistroval, ako toto ma až tak netrápi, skôr to, že idem dolu kopcom ja neviem 30 km/h zabrzdím na 10 a ešte čo ja viem minútu mi ukazuje 30 ... potom mám celkovo nepresné údaje, takže by som bol rád aby bol "dynamickejší"
- funkcie:
Tieto musí mať:
- Aktuálna rýchlosť
Priemerná rýchlosť
Maximálna rýchlosť
Najazdená vzdialenosť
Celková najazdená vzdialenosť
Doba jazdy
Hodiny
- Porovnávanie s priemernou rýchlosťou
Aktuálna teplota - tejto by som sa veľmi potešil
Aktuálna nadmorská výška - ak by bola presná (10 metrov hore dole) bola by to vítaná vlastnosť
ďakujem za vaše typy
posledný komentár: 16. 7. 2020 o 21:48
dobre tak vyskúšam tento
to Miraculix: gratulujem k novemu biku
Dik
naozaj nás to nebaví písať dookola každý druhý deň
ludia som tu chvilu (na tomto fore) ale je tu zatial najviac "blbcov" neberte ako urazku, ale sakra sak HLADAJTEEE, a to som uz bol na viacerich forach ale nikde sa neopakovali veci tak CASTO !!
napis kolko chces investovat, a nieco poradime ...
je bezdrôtový, má podsvietenie a funkcie síce základné, ale úplne stačia, nedám o 2 tisícky viac, len preto aby som vedel aká je teplota (aj to sa tu už spochybnilo) alebo aká je nadmorská výška - aj to nie presne
Co-to uz bolo napisane, ale skor v zmysle, ze meranie vysky je nepresne. Z mojich mnohorocnych skusenosti s HAC-4 si dovolim tvrdit, ze meranie vysky je znacne presne, barometricky vyskomer je presnejsi, ako GPS pristroj (o.i. na tomto principe pracuju (alebo pracovali) letecke vyskomery)! Casto sa mi stava, ze sa vratim z jazdy 50 km a prevysenim cez 1000m a vyskomer mi ukazuje rozdiel 5 - 15 m voci "domovskej" vyske. Podla tech. informacii Ciclosportu, ktore som kedysi davno nasiel, je samotna rozlisitelnost barometrickej kapsule v HAC-4 30 cm
P.S. Pouzivany HAC-4 je na predaj. Aj s hrudnm pasom a vsetkym, co k nemu patri, vratane amaterskeho RS-232 interface ku PC.
a pokiaľ si niekto myslí, že v lietadlách je snáď niečo čo sa nekalibruje, tak vás vyvediem z omylu - pred final approachom (priblíženie na pristátie) RLP oznámi lietadlu ako si má výškomer nastaviť (nad prevodovou výškou - 3000 m nad zemou - sa lieta v hladinách, ktoré sú vztiahnuté na štandardnú atmosféru) pred vletom do TMA... takže aj lietadielká kalibrujú len taká rozkoš...
lietadlá dnes samozrejme majú niekoľko metód, ako zistiť reálnu výšku nad zemou, ale pre malé lietadlá je to neúnosne drahá záležitosť (radar, laser, ...) a preto riadenie letovej premávky prebieha dobre zavedenou metódou hladín, prevodovej výšky a rekalibrácie pred vletom do oblasti letiska, navyše baro výškomer v základnom prevedení je mechanická vecička, nezávislá na napájaní atď., a v letectve ide o spoľahlivosť "len" v prvom rade...
a ešte detail... ani u lietadla nemusí byť presnosť na metre... pár m nepresnosť je max. pár desiatok m rozdiel v bode dotyku pre autopilota, alebo centimetrový ťuk do riadenia od pilota, alebo trošku rýchlejší pohyb plynových pák pri ubratí pred touchdownom... malé lietadlá aj tak idú dole v 99,9% prípadov "od oka"
http://www.totalcycling.com/index.php/p ... phi_4.html
delphi 4,
ma niekto tu skusenosti s tymto konkretnym strojom, alebo nie?
Dik
http://www.cyklosvet.cz/computery-a-merice-tf/ciclosport/ciclocontrol/ciclocontrol-hac-4-black/25130.html ??
vzhladom na funkcie sa mi to zda super cena.. viac asi nepotrebujem..
ma niekto skusenosti s pripojitelnostou ciclosportu?
da sa pripojenie nejako obabrat alebo musim kupit sadu k tomu za dalsie 2tis..
http://www.cyklosvet.cz/computery-a-merice-tf/ciclosport/ciclocontrol/ciclocontrol-hac-4-black/25130.html ??
vzhladom na funkcie sa mi to zda super cena.. viac asi nepotrebujem..
ma niekto skusenosti s pripojitelnostou ciclosportu?
da sa pripojenie nejako obabrat alebo musim kupit sadu k tomu za dalsie 2tis..
