ako je to teraz z aliexpressom a DPH/CLO pokial to ide priamo z ciny a nie z EU skladov? mate niekto realne skusenosti? pride to zdanene, alebo si posta uctuje colne konanie tych 8eur ci kolko presne to je?
Alebo hladat tie senzory radsej v EU skladoch?
dik
Naši colníci majú v tom dobrý guláš. Objednal som z Číny lepidlo za 1.50 €. Išlo to cez Holandsko, kde na to nalepili nový podací štítok s holandským podacím číslom aj s cenou vrátane dph v EU. Našiel som si v schránke žltý lístok o uloženej zásielke za dobierku. Išiel som na poštu, že vraj colné a manipulačný poplatok 2.50 €. Nikto sa ma nepýtal, ako a odkiaľ som to kupoval. Iná zásielka displej na garmin z Číny za 75 €. Tak isto cez Holandsko. A zásielka zadarmo, žiadne clo ani dph. Robia to ako sa vyspia.
tak ale toto je iny pripad predpokladam
uz len ked citam Amazon EU ...
ty si asi zaplatil 171.39,- a bolo vymalovane
ale jurajt kupil drobnost za 1.50,- a posta ho skasla o dalsich 2.50,-
ja nakupujem drobnosti tiez, ale vzdy sa uistim, ze maju napisane, ze platim aj VAT a posta odo mna nechcela zatial nic
v kazdom pripade riesime veci mimo temu
milos21
aktualizacie by si mal edge stahovat cez wifi, nie cez bluetooth (aspon tak som sa docital)
mam sice 830, ale predpokladam, ze UI je rovnake - ak sa po zapnuti pripoji na wifi, tak by si v hornom riadku mal mat tu klasicku wifi ikonku.
ak tam nie je, tak sa skus pripojit (Settings - Connected Features - Wi-Fi - Add Network) a snad ti ponukne update.
ak ani to nepomoze, tak skus postupovat podla tohto - stiahni si subor a uplne dole su Installation Instructions - ziadny specialny software nie je potrebny, staci nakopirovat subory a potvrdit update v zariadeni. https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=14953
Tak som skúsil pripojiť WiFi, synchronizovať a zatiaľ nič. Podľa info systému mám verziu 9.10 a v menu žiadne dostupné aktualizácie.
Posledný mesiac okrem zlého času pozorujem aj neustále vypádavanie signálu. Tak ako mi vie Garmin sám od seba vypnúť lokalizačné služby, tak teraz sám zmenil GPS+Glonass na GPS+Galileo. Tak som to dal späť na overenú kombináciu a furt stráca signál, jedine ak by to bolo zimným zamračeným počasím...
Neviem co s tym ty mas lebo ja mam 530tku prvy raz a v podstate je to moj prvy nedotykovy garmin ked neratam edge20 a podla mna je to dost intuitivne. Za minutu to chytilo signal a upravilo cas na taky aky realne bol. Dokonca sa mi aj senzory a ostatne nastavenia preniesli z 1030 na 530. Uplna parada.
A ja viem prečo po zmene času sa to v Garmine nezobrazuje? A nedá sa to nijako manuálne nastaviť... A to strácanie signálu posledný mesiac neviem, to môže byť naozaj len počasím
Posledný mesiac okrem zlého času pozorujem aj neustále vypádavanie signálu. Tak ako mi vie Garmin sám od seba vypnúť lokalizačné služby, tak teraz sám zmenil GPS+Glonass na GPS+Galileo. Tak som to dal späť na overenú kombináciu a furt stráca signál, jedine ak by to bolo zimným zamračeným počasím...
toto nie je štandardné správanie sa tohto zariadenia. mimo iné čas sa nastavuje automaticky podľa GPS a keďže ti poriadne nefunguje ani jedno ani druhé a FW máš aktuálny, rovno to reklamuj. môže byť vadný gps chip, alebo anténa
neverim ze ti pomoze nejake pripojenie na express. ziadne vypadky 530 nemava, cas sa nastavil ani neviem kedy a ako. dal by som ho do vyrobnych nastaveni z dovodu moznosti zblbnuteho firmwaru a nechal najst GPS - ak ani to nepomoze a budu nadalej vypadky siel by na reklamaciu.
Vidíš, nad tým som ešte neuvažoval. Vlastne to ani moc nechcem robiť, keď ho už mám konečne nastavený ako potrebujem. Možno vyskúšam keď dlhšie nebudem jazdiť...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Objednane 28.11.
Alebo hladat tie senzory radsej v EU skladoch?
dik
Naši colníci majú v tom dobrý guláš. Objednal som z Číny lepidlo za 1.50 €. Išlo to cez Holandsko, kde na to nalepili nový podací štítok s holandským podacím číslom aj s cenou vrátane dph v EU. Našiel som si v schránke žltý lístok o uloženej zásielke za dobierku. Išiel som na poštu, že vraj colné a manipulačný poplatok 2.50 €. Nikto sa ma nepýtal, ako a odkiaľ som to kupoval. Iná zásielka displej na garmin z Číny za 75 €. Tak isto cez Holandsko. A zásielka zadarmo, žiadne clo ani dph. Robia to ako sa vyspia.
mas aspon screenshot z objednavky ?
tak ale toto je iny pripad predpokladam
uz len ked citam Amazon EU ...
ty si asi zaplatil 171.39,- a bolo vymalovane
ale jurajt kupil drobnost za 1.50,- a posta ho skasla o dalsich 2.50,-
ja nakupujem drobnosti tiez, ale vzdy sa uistim, ze maju napisane, ze platim aj VAT a posta odo mna nechcela zatial nic
v kazdom pripade riesime veci mimo temu
aktualizacie by si mal edge stahovat cez wifi, nie cez bluetooth (aspon tak som sa docital)
mam sice 830, ale predpokladam, ze UI je rovnake - ak sa po zapnuti pripoji na wifi, tak by si v hornom riadku mal mat tu klasicku wifi ikonku.
ak tam nie je, tak sa skus pripojit (Settings - Connected Features - Wi-Fi - Add Network) a snad ti ponukne update.
ak ani to nepomoze, tak skus postupovat podla tohto - stiahni si subor a uplne dole su Installation Instructions - ziadny specialny software nie je potrebny, staci nakopirovat subory a potvrdit update v zariadeni.
https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=14953
Tak som skúsil pripojiť WiFi, synchronizovať a zatiaľ nič. Podľa info systému mám verziu 9.10 a v menu žiadne dostupné aktualizácie.
9.10 je aktualna verzia (vidis to aj v tom linku vyssie), preto ti neponuklo ziadnu aktualizaciu.
problem bude niekde inde, mozes skusit este tieto fora (jedna z rad je pripojenie cez Garmin Express
https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-830/206748/stuck-in-daylight-saving-time-1-hour-ahead
https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-830/245247/garmin-edge-830-stuck-in-daylight-saving-time
toto nie je štandardné správanie sa tohto zariadenia. mimo iné čas sa nastavuje automaticky podľa GPS a keďže ti poriadne nefunguje ani jedno ani druhé a FW máš aktuálny, rovno to reklamuj. môže byť vadný gps chip, alebo anténa
9.10 je aktualna verzia (vidis to aj v tom linku vyssie), preto ti neponuklo ziadnu aktualizaciu.
problem bude niekde inde, mozes skusit este tieto fora (jedna z rad je pripojenie cez Garmin Express
https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-830/206748/stuck-in-daylight-saving-time-1-hour-ahead
https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-830/245247/garmin-edge-830-stuck-in-daylight-saving-time
Pripojenie na Express je v riešení, len to nie je také jednoduché na počkanie