Mam to z ali objednane ale nemyslim ze je to tym , lebo ak odpajalo BT pri Apple Tv pekne pisalo pri senzoroch ze pripojovani a pripojene tuto stale je vsetko pripojene pri rovinkach pohoda ako nahle zacne stupanie tak to zacne ako keby “padat” proste trenazer neregistruje stupanie mozes slapat aj najtahsi prevod rychlost ti nevypise ani rychlu ani w .. nechapem
Problém bol v základnej doske, kontaktoval som priamo support Elite, podľa pokynov a zaslaní krátkych videí detekovali chybu , faktúry a VIN čísla, a klobúk dolu obratom poslali kuriérom náhradnú dosku -zadarmo. Pritom dvojročná záruka mi padla cca týždeň. Ešte raz klobúk dole Elite 👍 Výmenu podľa videa na supporte som zvládol
Zaujímalo by ma, aké priemerné hodnoty wattov vám ukazuje po tréningu trenažér v porovnaní s powermetrom, teda ak ho máte na biku. Sú tam konzistentné = porovnateľné hodnoty medzi oboma zariadeniami alebo rozdiely - a keď tak približne aké ?
chcem si kupit prvy trenazer na vyuzitie pocas zleho pocasia. Staci podla vas tento? Aku free aplikaciu odporucate? Ak ho nahodou niekto ma, mozem to sucasne pripojit na ntb a na mobil ( strava) ?
Čaute. Mám trenažér Elite Direto X a nie som si istý aké podložky a adaptéry použiť k bajku Canyon Spectral so 148x12 osou a 12 rýchlostným radením. Na trenažéri je pôvodný HG orech, na ktorý som nasadil 12-rýchlostnú HG kazetu (aliexpress). Použil som jednu podložku pod kazetu, vľavo som dal boost adaptér a vpravo som skúšal dve možnosti, ale ani jedna nemá šírku osky 148mm.
Ahojte poraďte nejaky trenazer, ktorý by sme mohli doma používať traja. Všetci máme ine kazety aj prevody. Oska rovnaká 142x12mm.
Viem ze tam je ten zwift ktorý zoberie hocijaký bike a prevody ale zase platiť trom účet na zwifte sa mi moc nechce. A bez toho to zase neviem preradovat co som čítal.
Alebo je možné nejak použiť len jeden zwift účet. Nejak mi nejde o to mat tam nejaké svoje údaje stačí mi to dat na stravu z tréningu resp. Do garmin connect.
Nejaké nápady?
Zwift cog je teraz kompatibilny s viacero trenazermi, napr: https://www.elite-it.com/en/products/home-trainers/interactive-trainers/direto-xr-with-zwift-cog-and-click resp https://support.zwift.com/en_us/zwift-ready-compatibility-r1x1sNas0
Co je stale limitaciou, ze virtual shifting cez ich ovladac funguje len pod zwiftom. V tvojom pripade sa mozes pozriet aj po alternative https://indievelo.com/ Tu je tiez virtual shift, ale cez klavesnicu. Ludia paruju rozne bluetooth klavesnice, ovladace alebo si napisali apku na ovladanie radenia. S Indievelo usetris na predplatnom, kedze apka je free. Je len otazkou casu kedy zwift button bude fungovat aj v inych aplikaciach. Kedze ten cog stoji tiez nemale peniaze, tak asi budes musiet mat viacero kaziet.
Radenie nepotrebujes pokial ides v ERG mode, vtedy vies cog pouzit v kazdej apke. Je pre pripad ked budes jazdit len prednastavene treningy.
Tá bola práveže na doraz v kontakte s osou trenažéra. Ale už som to vyriešil. Medzi orech a poistnú maticu orechu som dal 2x 2,5mm podložky a vyšlo mi presne 148mm šírka. Len tá poistná matica drží len na 3 závity.
Čaute. Vo virtuálnom bicyklovaní som nový. Zatiaľ mám za sebou 3 jazdy, moja zostava je Elite direto X a bajk Canyon Spectral s 1x12 radením. Teraz skúšam aplikáciu Rouvy Trenažér som kalibroval a nastavil som reálny obvod kolesa.
