nakoľko mi čoskoro príde enduro bike (YT Capra AL Pro), do ktorého rámu nezmestím flašu, chcel by som si zaobstarať ladvinku. Rozmýšlal som aj nad batohom, ale na moje výjazdy prevažne traily v Karpatoch nad Bratislavou do 5-6 hodín by mohla poslúžiť dobre aj ľadvinka s rezervoárom. Ešte je v hre aj Fidlock s upevnením na hornú rámovú trubku zhora pomocou pásky, ale to mi príde také neestetické a možno by to aj zavadzalo v zákrutách kolenám.
Zatiaľ rozmýšlam nad (príjmam všetky návrhy)
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/batohy-a-prislusenstvo/batohy/osprey-seral-4-ladvinka-2021-uni-zelena.html?itm_medium=forum#popis
alebo
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/batohy-a-prislusenstvo/batohy/camelbak-repack-lr-4.html
Ak máte skúsenosť, či to neskáče na páse počas zjazdu, hlavne keď je v tom voda a podobne, či to neškrtí alebo nederie oblečenie kožu cez dres, rád si vypočujem odporúčania. Dík
posledný komentár: 22. 3. 2025 o 9:22
Ten Camel čo som poslal? Na trailoch to neskáče a podobne? Čistí sa v pohode ten rezervoár? Nebikujem v daždi skoro vôbec, ani oblečenie náhradné nenosím.
Mam k tomu ale par poznamok co by som u seba zmenil:
- namiesto rezervoara na vodu by som u seba radsej zvolil ladvinku s uchytenim na flasu. Jednak ta voda zaberie vo vnutri plno miesta a potom hadica neskutocne zavadzia, original by mala byt okolo pasu alebo byt prehodena cez plece ale to nefunguje dobre tak ju musim pchat do ladvinky. Proste rezervoar uz vobec nepouzivam
- fajn je mat nepremokavu ladvinku, jednak je v dazdi vsetko mokre a potom ti na ladvinku strieka voda a blato od zadneho kolesa
Veci je treba vediet do ladvinky napchat tak aby netlacili a zaroven boli tazsie veci blizsie chrbta. Napratane to bude skakat aj ked to nicomu nevadi. Horsie by bolo ak sa ti bude okolo pasa tocit, to ti uz vadit bude.
Pre inspiraciu ja vo vnutri vozim penazenku, kluce, pumpu, jednu alebo dve duse, obcas pumpu na tlmic, vetrovku alebo termo, naradie a obcas plechovku
zvazoval som bezecku ladvinku s vreckom na flasu. znacku si nepamamatam, bol som to obzriet v nejakej sport predajni oproti Centralu v BA vs Decathlon, zhodnotil som to na vak. Hadica ma magneticke uchytenie okolo pasa a nic mi pri pouziti nezavadzalo, ale ako pisem vysssie, nepouzivam to pravidelne
ani neviem ci je nepremokava, nikdy som to neriesil, obsah vzdy suchy -> ladvinka obschne, blato oklepem a potom okefujem ...
no ako som písal, hladám naozaj takú tú strednú veľkosť, čiže niečo také, aké som poslal, chcem tam mať vodu + základné náradie, na vačšie výjazdy samozrejme vak, toto chcem vyslovene na trailové jazdenie, len sa vždy bojím, že to bude veľmi skákať
Zatiaľ som teda na skúšku objednal tie dve, čo som postol a chystám sa vyskúšať do decathlonu tú, čo ste vychválili. Nemám problém zainvestovať, som ten typ, čo prizerá na funkčnosť a kvalitu, nekupujem si niečo na jednu/dve sezóny.
Jedna vec je ze hadica nezavadzia, druha ked sa po dopade skoku namoce do kolesa. Na trailoch sa mi s hadicou stavalo ze som ju povlacil po zemi. A to som ju skusal kadejako obmotat okolo ladvinky, zakvacit kde sa dalo. Za mna na traily blbost, ked to aj zabezpecis aby ti to drzalo tak potom to zbytocne zlozito odmotavas a znovu namotavas. S flasou to mas rychlejsie. Jedine fakt cez plece, moja na to mala taku featuru co si zacvaknes o triko/dres a do ktorej hadicu zacvaknes. Len to zase taha za triko a rozne planda pretoze na biku pracujes, v jeden moment mas chrbat skrceny a v druhy vystrety a ak ti tadial vedie hadica tak je v isty moment navolno.
A potom i tak na trailoch je jedno ci pijes z flasky alebo hadice (bavime sa o ladvinke), tak ci tak to musis vybrat a potom schovat a to v robitej pasazi robit nebudes. A co vidam endurakov i tak piju ked stoja. A este je jedna vyhoda flasky a to ze ju pohodlnejsie naplnis, rezervoar musis casto vybrat, ponorit do vody a potom taky mokry pchat do vnutra ladvinky. A aj ked mas tecuci pramen tak musis ladvinku zlozit, a i tak sa ti pri naplnani ten rezervoar bude stlacat takze ho bez vybrania cely nenaplnis.
Ladvinku absolútne na trailoch nevnímam, nevadí mi, neposkakuje, neposúva sa. Uvidí sa ešte v lete na jednom kuse oblečenia - tenký dres. Takisto odvod tepla sa ukáže v lete.
Hadička na magnet drží, pri skokoch aj dropoch nevypadla. Akurát teraz chloncem viac než treba, kedže má 1,5l rezervoár.
Necítil som, že by mi lietali v nej veci pri zjazde, takže super. Je tam dostatok priečinkov s gumami na vrchu, takže veci zostávajú na svojom mieste.
Včera som sa najedol a napil viac než bolo potrebné pred jazdou a akože dosť tlačila na bachor pri výšlape na kamzík 🤣 potom som ju povolil a pohodička (s plnou výbavou)
Ako teda bolo písané, treba trošku poupraviť na tele pred výšlapom a pred dlhším zjazdom, ale tých pár sekúnd ma nezabije.
V ladvinke nosím malú pumpu, dušu, kit s knotmi na bezduše, 2 tyčinky, plný rezervoár, multiklúč a montpáky. Do bočného vačku klúče a ovládač na garáž, na pravej strane si myslím, že by sa mohla zmestiť vetrová tenká bunda, ale nemám takú, neviem to na isto posúdiť. Všetko sa zmestí a všetko je super.
Vzorky testov boli vykonané na skoro všetkých kamzik/tbk trailoch + výšlap 😄