ahojte, vie mi niekto poradit preco sa mi nechce moj Garmon edge 705 spojit s PC. do soboty slapal bez problemov a teraz len ukazuje ze sa nabija a nic.
Skús ho napojiť na iný PC. Ak tam pôjde, hľadaj chybu v PC. Ak nepôjde, skús si požičať na vyskúšanie iný spojovací káblik. Takto vylúčiš chybu v PC a v kábli. Potom ti ostáva už len chyba v Edgárovi.
Zober šróbovák, kladivečko a ... alebo sa obráť už len na odborníkov.
Podľa tej komunikácie s PC, ktorú popisuješ, zaváňa mi to vadným kontaktom. Buď to v kábli alebo v Edgárovi.
(inak mne funkčne pasuje do Edgára aj kábel od autonavigácie Garmin)
ahojte, vie mi niekto poradit preco sa mi nechce moj Garmon edge 705 spojit s PC. do soboty slapal bez problemov a teraz len ukazuje ze sa nabija a nic.
Kua, aj mne to prestalo komunikovať s PC. Rozšírenú pamäť (micro SD) načíta ale interná nič. (rovnaké aj na inom PC kde to bolo predtým OK)
Aj samotný prístroj má problém. Napr. uložené jazdy vykazje 0 ale oni sú tam nahraté a dali sa nedávno aj načítať k navigácii.
Neviete niekto poradíť čo s tým?
Skúste stiahnuť z Garminovej stránky nový driver do PC. Asi pred týždňom ma vyzvalo k preinštalovaniu drivera v PC, aby mohol sťahovať dáta na connect.garmin.com.
Garmin Communicator Plugin: http://www8.garmin.com/products/communicator/
Milsu, komunikoval som pred tým s PC tak, že som mal zobrazené dva externé disky. Internú kartu a externú kartu. Momentálne interná karta sa už nezobrazuje. Aj niektoré funkcie v menu sú bez odozvy.
(driver je OK, chybu predpokladám v Edge 705, možno by pomohol reštart - obnovenie pôvodného nastavenia - neviem sa však k takému niečomu dopátrať.)
Resetovanie prístroja Edge 705: stlačte naraz mode a reset/lap pre reset prístroja. Toto nevymaže údaje alebo nastavenia.
Ak to nepomôže, tak skús hard reset:
To do a hard reset, hold the mode button while powering on the Edge. Select yes to erase all user data.
Toto zmaže všetky dáta.
Teplý reset: 0
Tvrdý reset: Nepomohol.
Internú pamäť v PC ukáže ako externý disk (to aj pre resetom) ale nedá sa otvoriť - windows hlási že je treba kartu naformátovať.
Keď to šlapalo a napojil som kábel na PC Edge pípol a načítali sa mi oba disky. Momentálne po napojení kábla na PC sa Edge zapne ahľadá družice. Keď ho vypnem, ukazuje nabíjanie a ked ho vypnem znova, naskočia v PC oba disky ale ako som už uviedol, obsah interného sanedá načítať.
Díky Milsu za pomoc. Po reštarte som rozchodil niektoré funkcie. Nakoľko sa však nedostanem na internú kartu nemôžem sťahovať prejdené trasy a ani nahrávať kurzy.
Skúsim ešte ten servis.
Môžeš mi, prosím ťa, pozrieť aké máš adresáre na internej karte?
Keď som si vytvoril na exterenej karte adresár GPS, môžem doňho nahrávať GPS trasy a umožňuje mi ich načítavať do navigácie. Skúsil by som ešte vytvoriť adresár pre históriu, kurzy atď. Možno by mi to z nich načítavalo. Len potrebujem vedieť presné názvy adresárov (zložiek).
Ďíky, Mulsu.
Konzultoval som to s odborníkmi s Conanu. Stáva sa, že sa mašina prehreje a popsuje sa. Ja som strčil Edge do tašky so šatstvom a nechal niekoľko hodín vo vozidla. Nevšimol som si, že je zapnutý. Ono to zrejme stále hľadalo spojenie na družice až z toho zblblo. Posielam stroj do odbornéhoo servisu v Žiline.
Keď som si na externej karte vytvoril adresár Garmin/GPS a nahral doň súbor GPS, mašina ho natiahla a dalo sa navigovať. Funguje to aj s kurzami (treba ich však vytvoriť v PC na nahrať do externej pamäte. Idem to ešte skúsiť, či to opijem aj s históriou. (editor na tieto formáty súborov mám)
ahojte,
nechcem zakladať ďalšiu tému, tak som to dal tu.
predtým som používal jednoduchú SIGMU PC15
teraz plánujem kúpiť garmin forerunner 110. Keď pozerám na garmin web stránke na tréningové údaje niektorých užívateľov tak vzdialenosť je zaznamenaná v míľach a nie v km. Da sá to nastaviť v km?(kde v hodinkách, alebo na stránke?) Prípadne iný spôsob, aby bola udávaná vzdialenosť v km? a priem.rýchlosť v km/h?
dík za pomoc.