Celkovo ale jazda príliš neodpovedá realite a mám z toho zmiešané pocity. Na 0% sklone má zaradený najťažší prevod, točím 90 RPM ale aj tak je zaťaženie nízke a idem na pomerne nízky výkon. Pri stúpaní zase keď zaradím najľahší prevod, tak rýchlosť je 3 km/h a pri pocitovej kadencii cca 90 RPM mi simulácia ukazuje 35 RPM.
Toto sa deje keď som si v nastavení dal o 20 kíl viac než reálne vážim.
Chápem, že RPM a rýchlosť sú len výpočty softvéru lebo trenažér netuší aký prevod mám zaradený a celkovo je to ladené na cestnú cyklistiku s nižšími aerodynamickými odpormi než v MTB.
Aké máte skúsenosti s MTB trenažérovaním? Máte rovnaké dojmy? Volíte radšej kratšie trasy s vyšším stúpaním?
bajk Canyon Spectral s 1x12 radením. Teraz skúšam aplikáciu Rouvy Trenažér som kalibroval a nastavil som reálny obvod kolesa.
Celkovo ale jazda príliš neodpovedá realite a mám z toho zmiešané pocity. Na 0% sklone má zaradený najťažší prevod, točím 90 RPM ale aj tak je zaťaženie nízke a idem na pomerne nízky výkon. Pri stúpaní zase keď zaradím najľahší prevod, tak rýchlosť je 3 km/h a pri pocitovej kadencii cca 90 RPM mi simulácia ukazuje 35 RPM.
Ano, trenazery su na cestne bajky s tazsimi prevodmi. Niektore vedia regulovat odpor elektronicky ale mne sa to so Elite Suito a Rouvy nepodarilo nastavit tak aby tam bol vzdy vacsi odpor a mohol som rozumne pouzit celu kazetu na MTB. Prijmam tipy na riesenie!
Chápem, že RPM a rýchlosť sú len výpočty softvéru lebo trenažér netuší aký prevod mám zaradený a celkovo je to ladené na cestnú cyklistiku s nižšími aerodynamickými odpormi než v MTB.
Trenazer vie RPM podla (grafu) krivky vykonu ktory tlacis - vykon kolisa periodicky s kadenciou.
Mam MTB s 1x12 na trenazeri, ale kazetu som si tam dal cestnu. Namiesto 34x10-51 mam rozsah 11-34. Kedze mam prehadzovacku so super dlhym ramienkom tak posledne 2 najtazsie pastorky nejdu dobre zaradit, telo trenazara (Elite Direto) to priestorovo nedava. Popisovany problem som nikdy nemal. Aj ked som teda Rouvy nikdy neskusal. Najskor som jazdil MyWhoosh a teraz indieVelo. Skor mi trenazer prisiel vzdy pocitovo o tazsi ako realita. Aj ked mozno to bolo len tazkymi prevodmi ake tam mam. Z popisu spravania mi to skor pride ako nespravne regulovanie odporu a tym padom nerealny pocit (mozno tam treba nieco nastavit). Skusil by som este workout v erg mode (ci sa odpor bude menit - napr nejaky ramp test) a hned za tym inu aplikaciu na jazdenie, na overenie funkcnosti. Tie 2 apky co spominam su free.
Este k RPM, k Elite trenazerom je mozne objednat samostnany snimac kadenie a vtedy ide o priame meranie a nie vypocet. Aj ked teda musim povedat, ze ta vypocitana hodnota je dobre vyratana. K dostaniu je v miestnom eshope na objednavku: https://www.mtbiker.sk/shop/cyklotrenazery/prislusenstvo/elite-cadence-sensor-kit-p248549.html
Ten zakladny vacsi odpor sa da nastavit, mne sa to podarilo na MTB s 1x12 prevodmi. Pouzil som aplikaciu QZ - qdomyos-zwift ktoru som potom pripojil na Zwift a v tej aplikacii je take policko Gears kde sa da nastavovat odpor ci uz viac alebo menej. Ta aplikacia stoji asi 5-7 eur a nie je velmi uzivatelsky privetiva ale funguje to bez problemov.
