Neskutočne dobrá vec. Mám už druhú verziu. V noci aj s vynikajúcim svetlom. A keď idem napríklad cez park, alebo cyklo trasu s malým synom, vypnem cez Edge svetlo, nechám iba radar. Keď vidím približovať sa rýchleho cyklistu, hneď malého ohlasujem, aby sa stiahol na kraj. Sám by som bez toho už na cestu nešiel. Aj keď sa vždy pri prechádzaní cesty námatkovo pozriem za seba pre istotu, lebo niekedy radar nezachytí viac blízko za sebou idúcich áut.
zatial som nezachytil ziadnu negativnu skusenost s tou Variou. Najde sa predsa niekto? ja neviem ze vyraznejsie klesa baterka na headunite ked je pripojeny. Rozdiel tej novej verzie 515 od starsej je len v pripojitelnosti na aplikaciu / telefon a v tom peloton mode? Dost jazdim po velmi malo frekventovanych cestach tak mi pride vhod vediet ze sa mam pratat na kraj ked sa objavi gulicka nadispleji. Naozaj to detekuje z cca 150m vzdialenosti auto? Predpokladam ze sa da vypnut zvukova signalizacia aby to nepipalo pri kazdom prejazde. Vdaka za skusenosti, rady.
Zvuk sa dá vypnúť. (Bez neho to nem dobre.)
Treba nainštalovať aj svetlá. Potom sa dá jazdiť aj bez svetla. Niečo to pridá na výdrži batérie. Koľko neviem. Netestoval som.
Viete mi poradiť, ktorý radar mi bude fungovať s 810kou? Všade čítam, že fungujú od 820ky vyššie, ale ja ho v menu na 810 mám. S podpory garminu som sa odpovede zatiaľ nedočkal.
1. až keď som ho mal, tak som si uvedomil, že ako neskoro počujem auto za sebou ak idem proti vetru... v protivetre je auto za mnou pre mňa počuteľné na +/- 15-20 metrov, tak o ňom viem ak je vzdialené 150 metrov a to je sakra rozdiel
2. môžem sa sústrediť na cestu pred sebou, nemusím každú chvíľu pozerať za seba, či nejde nejaké auto keď chcem obísť dieru a pod.... prišlo mi to predtým celkom nebezpečné, lebo v určitej rýchlosti ti stačí na sekundu sa otočiť, nepozerať pred seba a skončiť celkom nepekne
3. rodinní príslušníci, ktorí ma už predbiehali na aute si chválili viditeľnosť, svieti to perfektne
4. aj kolega na výjazde si to chválil, lebo vravel, že nemusí počuť žiaden zvuk z môjho cyklopočítača, ale vidí, že sa zmenil štýl blikania a vie aj on, že sa blíži nejaké auto
5. začínajú to oceňovať aj vodiči... modelová situácia - kľukatejšia cesta, vidím v radare, že autá sú za mnou, tak im rukou naznačujem, aby počkali ak vidím, že oproti idú autá tiež... keď prejdú, tak im naznačím, že môžu ísť... viackrát sa mi stalo, že potom poďakovali, lebo nemuseli robiť riskantné manévre
Ten tvoj kamarát, ak má vhodný comp, môže si naladiť tvoj radar. Máme to aj odskúšané a používame. Teoreticky na jeden radar môže ísť aj celá skupina. Dosah na príjem má viac ako 10 metrov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám ho pripojený k hodinkám Garmin a funguje perfektne.
Tu je recka na novú verziu radaru https://www.dcrainmaker.com/2020/05/garmin-rtl515-rvr315-cycling-radar-review.html
Treba nainštalovať aj svetlá. Potom sa dá jazdiť aj bez svetla. Niečo to pridá na výdrži batérie. Koľko neviem. Netestoval som.
1. až keď som ho mal, tak som si uvedomil, že ako neskoro počujem auto za sebou ak idem proti vetru... v protivetre je auto za mnou pre mňa počuteľné na +/- 15-20 metrov, tak o ňom viem ak je vzdialené 150 metrov a to je sakra rozdiel
2. môžem sa sústrediť na cestu pred sebou, nemusím každú chvíľu pozerať za seba, či nejde nejaké auto keď chcem obísť dieru a pod.... prišlo mi to predtým celkom nebezpečné, lebo v určitej rýchlosti ti stačí na sekundu sa otočiť, nepozerať pred seba a skončiť celkom nepekne
3. rodinní príslušníci, ktorí ma už predbiehali na aute si chválili viditeľnosť, svieti to perfektne
4. aj kolega na výjazde si to chválil, lebo vravel, že nemusí počuť žiaden zvuk z môjho cyklopočítača, ale vidí, že sa zmenil štýl blikania a vie aj on, že sa blíži nejaké auto
5. začínajú to oceňovať aj vodiči... modelová situácia - kľukatejšia cesta, vidím v radare, že autá sú za mnou, tak im rukou naznačujem, aby počkali ak vidím, že oproti idú autá tiež... keď prejdú, tak im naznačím, že môžu ísť... viackrát sa mi stalo, že potom poďakovali, lebo nemuseli robiť riskantné manévre
Ahoj. Môžeš poslať link kde si objednával radar?
Taktiež by som chcel vedieť s čim ho budeš párovať, myslím či používaš hodinky alebo cyklocomputer?
Ďakujem
A inac nahodou neviete kde by sa teraz najlacnejsie dal zohnat Garmin Varia RTL515?
Ja mam Edge 830, ale to je skoro to iste ako 530 co sa tyka SW a HW, co by si potreboval vediet?
530 bude komunikovať rovnako správne.
Potreboval som vedieť len reálne skúsenosti majiteľov ale ak by to malo zobrazovať vpohode tak super.
Teraz už ho potrebujem len nájsť niekde za dobrú cenu, čo som pozeral tak cca po 200€ idu.