Mám aj merino , mne vyhovuje ale manzelku napr. pichá aj ked uz bolo viacej krát nosené. V X bionicu lyzujem cely týžden a no problem samozrejme ku koncu nevonia ale ani nejak extra nesmrdí. Lto ty si aký fajnšmeker xbionic a nato bundu z Lidla:) Ale ani ma to neprekvapuje.
11.11.2016 - 15:11:22
00
mne z terma najviac smrdela Moira, aj keď pravda, tou značkou som začínal pred asi 15 imi rokmi a po rokoch sa to prejaví asi na všetkom, stačí keď sa raz poriadne prepotíš a hotovo, ale s tými čelenkami mám tiež podobnú skúsenosť, mám nejakú bufku a niektoré iné značky, podľa mňa všetko to isté na jedno kopyto, keď to mám v lete 2 hodiny pod prilbou, tak to smrdí neskutočne, keď je to nové tak sa to dá, ale po pár vypraniach....
11.11.2016 - 15:14:37
00
Apani je meriono od Xbionic
11.11.2016 - 15:15:49
00
a tak :) vďaka som videl nejaké foto a bolo tam to x, tak ma to napadlo či to nemá niečo spoločné, alebo to je len náhoda :) fixska a vieš to porovnať aj s merinom od iných značiek? lebo ako poznám ceny X bionicu, na ceny toho ich merina sa radšej ani neodvážim pozrieť :lol:
11.11.2016 - 15:20:06
00
Ja som to kúpila v takej akcii, že som sama neverila - dlhé tričko aj s trenkami ani nie za 80 tuším .... ešte stále má ten shop akciu na 3/4 dámske gate z 99 na 39 :) http://www.1sport.sk/?1632,!!-mega-vypredaj-!!-apani-merino-woman-spodky-3-4
Ale to je jedno, no neviem či si aj po ne nezbehnem ešte :)
Merino mám len cyklodres od Endura a to beriem ako krátke merino tričko, nemám na tom čo porovnať. Ono sa ťažko porovnáva lebo nikdy nejdem v identických podmienkach identickým tempom v identickej únave v dvoch rôznych oblečeniach. Ale tak ja som veľký "konzument" vecí a točím ich celkom často, čo milujem to si nechám, čo mi nesadne to predám.
11.11.2016 - 15:57:40
00
jasné, chápem :) , no ako tak pozerám na tú stránku, tak skoro všetky akcie len zo ženského sortimentu, pre chlapov nič moc, škoda
11.11.2016 - 18:33:01
00
double: niekedy clovek dojde do Lidla kupit curok, chlieb a mlieko a odide s 10 inymi roznymi vecami :D .. som to zobral, kedze za tu cenu to na skusku bolo fajn, niektore veci z lidlu su ok, niektore nie (mam jednu super vetrovku za 10e, aj ked malinko kratku, ale netusim co to bolo zac, nemalo obal) .. vyskusal som, bolo to fajn a odvtedy som nemal cas riesit inu bundu... resp. v plane to mam uz 2 roky :lol: .. ak som nespokojny s niecim za 25e tak je to ine, ako ked to stalo 10x tolko. V kazdom pripade funguje vyborne a hlavne strih je presne ako ma byt bunda na bajk. Nie ako napr. firma Enduro, ktorych navrhar zrejme v zivote na biku nesedel, inak by nemohol navrhnut nohavice (a nie jedny, ale 3 rozne) tak , ako ich navrhol. Ovsem ich rukavice su napr. super. Vidim to tak, ze by som mal robit testera bike veci :lol:
12.11.2016 - 08:37:55
02
Ak myslíš Endura, tak mne ich gate sedia najlepšie, tie Urban nosím aj civilne na turistiku aj diskotéku :) a rukavice by som nechcela ani zadarmo, celé zle, pokrútené prsty, krátke palce ale gate eňo-ňuňo :D
Tým chcem povedať, že všetko je individuálne preto si každý môžeme vybrať čo nám vyhovuje najviac a radiť druhým, čo máme my je super, ale dotyčný s tým nakoniec nemusí byť rovnako spokojný.