Skusenosti dlhorocne. (Ne)da sa obabrat, je potrebny interface, ci uz originalny, alebo amatersky, pozri moju povodnu inzerciu, mohol si ho mat aj s interface za menej
Na zhotovenie interface musis byt trochu radio-amater so skusenostami a zrucnostami (pripojenie kontaktov), a keby si nim bol, tak sa nepytas
P.S. Zvysil mi este jeden novy nepouzivany drziak na riadidla, ak by si ho chcel pouzivat na 2 bikoch...
radioamater sice nejsom ale pokial si to staval sam a mas k tomu nejaku schemu neni problem vyrobit/zlozit.. plosaky sme vyrabali na strednej tak si to este pametam snad
no a skusenosti ake? rusenie pod napatovymi stlpmi, elektrickami a pod.. dosah tepoveho pasu resp snimaca rychlosti.. teploty funkcnosti, dazdu vzdornost..
Stalo sa mi, že som zachytil pulzy spolujazdca v dvojičke - či už od iného HAC-u, alebo aj zo Sigmy. Výhradne však len vtedy, keď som nemal snímač pulzov - ak som mal snímač pulzov na hrudi, tak snímal výhradne moje pulzy. Dosah vysielačov - príjmačov postačoval. Akurát pri slabých batériách pri jazde bez držania vypadli pulzy, avšak pri normálnej jazde to bolo o.k.
Párkrát som zmokol, nič sa nestalo.
Zistil som citlivosť na pády - pri dvoch pádoch (bolo ich však viacej...) odletel komputer z platformy. Po jednom som dokonca musel meniť obal komputera - systém uchytenia je asi najväčšou slabinou.
Vzhľadom k tomu, že po šiestich rokoch sa computer odporúčal, som prešiel na iný výrobok. Okrem nie celkom funkčného computera mám dve platformy (zdá sa, že jedna je nefunkčná), dva snímače otáčok, dva snímače pulzov (jeden nepoužitý). Je to treba pretestovať, určite sa bude dať vybaviť druhý bicykel. Mám aj interface (lôžko na komputer), originál CD so softvérom.
Každoprípadne, ja potrebujem najmä pulzmeter, čo najpresnejší okamžitý pulz, ostatné služby sú doplnkom...
Takže v tvojej cenovej kategórii ti nemám čo doporučiť, nemám skúsenosti. Najviac by som však asi dôveroval nektorému modelu CM od Ciclosportu.
Tak ten Polar je potom super bavorák, na ktorom ťa zaujíma len ta rýchlosť....super luxus, na to stačí aj trojkolka s tachometrom.... ak som ťa nahneval, tak to zalejeme niekde pivkom pri výjazde. Potreboval by som nakalibrovať svoj TESCO computer.
radioamater sice nejsom ale pokial si to staval sam a mas k tomu nejaku schemu neni problem vyrobit/zlozit.. plosaky sme vyrabali na strednej tak si to este pametam snad
Pravdupovediac, ani neviem ci a kde mam schemu zapojenia - v podstate sa jedna o napatovy prevodnik vystupu z HAC4 na RS-232 s pouzitim obvodu ADM 232 (nabojova pumpa, prevodnik urovni). Dost zlozite je vyrobit kontakty, pouzil som male gulicky zapajkovane do DPS v rastri kontaktov HAC4 - pocas prenosu bolo treba kontakty drzat pritlacene rukou.
no a skusenosti ake? rusenie pod napatovymi stlpmi, elektrickami a pod.. dosah tepoveho pasu resp snimaca rychlosti.. teploty funkcnosti, dazdu vzdornost..
Ja mam len pozitivne skusenosti, nezaznamenal som ziadne rusenie pod napatim a elektricky u nas nastastie nejazdia
Mozem potvrdit, ze pri "vystupovani" z bike cez riadidla moze dojst ku vykopnutiu compu z drziaku s naslednym poskodenim ociek kompu. Mne sa to sice nestalo, ale podarilo sa mi odkopnut 1 tlacidlo. Servis je ale perfektny, SKPROFIBIKE zabezpecil vymenu tlacidla bezplatne (na vystave Eurobike v SRN). Doporucujem teda montovat na co najnizsie miesto na riaditkach - pri lastovickach niekde okolo stredu.
ale nie novy, momentalne mam ponuku na jazdeny, kupovany v aprili 2008 cize este v zaruke.
Tachac stal okolo 300 sk,a ukazoval vsetko co bolo potrebne,dokonca ukazoval teplotu,tuto funkciu som velmi ocenil.
Snad na buduci rok na jar budu o5 predavat tachace,ak ano.Isto kupim,nebol zly,len mi proste vypadol zo stojanceka,alebo ako by som to nazval.
Takze vela stastia pri kupovani tachacu ... mne staci aj za 300 sk,a ma take funkcie ako tachac za 1000 sk
Zdar - Maros
...Isto kupim,nebol zly,len mi proste vypadol zo stojanceka,alebo ako by som to nazval.
Takze vela stastia pri kupovani tachacu ... mne staci aj za 300 sk,a ma take funkcie ako tachac za 1000 sk
Zdar - Maros
Tie za 1000,- Sk uz nemaju tu odpadavaciu funkciu