Zatiaľ všetky Garminy, ktoré som používal, mali v nastaveniach prepínanie Imperial/Metric, na stránkach Garmin Connect sa to dá ešte prepínať nezávisle od toho.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zober šróbovák, kladivečko a ... alebo sa obráť už len na odborníkov.
Podľa tej komunikácie s PC, ktorú popisuješ, zaváňa mi to vadným kontaktom. Buď to v kábli alebo v Edgárovi.
(inak mne funkčne pasuje do Edgára aj kábel od autonavigácie Garmin)
Predtým si ešte prečítaj toto. Preinštaluj si Garmin driver a rob to, čo sa tam píše.
Google Translate pomôže.
Kua, aj mne to prestalo komunikovať s PC. Rozšírenú pamäť (micro SD) načíta ale interná nič. (rovnaké aj na inom PC kde to bolo predtým OK)
Aj samotný prístroj má problém. Napr. uložené jazdy vykazje 0 ale oni sú tam nahraté a dali sa nedávno aj načítať k navigácii.
Neviete niekto poradíť čo s tým?
Garmin Communicator Plugin:
http://www8.garmin.com/products/communicator/
(driver je OK, chybu predpokladám v Edge 705, možno by pomohol reštart - obnovenie pôvodného nastavenia - neviem sa však k takému niečomu dopátrať.)
Ak to nepomôže, tak skús hard reset:
To do a hard reset, hold the mode button while powering on the Edge. Select yes to erase all user data.
Toto zmaže všetky dáta.
Tvrdý reset: Nepomohol.
Internú pamäť v PC ukáže ako externý disk (to aj pre resetom) ale nedá sa otvoriť - windows hlási že je treba kartu naformátovať.
Keď to šlapalo a napojil som kábel na PC Edge pípol a načítali sa mi oba disky. Momentálne po napojení kábla na PC sa Edge zapne ahľadá družice. Keď ho vypnem, ukazuje nabíjanie a ked ho vypnem znova, naskočia v PC oba disky ale ako som už uviedol, obsah interného sanedá načítať.
http://forum.garmin.sk/firmware-ovladace-a-doplnkove-programy-f43/garmin-edge-7z5-t217.htm
Skúsim ešte ten servis.
Môžeš mi, prosím ťa, pozrieť aké máš adresáre na internej karte?
Keď som si vytvoril na exterenej karte adresár GPS, môžem doňho nahrávať GPS trasy a umožňuje mi ich načítavať do navigácie. Skúsil by som ešte vytvoriť adresár pre históriu, kurzy atď. Možno by mi to z nich načítavalo. Len potrebujem vedieť presné názvy adresárov (zložiek).
Na 800 sú adresáre:
v roote
/Garmin
pod ním:
/Garmin/Activities
/Garmin/Backgrounds
/Garmin/Courses
/Garmin/FIT
/Garmin/Locations
/Garmin/NewFiles
/Garmin/Settings
/Garmin/Schedules
/Garmin/Sports
/Garmin/Totals
/Garmin/Weight
Na karte v 800-ke
v roote
/Garmin
pod ním:
/Garmin/Activities
/Garmin/Courses
/Garmin/NewFiles
/Garmin/Workouts
500-ku môžem dať neskôr
Konzultoval som to s odborníkmi s Conanu. Stáva sa, že sa mašina prehreje a popsuje sa. Ja som strčil Edge do tašky so šatstvom a nechal niekoľko hodín vo vozidla. Nevšimol som si, že je zapnutý. Ono to zrejme stále hľadalo spojenie na družice až z toho zblblo. Posielam stroj do odbornéhoo servisu v Žiline.
Keď som si na externej karte vytvoril adresár Garmin/GPS a nahral doň súbor GPS, mašina ho natiahla a dalo sa navigovať. Funguje to aj s kurzami (treba ich však vytvoriť v PC na nahrať do externej pamäte. Idem to ešte skúsiť, či to opijem aj s históriou. (editor na tieto formáty súborov mám)
v roote
/Garmin
pod ním:
/Garmin/Activities
/Garmin/Courses
/Garmin/Debugging
/Garmin/Elevations
/Garmin/ExtData
/Garmin/NewFiles
/Garmin/Settings
/Garmin/Schedules
/Garmin/Sports
/Garmin/Totals
/Garmin/Workouts
nechcem zakladať ďalšiu tému, tak som to dal tu.
predtým som používal jednoduchú SIGMU PC15
teraz plánujem kúpiť garmin forerunner 110. Keď pozerám na garmin web stránke na tréningové údaje niektorých užívateľov tak vzdialenosť je zaznamenaná v míľach a nie v km. Da sá to nastaviť v km?(kde v hodinkách, alebo na stránke?) Prípadne iný spôsob, aby bola udávaná vzdialenosť v km? a priem.rýchlosť v km/h?
dík za pomoc.