12.11.2016 - 13:18:05
01
mne napr. rukavice od Endury sedia perfektne, len cítiť z vnútornej stany švy, čo dosť kazí dojem, z dobre padnúcich rukavic a viac by som si ich už len kvôli tomu nekúpil a navyše, tie čo som kupoval boli označované ako zimné :D to bol asi dobrý žart a bolo na nich písane že sú víťaz testov v nejakých čaoposoch, no pochybujem že testované v - teplotách, mne v nich bolo zima aj pri + 5 takže tie testy treba brať s veľkou rezervou a tiež som dal na odporúčania predajcu, no nabudúce sa radšej spolahnem sám na seba a svoje pocity, jednoducho tenké rukavice asi nikdy- aspoň pre mňa nebudú teplé a nemôžu byť zimné :) je to asi to isté ako zo "zimnými" tretrami, tých skutočne zimných moc nie je, aspoň z môjho pohľadu :)
12.11.2016 - 14:22:02
00
pre Alžbeta
Ja som veľmi spokojný s termo(prádlo i ďaľšie vrstvy) od českej Moiry. Používam ho na cykloturistike i behu v chladnu i horku. Zákl. vrstva UL spolahlivo odvádza pot a udržuje telo v suchu i v horúčavách nad 36°C (používam triko s dl. rukávom namiesto cyklodresu- cez deň podľa potreby i niekoľkorazy preplákam v stud. vode, po vyžmýkaní "vytrepem" a oblečiem(je suché do 5-tich min). Podľa počasia a teploty pridávam ďaľšie vrstvy- v lete stačí základná + šusťačka proti vetru, za chladu a v zime pridám vrstvy podľa vlastností daného typu Moiry. Je okrem výborných vlastností pri udržiavaní optimálnej teploty a tela v suchu aj cenovo výhodná.
http://www.moira.cz/aktualni-kolekce.html?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=Moira_vyhledávání&utm_content=Brand&utm_term=moira
12.11.2016 - 16:10:22
00
od Moiry mám viacej výrobkov, aj keď sú už trochu staršie, takže neviem ako sú na tom tie ich najnovšie produkty, no podľa mňa je Craft o level vyššie a aj na tele je to príjemnejší material, jemnejší ako Moira :)
12.11.2016 - 17:37:48
00
Nohavice sedia dobre, to ano, ale staci ked sa clovek posadi na bajk a nahne na rajdy a ma holu dolnu cast chrbta. Ale myslim, ze to nie je problem len Enduro vyrobcu. Mam aj nohavice, co som si zobral na turistiku a presne ten isty problem. V porovnani napr. s csekym northblanc, tak tam robia zadnu cast zamerne vyssiu. Chyba im proste cca 4cm. To som mal na mysli dlhe gate, tie letne teraz neviem, tam to asi moc nie je citit.
12.11.2016 - 18:11:52
00
imro1
...je to asi o pocitu- ja som mal triko Craft na porovnaní(pred 5-timi rokmi) a krom vyššej ceny som rozdiel nezaznamenal. Možno mám "hrošiu" kožu čo neregistruje rozdiel v "jemnosti"...Uvedené triko s dl. rukávom používam a oceňujem jeho vlastnosti hlavne cez horúčavy, keď sôl z potu niekoľkorazy premáchnem v stu. vode a oblečiem- po pár minutách je suché (zatiaľ chlad osviežil) a pripravené "odsávať" pot. U Craftu sa mi zdalo, že v odvodu potu je na tom o niečo horšie a takisto dlhšie schne...ale ako hovorím, je to pocit a nie "meranie na minúty". Moiru som používal ako prvú a zvykol som si na ňu, je o niečo lacnejšia a mala vždy dostupnú verziu v bielej farbe v mojej veľkosti- čo je pre mňa prvoradé pre použitie ako jedinej vrstvy v letných dňoch ;)
12.11.2016 - 19:05:07
00
podla mňa najlepšia vec čo Moira vyrobila je ich druhá - izolačná vrstva Plyš. Nosím pod tým Castelli Flanders LS a na tom bundu Gore Power WS. Má to hrubý, vysoký rolák na zips, celkovo je to možno dosť hrubé ale keď sa aj viac spotím je mi teplo.
12.11.2016 - 19:11:42
00
Len toľko k tomu smradu v termoprádle X Bionic...ak má niekto "smradľavý " problém , doporučujem oprať na 90°stupňoch v práčke...najprv som sa aj ja obával zmeny kvality, roztiahnutia tkaniny atď. No nič , len smrad som odstránil natrvalo...takto ho mordujem už 3 roky a to každý týždeň v sezóne .Kvasinky a baktérie spôsobujúci daný problém / zápach / to z veľkej časti odstráni.
13.11.2016 - 19:35:36
00
keyboard_arrow_up