Nemám to odskúšané na MTB, ale možno aj pre vás je na Zwift riešenie použiť zwift cog, ktorý nepoužíva vašu prehadzku ale virtuálnu 🤔. Sú tam ale obmedzenia na jednotlivé trenažéry.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.hodinky-365.sk/garmin-garmin-ant-stick-mini-usb-x1180272
chcem si kupit prvy trenazer na vyuzitie pocas zleho pocasia. Staci podla vas tento? Aku free aplikaciu odporucate? Ak ho nahodou niekto ma, mozem to sucasne pripojit na ntb a na mobil ( strava) ?
https://www.decathlon.sk/p/338332-306092-domaci-interaktivny-trenazer-d100.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_5WvBhBAEiwAZtCU73OpLGL0Z8O1iySFiuX-Br1NuHbdjmtb0tCN7-CVq1z_hxGR4CozjBoCAH4QAvD_BwE
Alebo uz rovno zainvestovat do tohto?
https://www.mtbiker.sk/shop/cyklotrenazery/trenazery/elite-trenazer-turno-p45347.html?itm_medium=forum#reviews
Čo robím zle?
Viem ze tam je ten zwift ktorý zoberie hocijaký bike a prevody ale zase platiť trom účet na zwifte sa mi moc nechce. A bez toho to zase neviem preradovat co som čítal.
Alebo je možné nejak použiť len jeden zwift účet. Nejak mi nejde o to mat tam nejaké svoje údaje stačí mi to dat na stravu z tréningu resp. Do garmin connect.
Nejaké nápady?
Co je stale limitaciou, ze virtual shifting cez ich ovladac funguje len pod zwiftom. V tvojom pripade sa mozes pozriet aj po alternative https://indievelo.com/ Tu je tiez virtual shift, ale cez klavesnicu. Ludia paruju rozne bluetooth klavesnice, ovladace alebo si napisali apku na ovladanie radenia. S Indievelo usetris na predplatnom, kedze apka je free. Je len otazkou casu kedy zwift button bude fungovat aj v inych aplikaciach. Kedze ten cog stoji tiez nemale peniaze, tak asi budes musiet mat viacero kaziet.
Radenie nepotrebujes pokial ides v ERG mode, vtedy vies cog pouzit v kazdej apke. Je pre pripad ked budes jazdit len prednastavene treningy.
Dík za rady
https://www.fitham.sk/trinfit-spin-s700i?_gl=1*2ilhzv*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjwmOm3BhC8ARIsAOSbapWndZcm4rP9g2mnoAsVsQJzF4YVsr5jef*****KsVKFKmWtmnEAtzNgaAo-wEALw_wcB
Má to podľa vás nejaký reálny prínos, alebo sú to vyhodené peniaze? Ďakujem
Toto sa deje keď som si v nastavení dal o 20 kíl viac než reálne vážim.
Aké máte skúsenosti s MTB trenažérovaním? Máte rovnaké dojmy? Volíte radšej kratšie trasy s vyšším stúpaním?
Ano, trenazery su na cestne bajky s tazsimi prevodmi. Niektore vedia regulovat odpor elektronicky ale mne sa to so Elite Suito a Rouvy nepodarilo nastavit tak aby tam bol vzdy vacsi odpor a mohol som rozumne pouzit celu kazetu na MTB. Prijmam tipy na riesenie!
Trenazer vie RPM podla (grafu) krivky vykonu ktory tlacis - vykon kolisa periodicky s kadenciou.
Este k RPM, k Elite trenazerom je mozne objednat samostnany snimac kadenie a vtedy ide o priame meranie a nie vypocet. Aj ked teda musim povedat, ze ta vypocitana hodnota je dobre vyratana. K dostaniu je v miestnom eshope na objednavku: https://www.mtbiker.sk/shop/cyklotrenazery/prislusenstvo/elite-cadence-sensor-kit-p248549.html