dotm nema spravne informacie. Epix mam prave natestovani, na jar som testoval fr920 a v linku v podpise mam aj testy z prvej generacie Fenixu. Vec sa ma takto. FR920, Fenix3 a Epix maju spolocny zaklad a vacsinu funkcii identickych. epix sa odlisuje od ostatnych tym, ze navyse ma velku internu pamat 8GB do ktorej sa daju nahrat Garmin kompatibilne vektorove mapy. Je tam vstavana rekreacna mapa europy, ktora je naozaj len orientacna ale nie je problem tam dohrat freemap.sk alebo rozne odnoze openstreetmap ci zakupene komercne garmin mapy. To je najvacsi rozdiel epixu od Fenixu. Mapa sa da ovladat aj dotykom. Je mozne pouzivat navigaciu po trase predtym prejdenej alebo aj routing ak ho podporuje mapa podobne ako na velkych mapovych pristrojoch. Riesenie map v hodinkach ma svoje limity a to velkost vykreslovanej plochy a rychlost. Pri beznom zobrazovani mapy nie je problem, siel som po dialnici autom a pri mierke 300m mapa stihala prekleslovat, ale zmeny mierky ci rucne operacie nad mapou - to chce trpezlivost. Takze dolezite je, ako chces pouzivat pristroj. ak napriklad dopredu naplanujes postup a budes sa s nim porovnavat, alebo si das nieco naroutovat a ides podla toho a staci ti zobrazovat blizke okolie, epix ti bude dobrym spolocnikom. Ak by si vsak chcel robit vela operacii nad mapou, zoomy, posuny, pozeradie daleko od tvojej polohy tak strati dych. To su limity mapovych funkcii. Stale vsak hovorim o tom co Fenix nema. Presiel som s epixom par tur a cyklo jazd a v rozmedzi co som spomenul mi mapove funkcie dosli vhod. Ostatne funkcie su rovnake ako pri fr920 ci Fenix3. Rozdiel ceny vs. rozdiel funkcii si musis zvazit sam. Podrobnenie info mam v recenziach na strankach v podpise, epix este len testujem. Drzim ti palce pri spravnom vybere.
ano s rannym fw bol problem najme pri rychlych manipulaciach s mapou, predsa len sa jedna o prvy model hodiniek s mapou. obcas za to moze aj mapa samotna.. to mam skusenost z inych modelov. teraz je to omnoho lepsie. pridam jeden tip, mam vyskusane ze ked das viac map, je vhodne mat zapnutu iba jednu routovatelnu mapu, vtedy su reakcie rychlejsie a aj routing pocita spravnejsie. Celkovo pri tychto modeloch plati, ze dobre vyhratie s profilmy a spravne nastavenia a vypnutia zbytocnych veci sa odvdacia spolahlivym fungovanim. Ak vsetko pozapinas ci si neprebehnes potrebne nastavenia, mozes sa s pristrojom potrapit. Skratka sedliacky rozum a cit.
Mam epix a suhlasim s rastom. V kazdom pripade ToPaS zalezi na tom co je pre teba dolezite, co si nenapisal. Tak este doplnim drobne rozdiely - epix nema wifi (mne nechyba, mapa a pamat su pre mna dolezitejsie), co mi najviac vadi su drazky na tlacitkach, ktore zadieraju ked cez ne obliekas nieco tesnejsie.
aj pri edge 800, ktorý má väčší dislpej mám niekedy za jazdy problém sledovať mapu (ak som v neznámom teréne) a nebodaj ešte keď ju potrebujem posúvať a zväčšovať, vždy radšej zastavím a taktiež si neviem predstaviť sledovať mapu s hodinkami na ruke držiac sa jednou rukou, nie že by sa to nedalo, ale nie je to moc komfortné
na druhej strane funkcia navigácie je naozaj užitočná
podla tohto navodu by sa mala dat do Fenixov nahrat jednoduchsia OSM Fenix mapa na rychle zorientovanie sa v neznamom terene (popripade s papierovom mapou) uplne postacujuce
neskusal niekto na Fenix3?
Garmin fenix / tactix - How To Install MapsOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Po dlhom ale ze kua dlhom vahani som sa nakoniec rozhodol pre fenix3. Clovek by si povedal ze je to fasa radost si nieco take ist kupit ale ked clovek nieje 100% rozhodnuty tak mu to vie pekne zamotat hlavu. Diky moc za info hlavne tebe rasto_t. Snad tato tema pomoze aj niekomu inemu
este mam jednu otazku..ako je to s mechanizmom na upinanie ramienkov? Chcel by som si dat urobit nejake custom ramienky tak ma zaujima ci sa to da volne kupit alebo je to nejaky bezny standard.
Co sa tyka remienkov - okrem gumoveho standardneho k epixu Garmin ponuka latkovy remienok na suchy zips (mne ten gumovy na ruke vadi), v baleni su aj 2 srobovaciky kedze treba odsrobovat (je to maly torx).
Ale ten remienok ma nevyhodu ze je len na suchy zips bez zaistenia, vdaka comu mi epix spadol za jazdy...
Doporucujem Ti preto pozriet NATO remienky http://www.miros-time.de/ - je nylonovy, lahky, bezpecne zapnuty a da sa vymienat bez nutnosti srobovania - a na vyber je spusta farebnych moznosti...
A ak chces hodicky pouzivat na biku, doporucujem drziak na rajdy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit:
mapový podklad pre epix je nejaký "base europe" bez možnosti pridania ďalších máp, výdrž batérie v móde "hodinky" 16 týždňov proti 6 pri fenix3 a nemožnosť použiť pri plávaní (50m epix vs. 100m fenix3)
na druhej strane funkcia navigácie je naozaj užitočná
neskusal niekto na Fenix3?
Garmin fenix / tactix - How To Install MapsOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ale ten remienok ma nevyhodu ze je len na suchy zips bez zaistenia, vdaka comu mi epix spadol za jazdy...
Doporucujem Ti preto pozriet NATO remienky http://www.miros-time.de/ - je nylonovy, lahky, bezpecne zapnuty a da sa vymienat bez nutnosti srobovania - a na vyber je spusta farebnych moznosti...
A ak chces hodicky pouzivat na biku, doporucujem drziak na rajdy.